Eilandhoppen op de Griekse eilanden | Leuke route + Tips

Eilandhoppen op de Griekse eilanden | Leuke route + Tips

Eilandhoppen in Griekenland is écht een aanrader. Zo’n vakantie kan in de vorm van een last minute vakantie of je plant deze trip alvast ver van te voren. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Van parelwitte stranden tot de azuurblauwe ze; het is niet voor niets één van de meest bezochte landen onder Nederlandse toeristen. Bovendien is eilandhoppen op de Griekse eilanden ook super goed te doen. Het is waanzinnig gaaf om in korte tijd zoveel verschillende eilandjes te bezoeken. In dit artikel hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. We delen een handige route, waardoor jij goed voorbereid op vakantie kan.

Eilandhoppen op de Griekse eilanden

Als je gaat eilandhoppen in Griekenland is er aan keuze geen gebrek. Er zijn ongeveer 6000 Griekse eilanden en allemaal hebben ze iets anders te bieden. De Griekse eilanden zijn verbazingwekkend mooi en zijn de ideale plek voor een mooie vakantie. Doordat er zo veel eilanden zijn, zijn er ook veel verschillende routes die je kan volgen. Om niet te verdwalen in de mogelijkheden is het gemakkelijk om te kijken naar de clusters. Dit zijn groepjes eilanden die vlakbij elkaar liggen. Veel toeristen gaan dan ook eilandhoppen in één van die clusters. Onze favoriete bestemming voor eilandhoppen op de Griekse eilanden zijn de Cycladen. Hieronder delen we meer informatie voor een route binnen deze eilandengroep. 

De Clyladen

Voor eilandhoppen in Griekenland zijn de eilanden van Cycladen ideaal! Deze eilanden staan bekend om de witte huisjes en pittoreske dorpen. De eilanden die behoren tot De Cycladen zijn: Mykonos, Santorini, Andros, Tinos Naxos, Milos en Paros. Een van de populairste routes in deze cluster is: Andros > Tinos > Mykonos > Naxos. De balans tussen het drukke Mykonos en de rust op de kleinere eilanden zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel.

Andros

Je start je reis op het prachtige groene eiland Andros met een wilde kustlijn. Op Andros is de badplaats Batsi een echte trekpleister. De mooie baai is voorzien van veel leuke restaurants en bars.

eilandhoppen griekenland andros

Andros

Tinos

Vanaf Andros pak je de ferry richting Tinos, dit is een authentiek eiland met een gezellige haven. Tinos is tot op heden een populaire vakantiebestemming voor de Grieken en daardoor nog niet echt ontdekt door de toeristenmassa.

eilandhoppen griekse eilanden tinos

Tinos

Mykonos

Vanaf Tinos zet je de reis voort richting Mykonos, dit is slechts een boottocht van 2 uur over de prachtige zee. Aangekomen in Mykonos zal je je geen seconde vervelen! Mykonos-Stad is een echte trekpleister op het eiland. Je kunt verblijven in het gezellige Mykonos-Stad of aan het populaire Kalafati Beach.

eilandhoppen griekenland mykonos

Mykonos

Naxos

Je sluit het eilandhoppen in Griekenland af op het grootste eiland van De Cycladen: Naxos. Naxos staat bekend om de vruchtbare grond en een kustlijn van maar liefst 150 kilometer. In de baai Agios Prokopios die zich trekt tot Agia Anna vind je de mooiste stranden. Dit laatste eiland is dan ook perfect om jouw vakantie in Griekenland te eindigen.

naxos cycladen

Naxos

Boottochten boeken voor eilandhoppen in Griekenland

Je gaat binnenkort eilandhoppen in Griekenland! De route is bepaald en nu kan de vakantie bijna beginnen. Maar voordat je gaat, delen we eerst nog wat tips zodat je van een ontspannen vakantie kunt genieten. Het is namelijk goed om te weten dat je de boottickets gewoon online kan kopen. Ideaal, want hierdoor hoef je er op vakantie niet meer over na te denken.

Koop je de boottickets liever te plekke? Dan kun je vrijwel altijd terecht bij een loket in de haven. Reis je binnen het hoogseizoen? Dan is het echter wel verstandig om je tickets online te boeken vanwege de grote drukte. Daarnaast zijn veerboten ook vaak goedkoper dan hogesnelheidsboten. Kijk dus naar welk vervoersmiddel jouw voorkeur heeft. Een extra tip voor deze boottochten is het meenemen van goede reisziektepillen. Altijd handig!

Wanneer ga jij eilandhoppen op de Griekse eilanden?

Na de uitgebreide voorbereiding op jouw reis, kan de vakantie eindelijk beginnen! Geniet van het zeebriesje, kleur bij in de Griekse zon en laat je verrassen door de Griekse cultuur. We wensen je alvast een fijne vakantie. Eilandhoppen in Griekenland is echt geweldig. Daar kan jij straks lekker over meepraten! 


Tags: 

Gerelateerde artikelen