Fietsvakantie Zuid Limburg | Fietsarrangementen + Video

Fietsvakantie Zuid Limburg | Fietsarrangementen + Video

Een fietsvakantie in Zuid Limburg; dat klinkt goed hé? Lekker de hort op, sportief bezig zijn en genieten van de natuur. Ik vond het in ieder geval heerlijk! Wat mij betreft is Zuid Limburg dan ook één van de leukste plekken voor een fietsvakantie in eigen land. Er is van alles te zien en er zijn veel leuke opties voor leuke fietsarrangementen en hotels. En ook niet onbelangrijk.. Onderweg zijn er veel gezellige terrasjes waar je kunt stoppen voor een verkoelend Limburgs biertje of een lekkere Limburgse vlaai. Jammie!

In dit artikel deel ik mijn tips voor een fietsvakantie in Zuid Limburg. Ik vertel je welke fietsarrangementen er zijn, neem je mee naar de mooiste plekjes en deel mijn tips voor de leukste accommodaties om te overnachten. Op deze manier kun je maximaal genieten van een heerlijke fietsvakantie in Zuid Limburg.

Fietsenvakantie Zuid Limburg

De regio Zuid Limburg wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap, waardoor het soms voelt alsof je in het buitenland bent. Het is niet voor niets dat deze regio ook wel eens het Toscane van Limburg wordt genoemd. Je kunt je dus voorstellen dat dit een prachtig gebied is om te fietsen. Bovendien zijn er veel leuke fietsroutes beschikbaar in Zuid Limburg. Van korte fietsroutes tot meerdaagse fietstochten. Er is van alles mogelijk en er is ontzettend veel te zien. 

Mede daarom wordt Zuid Limburg ook wel beschouwd als een waar fietsparadijs. Tijdens het fietsen kun je genieten van mooie vergezichten en tussenstops maken bij gezellige dorpjes en steden. Maastricht, Valkenburg, Epen en Noorbeek zijn wat mij betreft zeker de moeite waard. Daarnaast staan er in Limburg ook veel oude molens, kerken, kastelen en landhuizen. Hier kun je leuke wandelingen maken en mooie plaatjes schieten. Kortom, een fietsvakantie in Zuid Limburg is een leuke optie voor een sportieve vakantie in eigen land

Een fietsvakantie in Zuid-Limburg is voor iedereen leuk!

Zie je het niet zitten om jezelf sportief uit te dagen of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Ook dan ben je in Zuid Limburg aan het juiste adres. De regio is namelijk uitermate geschikt voor zowel sportieve als recreatieve fietsers. Wielrenners kunnen urenlange wielrentochten maken en eens flink in het zadel klimmen, terwijl er voor de recreatieve fietser meer dan voldoende mogelijkheden zijn om het Zuid Limburgse Heuvelland per e-bike of elektrische fiets te ontdekken.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nou wilt trainen voor een wielrenwedstrijd of een gezellige fietstocht wilt maken met het hele gezin. Zuid Limburg is the place to be voor een gezellige fietsvakantie. Ik vind het persoonlijk één van de leukste dingen om te doen in Nederland.

Fietsarrangementen in Zuid Limburg

Wil je wel graag fietsen, maar heb je zelf geen goede fiets? Of heb je gewoon geen zin om de fiets helemaal mee te nemen? Dat is geen enkel probleem. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor fietsarrangementen in Zuid-Limburg. Dit zijn veelal vakantieparken en hotels waar ze ook fietsen verhuren en fietsroutes aanbieden. Ideaal toch? Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om een fietsvakantie naar Zuid Limburg te boeken.

E-bike arrangement Zuid Limburg

Fietshotels in Zuid Limburg

Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord; het begrip fietshotel. Maar zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden zijn dit hotels waar ze fietsen verhuren of fietsarrangementen aanbieden. Hieronder tref je mijn tips voor mooie fietshotels in Zuid Limburg. 

Kasteel Bloemendal Vaals

Luxe overnachten in een kasteel in Zuid-Limburg

Hotel Walram in Valkenburg

Goedkoop hotel vlakbij het centrum van Valkenburg

Wellness Resort Thermae

Sauna en wellness resort in de Valkenburgse Cauberg
 

Zelf ben ik tijdens mijn fietsvakantie in Zuid Limburg bij Topparken Residence Valkenburg geweest. Wat mijn betreft een prima vakantiepark met mooie vakantiehuisjes in Zuid-Limburg. Op het vakantiepark hebben ze een uitgebreid aanbod van fietsroutes en verhuren ze ook fietsen. Voor een sportieve fiets betaal je € 17,50 per dag en voor een elektrische fiets € 27,50 per dag. Overigens moet je wel borg betalen als je de fietsen wilt huren. Als je op zoek bent naar wat extra luxe kun je op dit vakantiepark zelfs een wellness huisje met sauna en bubbelbad huren. Dat is nog eens bijzonder overnachten in Limburg!

Fietsroutes Zuid Limburg

In Zuid Limburg zijn ontelbaar veel opties voor leuke fietsroutes. Je kunt bijvoorbeeld de uitgestrekte Maasvlaktes verkennen of het Limburgse Heuvelland ontdekken. Onderweg moet je overigens wel goed opletten, zodat je de fietsroute niet uit het oog verliest. De fietsroutes zijn namelijk middels een netwerk van fietsknooppunten met elkaar verbonden. Deze staan aangegeven op bordjes langs de weg, zodat je weet welke kant je op moet. 

Zelf heb ik tijdens mijn weekendje weg in Zuid Limburg mijn eigen fietsroute uitgestippeld, omdat ik graag ongeveer 40 km wilde fietsen. Ik had veel gelezen over de onderste regio van Zuid Limburg (de regio die tegen de Belgische grens aan ligt). Deze regio staat bekend als het Limburgse Heuvelland en hier wilde ik graag fietsen. Daarnaast was ik erg benieuwd naar de dorpjes Gulpen, Mechelen, Epen en Noorbeek. 

Uiteindelijk vond ik deze fietsroute echt super mooi! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik er wel een beetje spierpijn aan over heb gehouden. Je treft mijn samengestelde fietsroute door Zuid Limburg in onderstaande afbeelding.

fietsroute zuid limburg

– Bij de accommodaties waar ze fietsen verhuren hebben ze vaak een uitgebreid aanbod van fietsroutes door Zuid Limburg. Je kunt dus zelf kiezen hoe ver je wilt fietsen en wat je allemaal wilt zien. Toets vervolgens de fietsroute in op Google Maps of vraag bij de accommodatie of ze de fietsroute willen uitprinten. Op die manier heb je altijd een kaart bij de hand.

– Wil je een actief bedrijfsuitje naar Valkenburg plannen? Kijk dan eens op Edgeplore.nl.

Fietsvakantie Zuid Limburg boeken

Krijg je spontaan zin om een fietsvakantie of fiets weekend naar Zuid Limburg te boeken? Ik zou zeggen; ga ervoor! Nu is het enkel nog de taak om een leuk fietshotel of een fietsarrangement in Zuid Limburg te boeken. Ik hoop dat ik je door middel van dit artikel verder op weg heb kunnen helpen en wens je een fijne vakantie in Limburg toe! Vond je dit artikel nuttig of heb je nog vragen? Laat een reactie achter en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen. 

* Wil je vaker tips ontvangen omtrent fietsvakanties? Volg Galekkeropvakantie.nl op Facebook en blijf op de hoogte van leuke vakantietips. 


Tags: ,

Gerelateerde artikelen