Camper huren Nieuw Zeeland? 10 tips, kosten en vergelijker

Camper huren Nieuw Zeeland? 10 tips, kosten en vergelijker

Wil je een camper huren in Nieuw Zeeland, maar heb je geen idee waar je allemaal op moet letten? Daar ga ik je bij helpen. In dit artikel vertel ik je welke mogelijkheden er zijn om een camper te huren in Nieuw Zeeland en over welke zaken je moet nadenken. Daarnaast bespreek ik ook de mogelijkheid om een camper te kopen en te verkopen en deel ik mijn tips zodat jij het maximale uit je camperreis door Nieuw Zeeland kunt halen.

Waarom een camper huren in Nieuw Zeeland?

Nieuw Zeeland is het ideale land om per camper te ontdekken. De wegen zijn goed, de natuur is prachtig en er is ontzettend veel te zien en te doen. Van bungeejumpen in Queenstown tot walvissen spotten in Kaikoura en van hiken in Wanaka tot de adembenemende fjorden van Milford en Doubtful Sound. Er zijn zoveel mooie plekken om te ontdekken. Het is dan ook niet raar dat een camper rondreis door Nieuw Zeeland bij vrijwel iedere reiziger op de bucketlist staat genoteerd.

Een ander leuk feit is, dat het in Nieuw Zeeland ontzettend rustig is. Het land telt slechts 4 miljoen inwoners, terwijl het 8x groter is dan Nederland. Kun je dat voorstellen? Op Auckland, Christchurch en Wellington na bestaat Nieuw Zeeland vrijwel alleen maar uit knusse, gezellig dorpjes waar de mensen echt naar elkaar omkijken. Door het gehele land hangt een fijne, relaxte sfeer en de natuur is echt spectaculair mooi! En ook niet onbelangrijk; een camper huren in Nieuw Zeeland is ontzettend makkelijk.

Door zelf een camper te huren heb je alle vrijheid om Nieuw Zeeland op je eigen tempo te ontdekken. Je overnacht op de meest bijzondere kampeerplekken en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Zie je het al voor je? Wakker worden op een uitzicht op besneeuwde bergen. Of de morgen beginnen met een ochtendwandeling over een verlaten strand. Super toch?

Daarnaast heb je met een camper ook nog eens altijd alles bij de hand. En dat is wel zo prettig! Want het kan soms best een stukje rijden zijn als je alle bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland op je verlanglijstje hebt staan. Als je het hele land wilt zien, ben je namelijk al snel enkele uren per dag onderweg.

camper huren nieuw zeeland tips
huurcamper nieuw zeeland

Waar vind je een huurcamper in Nieuw Zeeland?

Oké, dat kamperen in Nieuw Zeeland super gaaf is, dat is nu wel duidelijk. Maar waar ga je dan een camper huren in Nieuw Zeeland? Gelukkig is niet heel lastig, maar het is wel goed om het één en ander voor te bereiden. Allereerst is het goed om te weten dat Nieuw Zeeland uit 2 eilanden bestaat; het Noordereiland en het Zuidereiland. Mocht je beide eilanden willen bezoeken (wat ik zeker aanraad!), dan is het dus verstandig om hier rekening mee te houden.

Ook is het slim om alvast na te denken over je reisroute. Wil je beide eilanden zien? Dan is het meest gebruikelijk dat je de camper ophaalt in Auckland en inlevert in Christchurch. Andersom kan natuurlijk ook. Wat dat betreft zijn er in Nieuw Zeeland voldoende mogelijkheden om een camper te huren op het Zuidereiland en de camper in te leveren op het Noordereiland.

De meest populaire plekken voor een camper huren in Nieuw Zeeland zijn Auckland en Wellington op het Noordereiland en Christchurch en Queenstown op het Zuidereiland. Deze steden hebben een vliegveld of liggen nabij de haven, waardoor het gemakkelijk is om de camper op te halen en in te leveren. Hieronder tref je een aantal fijne camperverhuurders in Nieuw Zeeland.

WorldWide Campers

Camper huren in Nieuw Zeeland? Bij WorldWide Campers kun je een wereldwijd aanbod van camperleveranciers vergelijken. Dit werkt super simpel en voordelig. 

Travel Home

Travel Home is specialist in camperreizen. Je kunt hier complete rondreizen boeken, een advies op maat krijgen en snel en overzichtelijk verschillende camperverhuurders vergelijken.

Camper Champ

Bij Camper Champ vind je een wereldwijd aanbod van huurcampers. De website is overzichtelijk, het advies is goed en je kunt hier makkelijk een camper huren in Nieuw Zeeland. 

10 Tips voor camper huren in Nieuw Zeeland

  1. Zorg dat je over een creditcard beschikt. Een creditcard is verplicht voor een camper huren in Nieuw Zeeland.
  2. Bepaal van tevoren wat je ongeveer wilt uitgeven aan de huurprijs van een camper.
  3. Probeer je camper op tijd te boeken. Zeker als je in het hoogseizoen (december t/m maart) wilt huren moet je er op tijd bij zijn, anders betaal je de hoofdprijs. Door vroeg te boeken kun je ook nog eens profiteren van vroegboekkortingen.
  4. Bepaal je reisroute, zodat je weet waar je de camper kunt ophalen en inleveren. Door dit van tevoren uit te denken bespaar je op onverwachte extra kosten.
  5. Bekijk de verzekeringen, eigen risico en borgsom.
  6. Houd rekening met het aantal personen en het aantal slaapplekken. Ik raad aan om een camper te kiezen waarin deze verhouding op elkaar aansluit. Ben je met z’n 4en? Dan kan het soms voordeliger zijn om 2 kleine campers te huren in plaats van 1 grote camper. Check dit even na.
  7. Bedenk welk type camper je wilt huren; Wil je een luxe camper met alles erop en eraan? Ga je voor een familiecamper? Of is een budget camper ook voldoende? Daarnaast is het ook slim om na te denken of je een self contained of niet self contained camper wilt huren.
  8. Beslis van tevoren welke faciliteiten je nodig hebt en ook daadwerkelijk gaat gebruiken.
  9. Als je op de kosten wilt besparen, kun je er voor kiezen om op gratis campings te overnachten. In Nieuw Zeeland kun je op ruim 300 campings gratis kamperen! Handige gratis kampeer apps zijn CamperMate en Spaceships.
  10. Vergelijk de prijzen en kies de beste deal.
camper huren nieuw zeeland vergelijk

Kosten voor een camper huren in Nieuw Zeeland

Wat betreft de kosten voor een camper huren in Nieuw Zeeland moet ik eerlijk zijn; een huurcamper is niet goedkoop, maar je krijgt er wel een hoop vrijheid en een ultieme ervaring voor terug! In het hoogseizoen (december t/m maart) betaal je al vrij snel $ 150,- per dag om een camper te huren. In het laagseizoen liggen de prijzen iets lager, zo rond de $ 100,- per dag. In Nieuw Zeeland kan het dus een stuk voordeliger zijn om een camper te kopen en vervolgens weer te verkopen. Zoek dit goed uit en vraag verschillende offertes op, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

Camper kopen in Nieuw Zeeland

Naast de mogelijkheid om een camper te huren, kun je er dus ook voor kiezen om een camper te kopen. Nou vraag je je misschien af; Huh, kopen? Maar dat is toch veel duurder? Dat is afhankelijk van het aantal weken dat je gaat rondreizen. Maak je een camper rondreis door Nieuw Zeeland van minder dan 3 weken? Dan is huren voordeliger. 

Ben je van plan om langer te gaan? Dan kun je wellicht beter een camper kopen en deze vervolgens weer verkopen. Zo bestaan er bijvoorbeeld bedrijven waar je campers kunt kopen met een ‘buy back garantie’. Hierbij spreek je af dat de camper dat je de camper sowieso weer verkoopt zodra je het land verlaat. Vaak regelt het bedrijf dit dan voor jou. Daarnaast helpen deze bedrijven je ook met de verzekering en het overschrijven.

Wanneer ga jij een camper huren in Nieuw Zeeland?

Zo, dat waren ze dan; mijn tips voor een camper huren in Nieuw Zeeland. Ik hoop dat je er je voordeel mee kunt doen. Mocht je nog vragen hebben? Stel ze gerust en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen. Ik wens je sowieso een prachtige rondreis door Nieuw Zeeland. Geniet van je wereldreis!


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen