Zo vind je de beste lichtgewicht tent voor een fietsvakantie

Zo vind je de beste lichtgewicht tent voor een fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie en vind je het leuk om tussentijds te kamperen? Dan is een lichtgewicht tent een absolute must. Doordat de tent niet zoveel weegt, kun je deze gemakkelijk meenemen en loop je niet te sleuren met zware spullen. Maar welke lichtgewicht tenten zijn er allemaal te koop en welke tent past het beste bij jouw wensen? In deze blog deel ik mijn tips hoe je de beste lichtgewicht tent kunt vinden voor je aanstaande fietsvakantie. 

Wat is de beste lichtgewicht tent voor een fietsvakantie?

Voor het kiezen van de beste lichtgewicht tent, zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht hoeveel geld je ongeveer wilt spenderen, wanneer je de tent gaat gebruiken en hoeveel personen erin moeten slapen?

Bepaal je budget

Ga je voor de eerste keer op fietsvakantie? Dan kan ik me voorstellen dat je niet direct staat te springen om een dure tent te kopen. Simpelweg omdat je eerst wilt testen of een fietsvakantie echt iets voor je is. Misschien heb je er na één keer wel genoeg van en dan is het natuurlijk zonde als de tent ergens boven op de zolder beland.

Toch wil ik je meegeven dat goedkoop in de meeste gevallen duurkoop is. Geef dus liever een paar tientjes extra uit, dan dat je tijdens je fietsvakantie zit te klooien met een tent die te zwaar is of snel kapot gaat. Ben je al vaker op fietsvakantie geweest en weet je precies wat je zoekt? Dan zal je waarschijnlijk minder moeite hebben om een grotere investering te doen. 

Houd rekening met de seizoenen

Voordat je een lichtgewicht tent gaat kopen, is het slim om alvast na te denken in welke seizoenen je de tent gaat gebruiken. Ga je alleen in de zomer op fietsvakantie? Of ga je ook tijdens het voor- en najaar kamperen? Je kunt je vast voorstellen dat een tent aan andere eisen moet voldoen als je ook in de kou gaat slapen. Houd hier dus rekening mee. Wat mij betreft kun je beter een tent kiezen die meerdere seizoenen aankan, dan dat je achteraf moet concluderen dat je een nieuwe tent moet kopen. 

lichtgewicht tent fiets

Het aantal personen

Daarnaast speelt het aantal personen ook een grote rol. Ga je alleen op fietsvakantie? Dan heb je minder ruimte nodig en kun je prima uit de voeten met een eenpersoonstent. Ben je met 4 personen? Dan ontkom je er niet aan om een grotere lichtgewicht tent te kopen. Je kunt er dan voor kiezen om een 4 persoons lichtgewicht tent te kopen of je koopt 2 tenten voor 2 personen. Er is dus van alles mogelijk. Denk van tevoren goed na op welke manier je de tent gaat gebruiken. 

Lichtgewicht tenten voor ieder budget

Lichtgewicht tenten zijn er in verschillende soorten en maten. Maar waar vind je nou de ideale lichtgewicht tent voor een fietsvakantie? Er zijn meerdere winkels waar je terecht kunt. Zelf heb ik goede ervaringen met Kampeerwereld. Zij zijn specialist op het gebied van tenten en hebben bovendien een ruim assortiment. Je kunt hier werkelijk van alles vinden. Van betaalbare eenpersoonstenten tot lichtgewicht tenten voor 4 personen. Het aanbod is echt enorm. En het fijne is; ze hebben lichtgewicht tenten voor ieder budget! Er staat dus gegarandeerd iets tussen. 

Vond je deze blog nuttig of heb je nog vragen? Twijfel niet om een reactie achter te laten en ik help je zo goed mogelijk op weg. 


Tags: ,

Gerelateerde artikelen