Hoe pak je een backpack in? 15 tips + handige reisspullen

Hoe pak je een backpack in? 15 tips + handige reisspullen

Hoe pak je een backpack in? Daar gaan we het over hebben in dit artikel. Waarschijnlijk ben je er al helemaal klaar voor. Je wereldreis is geboekt en je hebt een backpack gekocht. Nu is het tijd om je backpack in te pakken. Maar hoe pak je een backpack in? In dit artikel deel ik 15 handige tips, zodat een backpack inpakken super simpel wordt. Door je backpack slim in te delen heb je namelijk meer ruimte dan je denkt! 

Hoe pak je een backpack in?

Neem niet te veel kleding mee en reis zo licht mogelijk

Ik adviseer je om kleding mee te nemen voor maximaal 7 dagen. Voor de dames is dat wellicht lastig. Begrijpelijk, maar ik raad je aan om setjes te combineren en laagjes te dragen. Je wilt namelijk niet te veel meenemen, want je moet alles op je rug meedragen. Bovendien kun je op de meeste plekken je kleding heel goedkoop (voor een paar euro) laten wassen en kun je de kleding binnen 24 uur weer schoon ophalen.

Prop je backpack niet helemaal vol 

Tijdens je reis kom je veel leuke spullen en souvenirs tegen. Door ruimte over te laten geef je jezelf de mogelijkheid om souvenirs en kleding mee naar huis te nemen. Het zou zonde zijn als je daar geen plek meer voor hebt, omdat je backpack te vol zit.

backpack inpakken

Neem niet te veel schoenen mee

Ik raad je aan om  niet te veel schoenen mee te nemen. Schoenen zijn zwaar en tijdens een warme strandvakantie gebruik je ze niet zo veel. Wat mij betreft is 1 paar schoenen genoeg. Kies voor stevige, waterbestendige wandelschoenen die je ook aan kunt tijdens een nette gelegenheid. Zelf heb ik Gore-Tex wandelschoenen. Die zijn super fijn! Ook raad ik je aan om daarnaast nog een paar comfortabele slippers mee te nemen. 

Bewaar zware spullen onderin je backpack

Heb je een wereldreis uitgestippeld en weet je van tevoren dat je bepaalde kleding in het begin niet nodig zult hebben? Maak dan een aparte tas voor deze kleding en stop deze onderin je tas. Daarnaast raad ik je aan om schoenen en andere zware spullen onder in je backpack te stoppen.

Stop spullen die je vaak nodig denkt te hebben bovenin

Zijn er spullen die je vaak nodig denkt te hebben? Stop deze spullen dan boven in je backpack. Ook is het handig om gebruik te maken van de kleine vakken van je backpack. Op deze manier kun je altijd snel en gemakkelijk bij de spullen die je vaak nodig hebt. Twijfel je over de literinhoud van de je backpack? Lees dan hoe kies je de beste backpack? 

Doe een badmuts om je schoenzolen en neem karabijnhaken mee

Dit is de ideale oplossing om vieze schoenen met je mee te dragen. Door badmutsen om je schoenzolen te plaatsen blijft de rest van je kleding schoon. Bovendien zijn badmutsen licht in gewicht. Een andere oplossing om vieze schoenen mee te dragen is door karabijnhaken te kopen en deze aan je backpack te hangen. Zo kun je jouw vieze schoenen meedragen aan de buitenkant van je backpack.

hoe pak je een backpack in tips
tips backpack inpakken

Hoe pak je een backpack op een slimme manier in?

Een backpack inpakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Pak je backpack op een slimme manier in door goed om te gaan met de ruimte die je hebt. Je wilt deze ruimte namelijk optimaal benutten. Maar goed, hoe doe je dat dan? Hieronder tref je een aantal handige tips waardoor een backpack inpakken super makkelijk wordt.  

Rol je kleding op

Door je kleding op te rollen bespaar je ontzettend veel ruimte. Bovendien krijg je op deze manier ook nog eens minder kreukels in je kleding. Win-win dus!

Bewaar kleine spullen in je sokken en stop deze in je schoenen

Zoals eerder gezegd wil je optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Daar zijn je schoenen super handig voor. Prop je sokken vol met kleine spullen en doe deze in je schoenen. Doe dit echter wel voorzichtig en pak je backpack op een zorgvuldige manier in.

Neem vacuümzakken mee

Ga je reizen door warme én koude landen? Neem dan vacuümzakken mee. Deze zijn super handig en besparen je een hoop ruimte. Als je de dikke kleding die je nodig hebt voor de koude landen, niet meer gebruikt, dan kun je deze kleding vacuüm verpakken, zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Hierdoor kun je twee keer zoveel spullen meenemen. Daarnaast is het slim om een aantal kleine vacuümzakken mee te nemen. Die zorgen ervoor dat je spullen luchtdicht en strak zijn ingepakt.

Meer tips om je backpack in te pakken 

Organizers zijn super handig

Organizers maken het leven van een backpacker een stuk overzichtelijker. Het zijn super handige reisgadgets. Persoonlijk vind ik vooral de kleding organizers ideaal! Door deze te gebruiken kan je super makkelijk je kleding terug vinden. Je hoeft niet telkens je backpack overhoop te halen en dat is wel zo prettig. 

Kleding organizers kun je op verschillende manieren gebruiken. Veel reizigers kiezen er voor om broeken, shirts en jurkjes te scheiden. Ik vindt het juist prettig om organizers te maken met kleding voor 3 á 4 dagen. Als je deze boven in je backpack stopt hoef je niet telkens alle organizers af om overal een ander kledingstuk vandaan te toveren. 

Tegenwoordig bestaan er ook organizers voor elektronica. Deze zijn super handig om je kabels geordend te houden. Zo raken je dat je oortjes in de knoop raken en dat je elektronica beschadigd. 

Gebruik shampoobars of navulverpakkingen

Neem in plaats van een grote fles shampoo of lenzenvloeistof, kleine flesjes mee die je tijdens de reis kunt blijven vullen. Dit bespaart je een hoop ruimte en gewicht. Ook kun je dit doen voor je parfum of eu de toilette. Vraag om een aantal test geurtjes of giet je parfum over in kleine flesjes. Dames kunnen ook hun make- up en crèmes in navulvare reisflesjes doen. Een extra tip om je make- up te beschermen is door er watjes tussen te leggen. Een andere fijne tip is om een shampoo bar mee te nemen. Dit is ook nog eens milieubewust. Win-win dus!

Neem een reistoilettas mee

Een reistoilettas is super handig als je weinig ruimte hebt. Zelf heb ik er eentje die je als het ware uit kunt hangen. Daarnaast is het belangrijk dat je toilettas waterproof is. Heb je een toilettas die niet waterproof is? Doe dan een laagje plastic folie over de bovenkant van je navulbare reisflesjes en draai de dop er opnieuw op. Een extra beschermlaagje kan nooit kwaad toch?

Neem lege zakken mee voor je vuile was

Als je kleding vies is wil je deze graag gescheiden houden. Door zakken mee te nemen voor de vuile was voorkom je dat je hele backpack gaat stinken. Ik raad je aan om 2 zakken mee te nemen. Eentje voor je ondergoed en eentje voor de overige vuile was.

Kies voor een flightbag in plaats van een regenhoes

Een flightbag is een hoes die je backpack beschermt tijdens het vliegen. Door een flightbag te gebruiken minimaliseer je de kans dat je backpack beschadigd raakt. Je voorkomt dat belangrijke touwtjes kapot gaan en is er minder kans op diefstal. Ideaal dus voor tijdens het rondreizen

Bij veel backpacks is een regenhoes inbegrepen. Vaak is deze verstopt in een vakje helemaal onder in de tas. Indien je over een regenhoes beschikt, laat deze dan thuis. Een flightbag kan ook gebruikt worden als regenhoes. Het is zonde van de ruimte om zowel je regenhoes als flightbag mee te nemen. Pak je backpack dus op een slimme manier in en kies voor een flightbag.

Gebruik cijferslotjes ter beveiliging

Cijferslotjes zijn super handig. Ze zijn klein, licht in gewicht en beschermen je tas tegen diefstal. Wel raad ik je aan om altijd voor een TSA slot te kiezen. Dit is een slot dat door de douane kan worden geopend, met een speciale sleutel. Op deze manier voorkom  je dat je slot geforceerd moet worden. In Amerika zijn deze slotjes zelfs verplicht. Je herkent het TSA slot aan het rode logo, zoals de slotjes hieronder;  

Neem ook een daypack mee

Ik raad je sowieso aan om ook een gewone rugzak mee te nemen; een daypack. Het is prettig om hier je waardevolle spullen in te bewaren, zodat je deze altijd bij je draagt. Stel dat je bijvoorbeeld per bus of per boot gaat reizen, dan voorkom je dat je waardevolle spullen in het luik of in een algemene opslag komen te liggen. Op deze manier heb je ook geen zorgen of iemand per ongeluk de verkeerde tas mee neemt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook backpacks met een afritsbare daypack, zoals de Osprey Farpoint.   

Conclusie; Hoe pak je een backpack in? Super simpel!   

Ik hoop dat deze tips je verder op weg helpen. Overigens is er geen goed of fout en heeft iedereen zijn eigen manier van inpakken. Ontdek de wereldreiziger in jezelf en gebruik dus vooral de tips die jij zelf handig vindt! Ben je nog op zoek naar de ideale vakantiebestemming? Bekijk dan de top 10 vakantiebestemmingen. Ben je al eens eerder wezen backpacken en en heb je zelf nog handige tips? Dan ben ik zeer benieuwd; Hoe pak jij je backpack in? Deel je tips via een reactie onder dit artikel.

Vond je dit artikel nuttig of heb je nog vragen? Deel het via social media of laat een reactie achter. Ik zal proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen. 


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen