Fietsvakantie Veluwe | Fietsen op de Veluwe + Tips en video

Fietsvakantie Veluwe | Fietsen op de Veluwe + Tips en video

Ben je op zoek naar een leuke fietsvakantie op de Veluwe? Wat een goed idee zeg! De Veluwe is een prachtig natuurgebied en de ideale bestemming voor een heerlijke fietsvakantie, voor zowel jong als oud. Laat je verrassen door de mooie natuur, stop tussendoor voor een hapje en een drankje, breng een bezoek aan diverse oorlogsmusea en kom volledig tot rust in deze groene omgeving. Hoe dan ook, een fietsvakantie op de Veluwe is zeker de moeite waard. In dit artikel deel ik mijn tips voor de leukste plekken om te overnachten en vertel ik je meer over welke fietsarrangementen, fietsroutes en fietshotels er beschikbaar zijn op de Veluwe.

Sfeerimpressie van onze fietsvakantie op de Veluwe

Fietsvakantie op de Veluwe

Wist je dat Nationaal Park de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa is? Gaaf hé. Het park is ruim 5400 hectare groot en wordt ook wel eens de groene schatkamer van Nederland genoemd. De natuur kan hier echt zijn gang gaan en dat is te zien. Uitgestrekte heidevelden en zandstuifgebieden wisselen elkaar af met meren, vennen en dikke bossen. De natuur is super divers en dat maakt het leuk om op de Veluwe te fietsen.

Bovendien is de Veluwe geschikt voor zowel sportieve als recreatieve fietsers. Of je nou een ontspannen fietstocht wilt maken of lekker actief wilt wielrennen of mountainbiken. Op de Veluwe kan het allemaal. Met een beetje geluk kun je zelfs wilde dieren zoals edelherten, wilde zwijnen, vossen of Schotse Hooglanders tegenkomen. 

Helaas heb ik deze zelf niet gezien, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat mij betreft is een fietsvakantie op de Veluwe één van de leukste opties voor een vakantie in eigen land. Deze groene regio is misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland en is één van de leukste opties voor een fietsvakantie in eigen land.

Omdat fietsen op de Veluwe een populaire activiteit is, zijn er op het park 1700 gratis fietsen beschikbaar. Hier kun je gebruik van maken zodra je een toegangskaartje voor het park hebt gekocht. Wel moet ik eerlijk toegeven dat de fietsen niet ideaal zijn voor lange fietstochten. De fietsen hebben namelijk geen versnellingen en relatief kleine wielen, waardoor je harder moet trappen om vooruit te komen. Overigens kost een toegangskaartje voor Nationaal Park de Hoge Veluwe € 10,95 per persoon. Tickets kun je online bestellen of kopen bij één van de ingangen van het Nationale park.

fietsvakantie op de veluwe
fietsvakantie veluwe van hotel naar hotel

Fietsarrangementen op de Veluwe

Heb je liever een fiets met versnellingen tot je beschikking? Of wil je graag wielrennen of mountainbiken? Dan zijn er ook mogelijkheden op fietsarrangementen op de Veluwe te boeken. Dit zijn veelal hotels en vakantieparken waar ze fietsen op de Veluwe combineren met een overnachting of complete fietsvakantie. Ideaal dus als je niet in staat bent om je eigen fiets mee te nemen of op zoek bent naar een fijne fiets om het park mee te verkennen. Om het je gemakkelijk te maken heb ik hieronder alvast een fietsarrangement op de Veluwe voor je geselecteerd.  

Hike & Bike arrangement Veluwe

Fietsen op de Veluwe met overnachting

Naar mijn mening is een fietsvakantie op de Veluwe niet compleet zonder overnachting. Zelf heb ik dit ook gedaan en op deze manier heb je alle tijd om meer van de omgeving te zien. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje uit naar de Veluwe te plannen, maar ik vond het juist super relaxt om s ’ochtends wakker te worden met een heerlijk ontbijtje, vervolgens een mooie fietstocht te maken en de dag af te sluiten op een gezellig vakantiepark. Bovendien zijn veel leuke bezienswaardigheden op de Veluwe en heb je minimaal een aantal dagen nodig als je de gehele omgeving wilt verkennen.

Zelf verbleef ik tijdens mijn fietsvakantie in een Tiny House op Droompark de Hoge Veluwe. In deze ecologische vakantiewoningen voel je jezelf één met de natuur en beschik je over alle faciliteiten die je nodig hebt. Er is zelfs een hottub beschikbaar waarin je de beenspieren heerlijk kunt ontspannen na een flinke fietstocht. Daarnaast ligt dit kleinschalige vakantiepark pal tegenover de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wat mij betreft is dit vakantiepark zeker een aanrader!

kleinschalig vakantiepark veluwe
fietsen veluwe met overnachting

Tip: Een andere leuke mogelijkheden voor een mooie vakantiehuisje op de Veluwe, is een Tiny House op Droompark de Zanding. Bekijk hier de complete review over Droompark de Zanding

Fietshotels op de Veluwe

Overnacht je liever in een hotel? Dat kan natuurlijk ook. Op de Veluwe is een ruim aanbod van zogeheten fietshotels. Dit zijn hotels waar ze een één of meerdere overnachtingen combineren met fietsverhuur. Hieronder heb ik 3 fietshotels op de Veluwe voor je geselecteerd. Hierbij heb ik rekening gehouden met verschillende prijsklassen. Met een beetje speurwerk hoeft een fietsvakantie op de Veluwe namelijk helemaal niet zo duur te zijn.

Hotel de Reehorst in Ede

Luxe hotel op de Veluwe met speciale actie; 3 nachten weg = 2 nachten betalen 

De Hoeve van Nunspeet

Goedkoop hotel op de Veluwe met speciale actie; 1 dag gratis fietshuur

De Cantharal in Apeldoorn

Van der Valk hotel midden op de Veluwe met wellness en beauty center
 

Leestip: de leukste boshuisjes op de Veluwe

Fietsroutes voor een fietsvakantie op de Veluwe

Op de Veluwe is een uitgebreid aanbod van leuke fietsroutes beschikbaar. Je kunt dus zelf kiezen hoe ver je wilt fietsen en wat je allemaal wilt zien. De fietsroutes worden middels een netwerk van fietsknooppunten met elkaar verbonden. Indien je het fijn vind om je eigen fietsroute te plannen kun je gebruik maken van de knooppuntenplanner.

Daarnaast zijn er ook kant en klare fietsroutes uitgestippeld tussen de 28 en 75 km lang. Op bordjes langs de weg worden de fietsknooppunten aangegeven. Ook kun je hierop zien hoe ver het  nog fietsen is tot de volgende bestemmingen. Tot slot kun je nog voor € 2,- een routeboekje kopen bij één van de ingangen van het park. Zelf heb ik dit niet gedaan en ik kon prima de weg vinden. 

Fietsvakantie Veluwe boeken

Sta je al te popelen in het zadel te klimmen en een heerlijke fietsvakantie op de Veluwe te boeken? Dan zou ik zeggen; Waar wacht je nog op? Ga lekker genieten en laat middels een reactie onder dit bericht weten hoe je het hebt ervaren. Ik wens je veel fietsplezier toe en hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor een heerlijke fietsvakantie op de Veluwe. Vond je dit artikel nuttig of heb je nog vragen? Twijfel niet om een reactie achter te laten en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen. Ik wens je een fijne vakantie op de Veluwe!


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen