Kamperen bij de boer in Zeeland | 6 leuke boerencampings

Kamperen bij de boer in Zeeland | 6 leuke boerencampings

Wil je kamperen bij de boer in Zeeland? Wat een leuk idee! Kamperen bij de boer is wat mij betreft echt genieten. Je wordt wakker op het weiland, stapt je tent uit en voelt je gelijk één met de natuur. Vervolgens loop je naar de boerderij om de diertjes te voeren en geniet je van een warme kop koffie of thee. Zo wil je toch iedere ochtend wel wakker worden? Ik vind het in ieder geval heerlijk! Maar waar kun je kamperen bij de boer in Zeeland en welke boerencampings zijn het leukst? In deze blog deel ik mijn top 6 van boerencampings in Zeeland.

Kamperen bij de boer Zeeland

Wat maakt kamperen bij de boer in Zeeland nou zo speciaal? Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Persoonlijk vind ik het super leuk om een kijkje te nemen in het boerenleven en te genieten van een rustige vakantie, middenin de natuur. Bovendien word je op een boerencamping in Zeeland niet overspoeld met toeristen. Er is aandacht voor de dieren, de natuur en het vrije leven. 

Daarnaast wordt kamperen bij de boer tegenwoordig steeds luxer. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer je eigen tent, camper of caravan mee te nemen. Op onderstaande boerencamping staan namelijk luxe safaritenten met gewone bedden, een keukentje en een woongedeelte. Kortom, kamperen bij de boer in Zeeland is niet te vergelijken met kamperen op een ‘normale’ camping. Zeker voor rustzoekers en gezinnen met kinderen is een vakantie bij een boerencamping in Zeeland één van de leukste opties voor een vakantie in eigen land

kamperen bij de boer aan de kust zeeland

Boerencampings Zeeland

Boerencamping Hoeve Zeeland in Veere

De eerste leuke plek om te kamperen bij de boer in Zeeland is Boerencamping Hoeve Zeeland. Hier geniet je van een zorgeloze vakantie en kun je het echte boerderij leven ontdekken. Er zijn veel boerderijdieren zoals koeien, kippen, schapen en paarden. Als je het leuk vind mag je de boer zelfs helpen met het verzorgen van de paarden. Daarnaast ligt deze boerencamping in Zeeland vrijwel aan zee. Ideaal dus voor een heerlijke strandvakantie! Je overnacht hier in een luxe glamping tent die van alle gemakken is voorzien.

Boerencamping Five Star in Kamperland

Wil je met kinderen kamperen bij de boer in Zeeland? Dan is Boerencamping Five Star een leuke optie. Op dit voormalige akkerbouwbedrijf draait alles om spelen en leren. Er zijn tal van boerderij dieren zoals pony’s, varkentjes, konijnen, honden en nog veel meer. Kinderen mogen helpen om de dieren te verzorgen en kunnen leren om zelf chips te maken. Gezellig toch? Bovendien ligt deze boerencamping in een prachtige omgeving, vlakbij het Banjaardstrand en het Veerse Meer. Zoek je een camping in Zeeland waar honden welkom zijn? Ook dan kun je hier uitstekend terecht.

Boerderij camping Mariekerke vlakbij Domburg

Boerderij Camping Mariekerke is een rustige boerencamping in Zeeland vlakbij het sfeervolle plaatsje Domburg. Hier houden ze meer dan 200 schapen, die dagelijks worden gemolken. Ook zijn er veel schattige lammetjes en Schotse Hooglanders. Wil je graag zelf een schaap scheren? Dan kan dat ook! Wat betreft de accommodatie verblijf je in een luxe safaritent die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn er gewone bedden, een keukentje en een woon- eetkamer. De accommodatie heeft een knusse sfeer en is een fijne plek voor een vakantie in Zeeland.

Boerencamping Oranjepolder in Walcheren

Kamperen bij de boer in Zeeland kan nog specialer! Bij Boerencamping Oranjepolder kun je namelijk kamperen op het mooiste erf van Zeeland. Deze prijs hebben ze in 2019 in de wacht gesleept en dat is natuurlijk niet voor niets. De akkers liggen er strak bij en op de camping is van alles te beleven. Schapen, kippen, geiten, konijnen, katten, varkens en ganzen; ze leven hier allemaal. Wil je meer van de omgeving ontdekken? Dan kun je hier gemakkelijke een fiets huren. Ook zijn de glamping tenten luxe en modern ingericht. 

Boerencamping de Kamperhoek in Vogelwaarde

Boerencamping de Kamperhoek is een mooie boerencamping in Zeeland, vlakbij de kust. Hier overnacht je in een luxe safaritent naar keuze. Sommige tenten zijn compleet ingericht met douche, ligbad, hangmat en gezellige buitenhaard. Dat is nog eens luxe kamperen bij de boer in Zeeland! Ook vind boer Huub het geweldig om regelmatig een kampvuurtje aan te steken en er is een water- en zandspeelplaats voor de kinderen. Op de boerderij leven konijntjes, eenden, katten, een pony, een ezel en een hond. In de omgeving zijn veel leuke dingen om te doen.

Boerderij camping op Flakkee

Officieel hoort het eiland Goeree-Overflakkee niet bij Zeeland, maar ik wilde deze boerencamping niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Boerderij Camping op Flakkee is namelijk een mooie boerencamping vlakbij het strand van Zeeland. Vanuit hier ben je binnen enkele minuten bij Ouddorp, het Grevelingenmeer en de zee. De camping ligt op rustige plek en heeft prachtige accommodaties. Op de boerderij leven zo’n 150 melkkoeien en een groot aantal kalfjes. Als de kinderen het aandurven mogen ze boer Huibert helpen om de koeien te melken. Ook is er een knuffelschuur met konijntjes en geitjes aanwezig. Zoek je een leuke kindercamping in Zeeland? Dan kun je hier uitstekend terecht.

Waar ga jij kamperen bij de boer in Zeeland?

Dit waren mijn tips voor de leukste boerencampings in Zeeland. Ik hoop dat je hiermee bent geholpen en wens je alvast een super fijne vakantie toe! Heb je nog vragen? Stel ze gerust en ik help je met plezier verder op weg. Wil je jouw ervaringen delen of heb je zelf nog leuke suggesties om te kamperen bij de boer in Zeeland? Twijfel dan niet om een reactie achter te laten. Tot slot wens ik je een heerlijke vakantie of weekendje Zeeland!

* Vaker tips ontvangen omtrent kamperen, reizen en vakanties? Op de Facebook pagina van Galekkeropvakantie.nl worden dagelijks leuke vakantietips gedeeld. 


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen