Camper huren in Australië? 6 tips waar je op moet letten!

Camper huren in Australië? 6 tips waar je op moet letten!

Wil je een camper huren in Australië? Wat een gaaf idee zeg! Misschien ben je van plan om een wereldreis te maken of wil je het ultieme gevoel van vrijheid ervaren. Dan ben ik in Australië gegarandeerd aan het juiste adres! Maar waar moet je allemaal op letten als je een camper gaat huren in Australië? In deze blog deel ik mijn tips rond dit onderwerp. 

Waarom een camper huren in Australië?

Australië staat al jaren bekend als dé plek om te backpacken of een mooie camperreis te maken. De natuur is er prachtig, de wegen zijn goed en in de grootste delen van het land is het lekker rustig. Door het hele land tref je een groot aanbod van campings en je kunt overnachten op de meest geweldige plekken. Word bijvoorbeeld wakker in één van de Nationale Parken of overnacht op een afgelegen strand. Daarnaast kun je soms urenlang rijden en werkelijk niemand tegenkomen. Of er springt ineens een kangoeroe over de weg. Dat is toch een fantastisch gevoel? Een camperreis door Australië is echt iets voor je op je bucketlist. Het is een geweldig avontuur!

Wat zijn de voordelen van een camper huren in Australië?

Het grote voordeel van een camper huren in Australië is dat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je maar wilt. Zie je een mooie plek om te overnachten? Dan parkeer je de camper, pak je de stoelen uit de garage en trek je een lekker koud drankje open. Daarnaast hoeft je nooit naar een slaapplek te zoeken en heb je ten alle tijden je eigen inboedel bij je. Je hebt geen gezeur met koffers inpakken en in de meeste campers heb je ook een eigen keuken. Je bent volledig zelfvoorzienend en ervaart het ultieme gevoel van vrijheid. Dit is kamperen op zijn best. Beter dan dit wordt het simpelweg niet!

camper huren australie waar op letten

Waar moet je op letten bij een camper huren in Australië?

Voordat je daadwerkelijk een camper gaat huren in Australië, is het goed om op een aantal dingen te letten. Om goed voorbereid op reis te gaan tref je hieronder een aantal tips. 

Jetlag en tijdsverschil

Als je vanuit Nederland naar Australië vliegt doe je er gemiddeld zo'n 24 en 30 uur over. Tel daar 8 tot 10 uur tijdsverschil bij op en je snapt dat je lichaam even moet wennen aan de nieuwe omstandigheden. Sommigen hebben dagenlang last van een jetlag, terwijl anderen er met één á twee dagen geen last meer van hebben.

Als je een camper gaat huren in Australië doe je er dus verstandig aan om niet direct na aankomst een camper te huren. Je kunt beter eerst één of twee dagen in het ritme komen voordat je aan het camperavontuur begint. Zelf ben ik in 28 uur naar Nieuw Zeeland gevlogen en ben ik direct na aankomst op de luchthaven een half uur auto gaan rijden. Dat kostte me meer moeite van verwacht en het ging niet helemaal soepel! 

Plan je rondreis

Australië is een super groot land met prachtige bezienswaardigheden. Echter wordt het een lastig verhaal om alle bezienswaardigheden in één reis te plannen. Je doet er dus goed aan om vooraf een rondreis uit te stippelen. Uit eigen ervaring wil ik je meegeven om niet té ambitieus te zijn. Ik snap dat je zoveel mogelijk wilt zien, maar houd wel rekening met de lange afstanden die je dagelijks moet afleggen. Soms kun je beter kiezen om iets minder te zien en meer tijd te hebben om van het moment te genieten, dan alles te willen zien en de hele reis te moeten haasten.

Daarnaast kun je bij de meeste camperverhuurbedrijven een ophaal locatie en een inlever locatie aangeven. Houd hier dus rekening mee als je een camper gaat huren in Australië.

rondreis australie met camper

Seizoenen

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten als je een camper gaat huren in Australië zijn de seizoenen. Is het in Nederland winter? Dan begint in Australië de zomer. De seizoenen zijn dus tegenovergesteld. Ook valt er in het noorden van Australië meer regen tussen november en mei. Het is belangrijk om hier op te letten, want het kan voor een groot deel je route bepalen. Rijd je bijvoorbeeld van Sydney naar Cairns of van Cairns naar Sydney? Denk hier goed over na. 

Internationaal rijbewijs

Als je een camper wilt huren in Australië heb je naast je gewone rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs nodig. Heb je deze niet? Dan kun je geen camper huren. Het is belangrijk om van tevoren een internationaal rijbewijs aan te vragen. Dit kun je gemakkelijk regelen bij de ANWB en kost je ongeveer € 40,-. 

Verkeersregels

Waarschijnlijk is het je al bekend, maar ik wil het toch even benoemen. De verkeersregels in Australië zijn namelijk anders dan in Nederland. In Australië rijden ze bijvoorbeeld links. Hier zul je de eerste dagen aan moeten wennen en vervolgens gaat dat prima. Ook is het aan te rijden om goed op je snelheid te letten. Doe je dat niet, dan kunnen de verkeersboetes al snel flink oplopen en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Vergelijk prijzen van verschillende camperverhuurders

Qua budget kan het zeker geen kwaad om even de moeite te nemen om verschillende camperverhuurders met elkaar te vergelijken. Dat kan je namelijk een hoop geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens op Camperchamp.com. Zij vergelijken diverse campermerken en je kunt zelf je ophaal- en inlever locatie bepalen. 

australie camper prijzen

Tip: Download gratis de ‘paklijst kamperen‘. Super handig!

Heb jij nog tips voor een camper huren in Australië?

Dit waren mijn tips waar je op moet letten als je een camper wilt huren in Australië. Hopelijk ben je hiermee een stukje verder op weg geholpen en kan je camperavontuur echt gaan beginnen. Heb je nog vragen of heb je zelf nog tips waar je op moet letten als je een camper gaat huren in Australië? Twijfel niet om een reactie achter te laten, zodat we iedereen verder op weg kunnen helpen. Ik wens je veel plezier tijdens je wereldreis!


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen