goedkope tickets alhambra

Ben je op zoek naar goedkope tickets voor het Alhambra in Granada? Daar kan ik je wellicht bij helpen. Het kan namelijk lastig zijn om aan goedkope tickets te komen, omdat er jaarlijks ruim 2,5 miljoen toeristen zijn die het Alhambra bezoeken. Je kunt je dus voorstellen dat het Alhambra de populairste bezienswaardigheid van Granada is. Dit wereldberoemde fort opgenomen in bovendien opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. 

Goedkope tickets voor het Alhambra 

Het Alhambra is zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Andalusië. Zelfs als je niet van cultuur, geschiedenis of architectuur houdt, is het toch leuk om het Alhambra te bezoeken. Dat zie je ook wel terug in de grote bezoekersaantallen. Hierdoor heeft de regering besloten om een maximaal aantal bezoekers per dag toe te laten. Ik wil je dan ook adviseren om je tickets vroegtijdig online te reserveren. Zo voorkom je dat de tickets zijn uitverkocht of dat je in een lange wachtrij komt te staan. 

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die zeggen goedkope tickets voor het Alhambra aan te bieden. Echter zijn er maar enkele die een goede prijs kwaliteit verhouding bieden. Het valt of staat dus het met wat jij zelf verstaat onder het begrip ‘goedkoop’. 

Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van dit prachtige fort, raad ik je aan om de rondleiding met een gids te boeken. Houd je niet zo van geschiedenis en cultuur? Verken het Alhambra dan op eigen gelegenheid. Dat scheelt je een hoop tijd en geld! Onderstaand tref je 3 aanbieders van goedkope tickets voor het Alhambra. Met name de eerste optie is een goede optie als je op eigen gelegenheid het Alhambra wil bezoeken. Deze optie kost slechts € 11,-. 

Ticket voor het Alhambra en Generalife 

Ticket en rondleiding Alhambra en Nasridische paleizen

Granada: Rondleidingsopties door het Alhambra

Bezienswaardigheden van het Alhambra

Het Alhambra is een kunstig bouwwerk. De eerste bouwstenen dateren uit de 9e eeuw en vervolgens zijn er steeds meer nieuwe delen bij gebouwd. Zodoende is het Alhambra gevormd tot wat het nu is. Het Alhambra wordt dan ook wel eens een miniatuurstad genoemd. De belangrijkste hoogtepunten van het Alhambra zijn het Christelijk Paleis, de tuinen van Alhambra en de Nasridische Paleizen. 

alhambra

Kunstzinnige binnenplaats  in het Alhambra

Het Christelijk Paleis

Het Christelijk Paleis is indrukwekkend om te zien en is verdeeld in twee musea. In het ene museum worden archeoligische vondsten tentoongesteld en in het andere museum tref je kunstzinnige schilderijen en beeldhouwwerken. 

De tuinen van Alhambra

De tuinen van het Alhambra liggen er werkelijk prachtig en goed onderhouden bij. Ze worden ook wel Generalife genoemd. In de tuinen tref je vijvertjes, fonteinen en ontzettend veel groen. Vooral met zonnig weer zijn de tuinen prachtig om te zien en uitermate geschikt voor een romantische wandeling. 

Fonteinen Alhambra

De fonteinen in de tuin

Generalife

Generalife

De Nasridische Paleizen

De Nasridische Paleizen zijn een verzameling van prachtige, diverse bouwwerken. Met name het oudste gedeelte, het paleis Mexuar is naar mijn mening het absolute hoogtepunt en bijzonder om te zien. Het leeuwenpaleis en het Comarespaleis maken de Nasridische Paleizen compleet. 

nasridische paleizen alhambra

De binnenplaats van de Nasridische Paleizen

Vakantie naar Andalusië en Granada

Benieuwd wat Andalusië nog meer te bieden heeft? Lees dan ook eens:

Vond je dit artikel nuttig of heb je vragen? Deel het artikel via social media of laat een reactie achter. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *