Campings in Luxemburg aan een rivier → 5 mooie campings aan het water

Campings in Luxemburg aan een rivier → 5 mooie campings aan het water

Wil je jouw komende vakantie een camping in Luxemburg aan de rivier boeken? Wat een goed idee! Een vakantie aan het water is altijd heerlijk als het lekker weer is. Om je te helpen in de zoektocht hebben wij de research vast voor je gedaan en delen we 5 mooie camping. Of je nu met z’n tweeën op vakantie gaat of met het hele gezin; er zit voor iedereen wat leuks bij!

Inhoud:

 1. Campings in Luxemburg aan de rivier
 2. EuroParcs Camping Kohnenhof
 3. Camping Val d’Or
 4. Camping Kautenbach
 5. Camping Bissen
 6. Bonustip: Camping Birkelt

Campings in Luxemburg aan de rivier

Kamperen in Luxemburg is hartstikke leuk. Niet alleen is het dichtbij huis, maar het voelt toch direct als vakantie door de mooie natuur waar je je bevindt. Zo staat het land bekend om de glooiende groene heuvels, mooie rivieren en kastelen. Een camping aan het water in Luxemburg is dan ook een fijne plek om vakantie te vieren. Met elkaar de rivier afdammen, lekker zwemmen of zelfs een kanotocht maken: dat is toch heerlijk? Bekende rivieren in Luxemburg zijn de Petrusse, Zwarte en Witte Ernz en Alzette.

Wat betreft de campings die we voor je hebben uitgezocht onderscheiden deze zich door verschillende faciliteiten voor jong en oud te bieden. Zo zijn er campings waar de kinderen verwend worden met een zwembad, diverse speeltuinen en een animatie team. Al kun je er ook voor kiezen om een kleinschalige camping, midden in de natuur, te boeken. Krijg je al zin om je vakantiespullen in te pakken? Lees dan snel verder en vind een camping aan een rivier in Luxemburg, die bij jouw wensen past.

EuroParcs Camping Kohnenhof

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntPrachtige omgeving vol bos en watervallen
camping aan rivier luxemburg europarcs kohnenhof

De eerst camping in Luxemburg aan de rivier is Vakantiepark EuroParcs Kohnenhof. Deze camping ligt middenin de Luxemburgse Ardennen is dus omringt met bos, waar je ook kijkt. De natuur wordt hier ook wel ‘Little Switserland’ genoemd en dat is niet voor niets. Deze regio, Müllterthal, staat bekend om rotsformaties en watervallen. Je kunt hier dus prachtige wandelingen in de omgeving maken. Zorg ervoor dat je een visvergunning haalt bij de receptie en dan kun je gaan vissen in de rivier. Ook kun je diverse visgerei verkrijgen op de camping, dus ook als je zelf geen spullen hebt is dat geen probleem!

Camping Kohnenhof boek je o.a. bij:


Camping Val d’Or

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntOndiepe rivier om af te dammen
camping luxemburg aan rivier val dor

Camping Val d’Or is een wel heel bijzondere camping aan het water in Luxemburg. De ‘Clerve’ rivier doorkruist de camping namelijk en verdeelt het terrein zo in twee delen. Het water is hier ondiep genoeg voor de kinderen om lekker in de rivier te spellen en dammetjes te bouwen. Ondertussen kun jij lekker in het gras of in de schaduw van een boom genieten van een boekje. Hebben jullie ’s avonds zin in nog wat avontuur, dan kunnen jullie hier een vuurtje maken op een van de kampvuurplaatsen. En als jullie nog wat extra outdoor ervaring op willen doen kun je hier ook gaan mountainbiken.

Camping Val d'Or boek je o.a. bij:


Camping Kautenbach

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntCampingplaatsen direct aan de rivier
camping in luxemburg aan rivier kautenbach

Ook Camping Kautenbach is een van de campings in Luxemburg aan de ‘Clerve’ rivier. Daardoor heeft het terrein de vorm van een ‘U-bocht’ gekregen. Ook hier kunnen de kinderen lekker spelen in het water en dammetjes bouwen. De camping ligt midden in de Luxemburgse Ardennen en dat betekent een hoop mogelijkheden om te wandelen in de prachtige omgeving. De hond is ook meer dan welkom op deze camping, dus samen kunnen jullie er heerlijk op uit.

Het terrein bestaat voornamelijk uit een groot grasveld dat aan de zijkanten is omringd door bomen. Daar vind je dan ook de schaduwplekken. Je kunt er ook voor kiezen een campingplek aan het water te boeken. Op het terrein staan verder een aantal speeltoestellen voor kinderen.

Camping Kautenbach boek je o.a. bij:


LEES OOK: Vakantieparken in Luxemburg

Camping Bissen

 • Aantal personen2 – 11
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntWellnessruimte te huur
campings luxemburg aan rivier camping bissen

Ben je op zoek naar een kleine camping aan het water in Luxemburg? Dan zit je bij Camping Bissen goed. Ondanks dat het een kleine camping is, is er wel genoeg te doen. Om te beginnen kun je een campingplaats boeken aan de rivier de Sûre, maar je kunt e ook alleen naar toe wandelen om lekker te zwemmen of dammetjes te bouwen. Ook is er een wellnessruimte, die geschikt is voor 2 personen en die je dus privé af kunt huren. Even helemaal tot rust komen, behoort hier zeker tot de mogelijkheden. Verder genieten de kinderen hier van de speeltuinen en kunnen jullie ’s avonds een hapje eten in het restaurant.

Camping Bissen boek je o.a. bij:


Bonustip: Camping Birkelt

 • Aantal personen2 – 8
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntZwembad met koepel die open en dicht kan
camping luxemburg aan rivier met zwembad birkelt

Onze bonustip is Camping Birkelt. Deze camping ligt niet direct aan een rivier in Luxemburg, maar wel vlakbij een van de bekendste van het land: de Witte Ernz, oftewel de Ernz Blanche. Daar komt bij dat de camping ook nog eens een heerlijk zwembad, met een kleine glijbaan heeft. Ook heeft het zwembad een koepel, wat ideaal is voor alle weersomstandigheden. Met mooi weer kan het open, met minder mooi weer dicht. Zeker als je op zoek bent naar een leuke kindercamping in Luxemburg, is dit een goede keuze. Voor de kinderen is het hier sowieso een feestje met meerdere speeltuinen en speeltoestellen, pony’s waar een ritje op gemaakt kan worden en diverse sportvelden.

Camping Birkelt boek je o.a. bij:


LEES OOK: Campings in Luxemburg met zwembad

Bij welke camping aan het water ga jij genieten van een vakantie in Luxemburg?

Kamperen in Luxemburg is toch een heerlijk vooruitzicht? Wij zijn benieuwd welke camping aan de rivier jij gaat boeken. Kies je voor een camping met zwembad? Of toch een camping midden in de natuur met tal van wandelmogelijkheden? Wij wensen je hoe dan ook een hele fijne vakantie toe!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor leuke campings aan het water


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen