Hoe houd je je kind bezig tijdens een autovakantie? 5 tips

Hoe houd je je kind bezig tijdens een autovakantie? 5 tips

Ga je met de kinderen vakantie en moeten ze een lange tijd in de auto zitten? Dan wil je het natuurlijk wel gezellig houden. Voor kinderen kan het namelijk best pittig zijn om een lange tijd in de auto door te brengen. Na een paar uurtjes hebben ze het wel gehad en willen ze het allerliefst zo snel mogelijk naar buiten toe. Maar hoe houd je de kinderen bezig tijdens een autovakantie? Om te voorkomen dat de kinderen chagrijnig of vervelend worden, deel ik in deze blog 5 tips om ze lekker bezig te houden. Zo weet je zeker dat je de vakantie goed begint.

Zo houd je je kind bezig tijdens een autovakantie

1. Neem reisspelletjes mee

Niets is zo leuk als spelletjes spelen. Dat geldt zeker ook voor kinderen! Om ze lekker bezig te houden tijdens een lange autovakantie raad ik je dus aan om spelletjes mee te nemen. Bovendien zijn er tegenwoordig tal van leuke reisspelletjes te koop. Probeer bijvoorbeeld eens Halli Galli Junior, Skipbo of ‘Wie is het?'. Deze spelletjes kun je in een klein formaat kopen, waardoor je ze gemakkelijk in de auto kunt spelen. Ideaal!

2. Koop een draagbare spelcomputer

Een andere manier van spelletjes spelen in de auto is op een draagbare spelcomputer zoals de Sony PlayStation Vita. Zijn jouw kinderen helemaal gek van gamen? Dan maak je ze hier dolgelukkig mee! En het leuke is; als je thuis al een Playstation hebt, kun je op de Playstation Vita gewoon verder spelen waar je gebleven was. Je hoeft alleen maar de memory card mee te nemen. Heb je thuis geen Playstation? Dan kun je met de Playstation Network Card gemakkelijk online games kopen. 

3. Zorg voor voldoende pauzes

Even tussendoor de benen strekken maakt het rondreizen een stuk aangenamer. Het is dan ook zeker aan te raden om tijdens het autorijden voldoende pauzes in te lassen. Stop bijvoorbeeld bij de Mc Donalds om een happy meal te halen of parkeer ergens bij een grote speeltuin zodat de kinderen even lekker kunnen kunnen spelen. Op deze manier kunnen de kinderen de energie kwijt en houden ze het beter uit in de auto. Succes gegarandeerd!

Leestip: Vakantiepark met kinderen

tips autovakantie kind

4. Speel auto bingo

Heb je ooit wel eens gehoord van auto bingo? Dit is een leuke variant op het originele bingospel. De kaarten zijn gevuld met plaatjes die je tijdens de autorit tegen kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan een tractor, een tankstation, een vliegtuig, een motor en een kerk. Wel is het aan te raden om van tevoren goed na te denken wat je onderweg allemaal tegen kunt komen. Als je naar Duitsland of Frankrijk rijdt kom je waarschijnlijk andere dingen tegen dan wanneer je een rondreis door Noord Italië maakt.

5. Maak van je auto een bioscoop

Wat je ook kunt doen om je kinderen bezig te houden tijdens een autovakantie, is je auto omtoveren tot bioscoop. Je kunt bijvoorbeeld een auto dvd speler met 2 schermen kopen. Als je goed rondkijkt op het internet kun je deze voor een relatief kleine investering van ongeveer € 150,- vinden. Zorg er trouwens wel voor dat je weet welke films de kinderen leuk vinden of welke films ze altijd wel willen zien.

Hoe vermaak jij je kind tijdens een autovakantie?

Dit waren mijn tips om de kinderen bezig te houden tijdens een lange autovakantie. Hopelijk kun je hier iets mee en hebben zowel jij als de kinderen een hoop vermaak in de auto. Heb jij zelf nog tips of suggesties om de kinderen bezig te houden? Deel ze dan gerust. Ik wens je alvast een heerlijke vakantie toe!


Tags: ,

Gerelateerde artikelen