Camping met paarden → 5 leuke paardencampings met manege (en paardenstalling)

Camping met paarden → 5 leuke paardencampings met manege (en paardenstalling)

Ben jij als echte dierenvriend op zoek naar een camping met paarden? Dan helpen wij je graag verder! In dit artikel delen wij onze top 5 paardencampings waar een manege of paardenstalling aanwezig is. Dat betekent dat je hier in sommige gevallen ook terecht kunt met je eigen paard, hoe fijn is dat!

Inhoud:

 1. Campings met paarden
 2. Camping Ommerland (Overijssel)
 3. Camping Samoza (Veluwe, Gelderland)
 4. Camping ’t Noorder Sandt (Noord-Holland)
 5. De Lange Weide (Drenthe)
 6. Paardencamping Fleur Stables (Noord-Holland)
 7. Bonustip: Vakantiepark IJsselhof (Noord-Holland)
 8. Bonustip: Vakantiepark Weerterbergen (Limburg)

Campings met paarden

Wat is er nu mooier dan tijdens je vakantie de omgeving te verkennen door middel van een prachtige tocht op een paard? Natuurlijk kun je zoeken naar een camping in Nederland met een manege in de buurt, maar er zijn ook een aantal hele mooie campings met paarden te vinden! Het leuke daarvan is dat je niet alleen een mooie buitenrit over de Veluwe of op het strand kunt maken, maar dat je ook de paarden kunt komen verzorgen.

Ga je op vakantie met je eigen paard? Dan kun je op een aantal van deze campings je eigen paard meenemen vanwege de paardenstalling. Sommige vakantiebestemmingen blinken nog verder uit. Dit zijn campings met manege én zwembad. Want natuurlijk is het ook fijn om wat ander vertier te hebben. Denk daarbij ook aan speeltuinen voor de kinderen, een animatieteam of een fijn restaurant. Wij zijn benieuwd waar jij gaat kamperen deze vakantie!

Camping Ommerland (Overijssel)

 • Aantal personen2 – 12
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntEigen verzorgpony tijdens de vakantie
camping met paarden ommerland

Camping Ommerland ligt in het populaire Ommen, midden in het bos van Overijssel en is een hele fijne camping met paarden, waar genieten van de buitenlucht centraal staat. Of je nu met je eigen caravan, tent, vouwwagen of camper komt of toch liever een van de mooie accommodaties wil huren, het kan hier allemaal! Maak plezier in een van de zwembaden met glijbanen en waterspraypark of ontdek het klimbos met mogelijkheid om te paintballen. Allemaal hele toffe extra’s maar je komt natuurlijk voor de paarden! Zoek je een camping in Ommen waar je de gehele vakantie een verzorgpony hebt die je kunt borstelen, voeren, rijden en natuurlijk knuffelen? Dan ga je hier een fijne tijd tegemoet.

Meer info en boeken


Camping Samoza (Veluwe, Gelderland)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntCamping met paardenstalling voor jouw eigen paard
camping met manege veluwe samoza

De Veluwe is natuurlijk bij uitstek dé plek om een mooie buitenrit op een paard te gaan maken. Paardencamping Camping Samoza is dan ook de place to be als je wil genieten van de prachtige natuur, samen met jouw favoriete vriend. Bij de bijbehorende manege Samoza is het mogelijk zowel lessen in de binnen- of buitenbak te nemen, als bosritten te maken. Ook kun je hier met je eigen paard naar toe komen, want deze camping met paardenstalling heeft speciale plekjes voor jou! Geniet van een heerlijke accommodatie zoals een chalet, luxe glampingtent of een bungalow en plons ’s ochtend eerst nog het zwembad in voor je het paard op stapt. Klinkt niet gek toch?

Meer info en boeken


Camping ’t Noorder Sandt (Noord-Holland)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • Pluspunt600 meter van het strand
camping met manege t noorder sandt

Altijd gedroomd van galopperen over het strand? Dan is Camping ’t Noorder Sandt echt wat voor jou! Deze camping met manege biedt de mogelijkheid aan om strandritten te maken, mits je 2 of 3 jaar ervaring hebt met paardrijden. Arianne neemt je graag mee op pad. Niets lekkerder dan je haren in de wind en de zon op je gezicht! Maar ook voor de rest van het gezin is deze camping een feestje. Wat dacht je van het binnenzwembad met glijbaan, het heerlijke restaurant en natuurlijk de speeltuinen, sportvelden en springkussens. Een vakantie hier in Juliandorp aan Zee is echt een feestje!

Meer info en boeken


LEES OOK: Camping Noord-Holland aan zee

De Lange Weide (Drenthe)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMet hottub
camping paarden de lange weide boerenbed

Biologische boerderij De Lange Weide is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Hier proef je echt even van het boeren leven. Van koeien, tot paarden, geiten en hangbuikzwijnen! En jij kunt op het terrein genieten van al dit leuks om je heen op het Drentse platteland. We hebben de paarden natuurlijk al even genoemd en ja, ook op deze camping kun je paardrijden! Een paar keer in de week komen er een aantal meiden langs op de boerderij om een ritje te maken, leuk toch? Verder kun je hier een kampvuur maken, pannenkoeken en pizza’s bakken, vers brood bestellen… klinkt als een ultieme vakantie toch? En dan heb je de hottub nog niet eens gezien!

Meer info en boeken


Paardencamping Fleur Stables (Noord-Holland)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntVerzorgpony boeken + aan het water
paarden camping fleur stables

Paardencamping Fleur Stables verraad natuurlijk door de naam al waar deze camping bekend om staat: paarden! Deze camping met manege heeft maar liefst 50 paarden en pony’s, hoe gezellig is dat? Omdat de boerencamping op slechts 10 kilometer van Callantsoog gelegen is, is het hier mogelijk om een ritje over het strand te maken. Ook kun je hier met voldoende rijervaring een eigen verzorgpony boeken voor de vakantieperiode. Als echt dierenvrienden vinden jullie het vast ook leuk om te horen dat er schapen, geiten en konijnen zijn die ook verzorgd mogen worden. En voor de deur ligt een sloot war je kunt vissen of varen met een motor- of roeiboot. Kamperen bij de boer is nog nooit zo leuk geweest!

Meer info en boeken


Bonustip: Vakantiepark IJsselhof (Noord-Holland)

 • Aantal personen2 – 16
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntAan het water met eigen terrasvlonder
camping met paarden villa vakantiepark ijsselhof

Aan het IJsselmeer ligt vakantiepark IJsselhof, een gezellige plek dichtbij Hoorn, Enkhuizen en Medemblik waar je luxe villa’s en familiewoningen kunt huren. Weliswaar een vakantiepark en geen camping met manege, maar dus zeker de mogelijkheid om een ritje te maken bij de ponyranch. Zoek je wat extra ontspanning tijdens je vakantie? Dan kun je hier een wellness villa boeken waar je een privé sauna tot je beschikking hebt en optioneel ook een zonnebank. Verder liggen de meeste villa’s hier aan het water en hebben een terrasvlonder vanaf waar je zo het water in kunt springen, heerlijk toch?

Meer info en boeken


LEES OOK: Vakantiehuizen aan het water

Bonustip: Vakantiepark Weerterbergen (Limburg)

 • Aantal personen2 – 18
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMaar liefst 5 restaurants + manege in de buurt
paardencamping vakantiepark weerterbergen

Helemaal in het zuiden van ons land ligt Vakantiepark Weerterbergen wat echt een leuke vakantiebestemming is voor de hele familie. Wist je dat je op dit park maar liefst 5 restaurants kunt vinden? Als je geen zin hebt om zelf te koken is deze plek dus ideaal. Verder vind je hier een 6D theater, zwembad, bowlingbaan en zelfs een mogelijkheid om te glowgolfen. Dat zullen de kinderen superleuk vinden! Kamperen met paard is hier niet mogelijk, maar er is wel een manege in de buurt van dit vakantiepark, waar je naar toe kunt om de paarden te verzorgen of een ritje te maken.

Meer info en boeken


Meer tips voor een camping met paarden en manege

 • Ardoer
  → De leukste campings voor het hele gezin, ook met maneges
 • Roompot
  → Alle Boerenbed campings waar je kunt kamperen met paard
 • Boerenbed
  → Kamperen bij de boer en campings met paarden
 • Farmcamps
  → Paardencampings en campings met paardenstalling
 • Allcamps
  → Familiecampings met manege en zwembad
 • Voordeeluitjes
  → De leukste deals voor campings waar je kunt paardrijden

Welke camping met paarden ga jij boeken?

De buitenlucht in en de omgeving verkennen op een paard is natuurlijk fantastisch. Bij deze campings kan het! Bij sommige campings kun je zelfs een verzorgpony krijgen tijdens je vakantieperiode. Welke camping met paarden of paardenstalling ga jij boeken? Ga je voor de bossen van de Veluwe of toch liever voor de stranden in Noord-Holland? Hoe dan ook wordt het een heerlijke tijd en wij wensen je dan ook veel rijplezier.

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor leuke campings in Nederland


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen