Alhambra in Granada bezoeken? Tips + goedkope tickets boeken

Alhambra in Granada bezoeken? Tips + goedkope tickets boeken

Ben je op zoek naar goedkope tickets voor het Alhambra in Granada? Daar kan ik je wellicht bij helpen. Het kan namelijk lastig zijn om aan goedkope tickets te komen, omdat er jaarlijks ruim 2,5 miljoen toeristen zijn die het Alhambra bezoeken. Je kunt je dus voorstellen dat het Alhambra één van de populairste bezienswaardigheden van Andalusië is. Dit wereldberoemde fort opgenomen in bovendien opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. In dit artikel deel ik mijn tips voor het Alhambra. Ik vertel je hoe je aan goedkope tickets komt en welke mogelijkheden er zijn om het Alhambra te bezoeken.

Goedkope tickets Alhambra 

Het Alhambra in Granada is één van de mooiste excursies tijdens een vakantie in Andalusië. Zelfs als je niet van cultuur, geschiedenis of architectuur houdt, is het toch leuk om het Alhambra te bezoeken. Dat zie je ook wel terug in de grote bezoekersaantallen. Hierdoor heeft de regering besloten om een maximaal aantal bezoekers per dag toe te laten. Ik wil je dan ook adviseren om je tickets vroegtijdig online te reserveren. Zo voorkom je dat de tickets zijn uitverkocht of dat je in een lange wachtrij komt te staan. 

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die zeggen goedkope tickets voor het Alhambra aan te bieden. Echter zijn er maar enkele die een goede prijs kwaliteit verhouding bieden. Het valt of staat dus het met wat jij zelf verstaat onder het begrip ‘goedkoop'. 

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van dit prachtige fort, raad ik je aan om de rondleiding met een gids te boeken. Houd je niet zo van geschiedenis en cultuur? Verken het Alhambra dan op eigen gelegenheid. Dat scheelt je een hoop tijd en geld! Onderstaand tref je 3 aanbieders van goedkope tickets voor het Alhambra. Met name de eerste optie is een goede optie als je op eigen gelegenheid het Alhambra wil bezoeken. Deze optie kost slechts € 11,-. 

Alhambra in Granada bezoeken

Het Alhambra is een kunstig bouwwerk. De eerste bouwstenen dateren uit de 9e eeuw en vervolgens zijn er steeds meer nieuwe delen bij gebouwd. Zodoende is het Alhambra gevormd tot wat het nu is. Het Alhambra wordt dan ook wel eens een miniatuurstad genoemd. De belangrijkste hoogtepunten van het Alhambra zijn het Christelijk Paleis, de tuinen van Alhambra en de Nasridische Paleizen.

Het Christelijk Paleis

Het Christelijk Paleis is indrukwekkend om te zien en is verdeeld in twee musea. In het ene museum worden archeoligische vondsten tentoongesteld en in het andere museum tref je kunstzinnige schilderijen en beeldhouwwerken. 

De tuinen van Alhambra

De tuinen van het Alhambra liggen er werkelijk prachtig en goed onderhouden bij. Ze worden ook wel Generalife genoemd. In de tuinen tref je vijvertjes, fonteinen en ontzettend veel groen. Vooral met zonnig weer zijn de tuinen prachtig om te zien en uitermate geschikt voor een romantische wandeling. 

De Nasridische Paleizen

De Nasridische Paleizen zijn een verzameling van prachtige, diverse bouwwerken. Met name het oudste gedeelte, het paleis Mexuar is naar mijn mening het absolute hoogtepunt en bijzonder om te zien. Het leeuwenpaleis en het Comarespaleis maken de Nasridische Paleizen compleet

Alhambra bezoeken

Kunstzinnige binnenplaats  in het Alhambra

Tuinen Alhambra

Fonteinen in de tuin van het Alhambra

Generalife Alhambra

Generalife

Alhambra Nasridische Paleizen

De binnenplaats van de Nasridische Paleizen

Wanneer ga jij het Alhambra in Granada bezoeken?

Dit waren mijn tips om goedkope tickets voor het Alhambra te boeken. Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad en ben nieuwsgierig wanneer jij het Alhambra gaat bezoeken. Daarnaast wens ik je een hele fijne vakantie toe in het prachtige Andalusië. Mocht je nog op zoek zijn naar meer mooie plekken in Spanje, dan tref je hieronder nog wat handige linkjes en blogs.

Vakantie tips Andalusië en Granada

tips camper huren met hond

Vakantie Andalusië boeken? → Bekijk onze tips

TUI – Allround Spanje specialist → bekijk aanbiedingen

VAKANTIEDISCOUNTER – Goedkope Andalusië vakanties → bekijk aanbiedingen

PRIJSVRIJ – Online Andalusië deals → bekijk aanbiedingen

CORENDON – Fly & Drive Andalusië → bekijk aanbiedingen

ELIZA WAS HERE – Kleinschalig en uniek → bekijk aanbiedingen


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen