Geld besparen op vakantie? → Hier 7 bespaartips!

Geld besparen op vakantie? → Hier 7 bespaartips!

Wie wil er nou niet geld besparen op vakantie? Vakanties zijn een geweldige manier om te ontspannen en op te laden, maar ze kunnen ook enorm duur zijn. Zou je graag op vakantie willen maar heb je een beperkt budget? Of wil je gewoon lekker goedkoop op vakantie om ook nog geld over te houden voor andere dingen? Dan ben je hier op de goede plek! We hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je tijdens de voorbereiding van je volgende vakantie een aardig bedrag kunt besparen. Met een beetje voorbereiding en wat onderzoek kun je binnen no-time genieten van een luxe budget vakantie.

Inhoud:

  1. Onderzoek vlucht en hotel aanbiedingen
  2. Geld besparen op vakantie? Een pakketreis kan voordelig uitpakken!
  3. Profiteer van kortingen en promoties
  4. Maak gebruik van tourist cards
  5. Overweeg alternatieve accommodaties
  6. Maak je eigen maaltijden
  7. Maak gebruik van gratis Wi-Fi
  8. Heb jij nog tips om te besparen op vakantie?

Onderzoek vlucht en hotel aanbiedingen

Geld besparen op vakantie is mogelijk door te zoeken naar aanbiedingen voor vluchten en hotels. Zodra je hebt besloten waar je heen wilt, begint te zoektocht naar aanbiedingen voor vluchten en hotels. Je kunt er voor kiezen om de vlucht en de hotelovernachtingen los van elkaar te boeken. Dit kan veel geld besparen op vakantie!

Geld besparen op vakantie? Een pakketreis kan voordelig uitpakken!

Als je voor langere tijd weg wilt, dan kan een pakketreis juist weer voordelig uitpakken. Als je in ieder geval een half jaar van te voren begint met het zoeken van leuke aanbieding dan zit je zeker goed! Daarnaast kun je wat geld besparen op vakantie door op ongebruikelijke tijden van het jaar te boeken, zoals buiten het seizoen. Zeker voor bestemmingen zoals Spanje, Griekenland en Italië is dit prima mogelijk en ook nog eens goed voor de portemonnee. Wil je bijvoorbeeld op wintersport? Dan kun je er ook voor kiezen om een skivakantie inclusief skipas te boeken. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent!

Profiteer van kortingen en promoties

Als je een vlucht of een hotel boekt, kijk dan of de luchtvaartmaatschappij of hotelketen kortingen aanbiedt. Het kost weinig tijd om dit uit te zoeken en zo kun je al snel tientallen euro´s besparen. Een andere tip is om eens te kijken naar all inclusive aanbiedingen en leuke kortingen als het gaat om het openbaar vervoer van het land dat je wilt gaan bezoeken.

bespaartips vakantie pakketreis

LEES OOK: All inclusive hotel Nederland

Maak gebruik van tourist cards

Zo biedt Japan bijvoorbeeld de Japan Rail Pass, waarmee toeristen onbeperkt gebruik kunnen maken van het Japanse transportsysteem. Frankrijk biedt ook kortingen voor toeristen, waaronder de Carte Passs Mobilise (CPM), waarmee je onbeperkt kunt reizen op het Franse transportsysteem. Zo voorkom je dat je telkens losse kaartjes koopt en zo duurder uit bent. In veel grote steden kun je ook gebruik maken van een algemene toegangskaart waarmee je meerdere culturele bezienswaardigheden gratis kunt bekijken. Dit kan ook tientallen euro´s schelen!

Overweeg alternatieve accommodaties

Overnachten in een luxe 5 sterren hotel is natuurlijk erg fijn! Toch zijn er ook hele leuke alternatieve accommodaties te boeken. Zo kun je enorm veel geld besparen op vakantie! Als je op vakantie gaat in een warmer land is het een hele leuke ervaring om daar te gaan kamperen. In dat geval kun je wel wat handige spaartips camping gebruiken. Hou je van avontuur? Misschien is couchsurfing dan een andere goede optie. Als je met een groep mensen reist, kun je ook overwegen een alternatieve accommodatie te boeken, zoals een appartement of een huis. Zo kun je alle kosten delen.

geld besparen op vakantie kamperen

LEES OOK: Groepsaccommodatie Duitsland

Maak je eigen maaltijden

Als je op vakantie bent, overweeg dan om je eigen maaltijden te maken. Veel restaurants in het buitenland zijn duur, vooral als je naar grotere steden reist. Je kunt veel geld besparen op vakantie door je eigen maaltijden te maken. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij leuke markten in de buurt en daar kwalitatief goede producten kopen voor een lage prijs.

Maak gebruik van gratis Wi-Fi

Veel luchthavens, hotels, campings en cafés bieden gratis Wi-Fi aan. Als je op reis bent, kun je dan ook op veel plekken profiteren van gratis Wi-Fi om in contact te blijven met vrienden en familie en activiteiten in de buurt te zoeken. Het zou zonde zijn om voor hoge bedragen buiten je bundel te gaan!

Heb jij nog tips om te besparen op vakantie?

Hierboven hebben we je een aantal simpele tips gegeven die je gemakkelijk kunt toepassen als je wilt besparen op vakantie. Heb jij nog handige bespaartips? Deel ze dan via een reactie onder deze pagina. Wij wensen je in ieder geval alvast een super fijne vakantie toe!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer handige tips voor op vakantie


Tags: 

Gerelateerde artikelen