Camper huren met hond? 5 Tips + Camperverhuurders

Camper huren met hond? 5 Tips + Camperverhuurders

Wil je graag een camper huren met hond? Dat kan! Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de hond mee te nemen tijdens je campervakantie. Wellicht dat je geen hondenoppas kunt vinden of misschien vind je het geen prettig idee om de hond naar een kennel te brengen? Ik snap het helemaal. Een hond is nou eenmaal een gewaardeerd familielid en het is juist extra leuk om de hond mee op vakantie te nemen. Maar goed, waar kun je dan een camper huren met hond? In dit artikel deel ik mijn tips, zodat je de hond gewoon mee kunt nemen op vakantie. 

Waarom een camper huren met hond?

Een campervakantie met de hond is natuurlijk het allerleukste wat er is. Lekker samen spelen, balletje gooien, door het bos hollen of graven in het zand. Honden vinden het, net als hun baasjes, heerlijk om er lekker tussenuit te zijn en nieuwe plekken te ontdekken. Bovendien maakt het huren van een camper het een stuk gemakkelijker om de hond mee te nemen. Campers hebben namelijk genoeg ruimte, waardoor er voldoende plaats is voor een hondencabine, bench of mand. Je hebt als het ware je eigen vakantiehuis op wielen en de hond heeft altijd zijn eigen plekje.

Waar honden in hotels en vakantiehuizen vaak niet zijn toegestaan, zijn honden op campings vaak van harte welkom. Een extra reden dus om gewoon met de hond op vakantie te gaan. Kamperen met de hond is namelijk super leuk! Die trouwe viervoeter kan de hele dag buiten zijn en samen genieten jullie van een welverdiende campervakantie.

Direct het camper aanbod bekijken?

Klik op de afbeelding en check het aanbod bij betrouwbare camperverhuurders

Waar kun je een camper huren met hond?

Helaas is het huren van een camper met hond soms lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Bij veel camperverhuur bedrijven is het namelijk niet toegestaan om de hond of andere huisdieren mee te nemen. Gelukkig is hier de laatste jaren meer aandacht aan besteed en ontstaan er steeds meer mogelijkheden om een camper te huren met hond. Goed nieuws dus voor hondeneigenaren die de hond graag mee willen nemen op vakantie!

Als voorbeeld houden sommige camperverhuurders één of twee campers apart, zodat huurders kunnen kiezen voor een camper met of zonder huisdieren. Jammer genoeg zijn er namelijk mensen met een allergie voor huisdierharen. Dit is natuurlijk super vervelend. Maar door deze creatieve oplossing worden zowel de hondeneigenaren als mensen zonder huisdieren geholpen. Wat mij betreft een goed initiatief!

Een andere mooie ontwikkeling is dat er tegenwoordig steeds meer campers worden gekocht en verhuurd. Op camper platformen zoals Goboony en Camptoo kunnen particulieren hun campers aanbieden voor verhuur en aangeven of mensen de camper kunnen huren met hond of andere huisdieren. Hierdoor wordt het steeds makkelijk om een campervakantie met hond te boeken.

Via de zoekfunctie ‘huisdieren toegestaan' kun je op Camptoo gericht zoeken naar campers waar honden welkom zijn

Bij Gooboony kun je een camper huren waar honden zijn toegestaan. Ook als je een ander huisdier wilt meenemen, is dit geen probleem

Tips voor een camper huren met hond

Als je een camper wilt huren waar honden zijn toegestaan, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst vinden camperverhuurders het vaak prettig om vooraf te weten welk soort hond je mee neemt. Wees hier open en eerlijk over. Een kleine chihuahua verhaart nou eenmaal minder dan een grote Berner Sennen hond, maar het is wel prettig als hier geen misvattingen over zijn. Daarnaast wordt er sterk aangeraden om de hond te vervoeren in een cabine of bench. Mocht je deze niet hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat de hond is aangelijnd. Dit om ongelukken te voorkomen.

Camper huren met huisdier? Let op het schoonmaken

Wat betreft het schoonhouden van de camper, ben je zelf verantwoordelijk om de camper netjes te houden. De meeste particuliere camper verhuurders en bedrijven verwachten namelijk dat de camper geur- en haarvrij wordt ingeleverd. Vaak worden er ook (extra) schoonmaakkosten gerekend. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je bijvoorbeeld een extra deken meenemen waarop de hond kan slapen. En het is ook zinvol om de hond niet te lang alleen in de camper te laten.

Camperverhuurders waar honden zijn toegestaan

Zoals ik al net al even heb benoemd zijn er tegenwoordig online platforms beschikbaar waar je een camper kunt huren met hond of overige huisdieren. Dit kan zowel bij particulieren als professionele camperverhuur bedrijven. Fijne websites waar je gemakkelijk kunt filteren op ‘huisdieren toegestaan’ zijn Goboony en Camptoo. Hier lees je ook goede recensies van mensen die een camper hebben gehuurd met hond of andere huisdieren. Kijk eens rond op de website, zoek een leuke camper uit en geniet van een heerlijke campervakantie met hond.

tips camper huren met hond

Tips voor een camper vakantie met hond

Waar ga jij een camper met hond huren?

Ik hoop dat mijn tips je verder op weg helpen en wens je fijne vakantie toe! Heb je nog vragen over hoe je een camper kunt huren met hond? Laat gerust een reactie achter en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen.

–> Volg ons op Facebook, Instagram en Youtube voor een wekelijkse dosis vakantie vitamines!

Meer inspiratie voor campervakanties en roadtrips


Tags: ,

Gerelateerde artikelen