BACKPACKEN

Backpacken is een geweldige manier van reizen

De wereld rondreizen met je rugzak. Zie jij het al voor je? Wat mij betreft is backpacken een geweldig avontuur! Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en ervaart het ultieme gevoel van vrijheid. Ik zie backpacken dan ook als je rugzak inpakken, een vliegticket boeken en gaan met die banaan. Het is wel prettig om van tevoren een beetje richting te hebben in welk gebied je wilt gaan backpacken, maar uiteindelijk zie je tijdens het reizen wel waar je precies beland. Dat is immers het mooie aan backpacken. Het is de ideale manier om de mooiste plekjes te verkennen en verschillende culturen te ontdekken.

Overigens zijn er verschillende manieren om met je rugtas te wereld rond te reizen. Ga je bijvoorbeeld alleen backpacken, dan zal je waarschijnlijk veel in goedkope hostels slapen. Hierdoor bespaar je een hoop geld en kun je voor relatief weinig geld een super mooie reis maken. In de hostels krijg je meestal een bed op een slaapzaal die je deelt met andere backpackers. Dat klinkt misschien niet ideaal, maar op deze manier leer je wel andere backpackers kennen en ontstaan er al snel nieuwe vriendschappen. Een ander leuke idee is om typische backpack plekken te bezoeken. Hier hangt vaak een relaxte sfeer en ervaar je het ultieme backpackgevoel.

Ga je met twee of meer personen backpacken? Dan kun je er voor kiezen om luxere accommodaties te boeken, maar je kan natuurlijk ook het tegenovergestelde doen! Je kunt namelijk ook gewoon je eigen tent meenemen en ergens midden in de natuur slapen. Gezellig toch? Een heerlijk kampvuurtje maken en klaar is kees. Hoe dan ook, backpacken geeft je een ultiem gevoel van vrijheid en het is een geweldige manier van reizen! Mocht je het nog niet eerder hebben gedaan, dan raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Backpacken is absoluut iets voor op je bucketlist!

Backpack tips

Op deze pagina deel ik mijn tips en tricks voor het backpacken. Van handige reisgadgets die het leven van een backpacker een stuk aangenamer maken tot ideale reisroutes zodat je het maximale uit je reis kunt halen. Of van tips waar je op moet letten als je een backpack gaat kopen tot manieren hoe je de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Op deze pagina vind je het allemaal. Ik help je graag op weg om er een geweldige wereldreis van te maken!