Backpacken

De wereld rondreizen met je rugzak. Zie jij het al voor je? Wat mij betreft is backpacken een geweldig avontuur! Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en ervaart het ultieme gevoel van vrijheid. Ik zie backpacken dan ook als je rugzak inpakken, een vliegticket boeken en gaan met die banaan. Om jou meer inspiratie te geven voor een onvergetelijk backpack avontuur, tref je op deze pagina alle tips omtrent backpacken!

Backpack bestemmingen

Waarom backpacken?

Waarom zou je met een grote rugzak de wereld rond willen reizen? Het antwoord is simpel: avontuur! Door te gaan backpacken ontdek je nieuwe plekken en kom je in aanraking met andere culturen. Dit verrijkt je leven, waardoor je heel anders over bepaalde dingen na gaat denken. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen, ontdek je nieuwe gerechten en leer je nieuwe diersoorten kennen. Kortom, het is een geweldig avontuur! Mocht je het nog niet eerder gedaan hebben, dan raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Backpacken is absoluut iets voor op je bucketlist!

Wat zijn populaire landen om te backpacken?

Backpacken kan natuurlijk over de hele wereld, maar er zijn een aantal plekken die super populair zijn. Zo trekken er jaarlijks duizenden backpackers naar Nieuw-Zeeland, Azië en Zuid- en Midden-Amerika. In Azië zijn Thailand, Indonesië en Vietnam de populairste landen. Trek je liever naar Zuid- en Midden-Amerika? Dan kun je het beste naar Mexico, Costa Rica, Ecuador en Chili. Ook kun je er voor kiezen om het eerst dichter bij huis te zoeken. Ga bijvoorbeeld op reis in Europa en bezoek toffe landen zoals Portugal, Griekenland en Kroatië.

Kun je ook alleen backpacken?

De meeste backpackers gaan samen op avontuur, maar er zijn ook mensen die alleen backpacken. Super tof en gedurfd natuurlijk, want als solo-traveler sta je er in de meeste situaties alleen voor. Je bent letterlijk op reis met jezelf en zult merken dat je naast het geweldige reisavontuur ook een bepaalde ontwikkeling doormaakt. Ga je alleen backpacken, maar wil je wel graag nieuwe mensen ontmoeten? Dan kun je het beste overnachten in hostels. Hier komen de meeste backpackers en leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Misschien zelfs vrienden voor het leven! Een ander leuk idee is om typische backpack plekken te bezoeken. Hier hangt vaak een relaxte sfeer en ervaar je het ultieme backpackgevoel.

Is backpacken goedkoop?

De kosten voor een backpackreis zijn van meerdere factoren afhankelijk. Hierbij kun je denken aan de landen die je wilt bezoeken, de reisduur en het niveau van luxe. Wil je goedkoop backpacken? Dan kun je het beste richting Azië. Hier zijn de prijzen een stuk goedkoper dan in Nederland, waardoor je geld eigenlijk meer waard is. Ga je in Zuid-Amerika backpacken? Dan zijn de prijzen ongeveer gelijk aan Nederland. Daarnaast heb je een groot deel van de kosten in eigen hand. Zo kun je er voor kiezen om niet dagelijks uit eten te gaan en in goedkope hostels te slapen. Over het algemeen geldt: hoe meer je leeft als een local, hoe goedkoper het backpackavontuur. Een andere tip is om je vliegtickets zo vroeg mogelijk te boeken, om hoge kosten te besparen.