BIJZONDER OVERNACHTEN

Uniek, origineel en bijzonder overnachten

Tijdens mijn vakanties en verre reizen vind ik het altijd leuk om in bijzondere accommodaties te overnachten. Dit zijn veelal plekken die uniek zijn en iets extra’s bieden. Hierbij kun je denken aan een prachtig jungle resort in Bali of een luxe Bed & Breakfast in Nieuw Zeeland. Maar ook aan een gezellige camping in de Gorges du Verdon of een heerlijk strandhuis in Nederland. Er zijn veel bijzondere plekken waar je op een originele manier kunt overnachten. En het grappige is dat wanneer ik terugdenk aan een bepaalde bestemming, ik altijd nog precies weet hoe de slaapplek eruit zag. Herkenbaar? Dat maakt het nog leuker om een bijzondere accommodatie uit te zoeken om te overnachten.  

Over accommodaties gesproken, wist je dat er wereldwijd meer dan 20 miljoen kamers beschikbaar zijn om te overnachten? Dat is echt gigantisch veel! In de afgelopen jaren is het aantal hotels, resorts, vakantieparken en campings flink toegenomen. En dat terwijl de kleinere accommodaties zoals natuurhuisjes, bungalows, Tiny Houses en Bed & Breakfasts ook steeds populairder zijn geworden. Maar goed, genoeg over de vakantieverblijven en het toerisme. Hieronder tref je een aantal artikelen, boordevol tips voor een bijzondere overnachting. Doe er je voordeel mee!

Er zijn zoveel websites waar je bijzondere overnachtingen kunt boeken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom maak ik altijd een onderscheid in welke websites ik gebruik. Voor overnachtingen in het buitenland gebruik ik bijvoorbeeld vaak booking.com, terwijl ik in Nederland vaak gebruik maak van hotelspecials.nl, bungalow.net of natuurhuisje.nl. Voor jou kan het totaal anders zijn, maar het kan wel voordelig zijn om regelmatig op hetzelfde platform te boeken. Hierdoor bouw je een sterker account op, waardoor je soms profiteert van hogere kortingen. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om een goedkope overnachtingen te boeken.