Luxe camper huren? 9 tips + betrouwbare camperverhuurders

Luxe camper huren? 9 tips + betrouwbare camperverhuurders

Wil je graag een luxe camper huren? Wat gaaf zeg! Rondreizen in een luxe camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid en brengt bovendien veel voordelen met zich mee. Zo ontdek je samen met jouw ‘huis op wielen’ de mooiste plekjes, terwijl je tegelijkertijd de luxe en comfort van thuis ter beschikking hebt. Maar goed, waar moet je allemaal aan denken als je een luxe camper gaat huren? In dit artikel deel ik mijn camper tips, zodat jij zorgeloos een luxe camper kunt huren.

Denk je er over na om een luxe camper te kopen, maar ben je nog nooit op vakantie geweest met een camper. Dan kun je beter eerst een luxe camper huren. Op deze manier kun je testen of een camper daadwerkelijk bij je past. Zo voorkom je dat je tienduizenden euro’s uitgeeft, terwijl je nog geen flauw idee hebt of je daadwerkelijk van een campervakantie geniet.

Waarom een luxe camper huren?

Campervakanties worden de laatste jaren steeds populairder. De avontuurlijke reizigers en mensen die van vrijheid houden kiezen er namelijk steeds vaker voor om een luxe camper te huren of te kopen. ‘Vanlife’ is momenteel dus echt hot! En dit al de aankomende jaren alleen maar toenemen. 

Maar waarom worden campervakanties dan steeds populairder? Ten eerste ben je met een camper super flexibel. Je hebt veel vrijheid, hoeft niet elke keer je spullen in- en uit te pakken en je kunt er voor kiezen om op plekken te overnachten waar je normaal niet zou kunnen slapen. Denk bijvoorbeeld aan een nationaal park of een camperplek aan zee. Daarnaast heb je met een camper altijd alles bij de hand. En tot slot is het gewoon een prachtig avontuur om de wereld te ontdekken vanuit een camper.

Waar kun je een luxe camper huren?

Waar je een camper gaat huren is afhankelijk van welke vakantiebestemming je wilt bezoeken en in welk land je de camper gaat huren. Wil je bijvoorbeeld naar Canada, Nieuw Zeeland of de Verenigde Staten, dan kun je er het beste voor kiezen om daar een camper te huren. Zoek je het toch liever dichter bij huis? Dan zijn er tal van leuke opties voor campervakanties in Europa en je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een vakantie in eigen land. Kortom, er zijn voldoende mogelijkheden om een luxe camper te huren.

Ik raad je dan ook aan om verschillende camperverhuurders met elkaar te vergelijken. In Nederland zijn er 3 grote websites waar je luxe campers kunt huren en verhuren. Hiervoor kun je terecht bij Goboony, Camptoo en WorldWideCampers Als je op zoek bent naar een platform waar je wereldwijd campers kunt vergelijken, dan kun je het beste een kijkje nemen op Camptoo en WorldWide Campers. 

Goboony

Luxe camper huren in Nederland? Goboony heeft het grootste aanbod campers in Nederland. Daarnaast kun je hier ook campers huren binnen Europa

Camptoo

Simpel en snel een luxe camper huren? Camptoo heeft een wereldwijd aanbod van campers en caravans en biedt daarnaast fijne roadtrip tools. Super handig!

World Wide Campers

Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan. Daarnaast kun je hier vrijblijvende offertes opvragen en gemakkelijk verhuurders vergelijken

Tips om een luxe camper te huren

Waar moet je allemaal op letten als je een luxe camper gaat huren? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Misschien heb je al eens eerder een camper gehuurd en heb je al enige ervaring met camperverhuur, maar het kan ook zijn dat je voor de eerste keer een camper gaat huren. Hieronder geef ik je 9 handige tips waar je op moet letten bij camperhuur.

1. Bepaal van tevoren je budget

Natuurlijk wil je het liefst zo goedkoop mogelijk een luxe camper huren. En het leuke is; je kunt een campervakantie net zo duur maken als je zelf wilt. Over het algemeen zijn er een aantal factoren die de kosten van een campervakantie bepalen. Hierbij kun je rekening houden met de periode (hoogseizoen en laagseizoen), het aantal dagen dat je gaat kamperen, de grootte van de camper en welk type camper je wilt huren. 

Daarnaast kun je voor jezelf bepalen welke zaken voor jou belangrijk zijn en waar je op kunt besparen. Kies je bijvoorbeeld voor een luxe camper met keuken, dan kun je besparen op de kosten voor het eten. Denk goed na over welke faciliteiten je nodig hebt en ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn als je een luxe camper met douche gaat huren, terwijl je 3 weken op een vakantiepark staat waar ze douches aanbieden. Als je precies weet wat je nodig hebt, kun je een camper zoeken die aan de wensen voldoet. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt.

2. Weet waar je reis heen gaat

Heb je al een idee welke plekken je wilt bezoeken tijdens je campervakantie? Houd hier dan rekening mee als je een luxe camper wilt huren. Per bestemmingen gelden er verschillende regels en toeslagen. Wat betreft het budget is het zinvol om van tevoren te berekenen hoeveel kilometers je ongeveer gaat rondreizen. Voordat je een camper huurt, spreek je in de meeste gevallen namelijk af hoeveel kilometers je mag ‘vrij’ kunt rijden. Mocht je ver over het aantal afgesproken kilometers heen gaan, dan kunnen de kosten flink oplopen. Vraag dus even naar de regels wat betreft het aantal vrije kilometers.

luxe camper

3. Hou rekening met de grootte van de camper en kies een camper die aan je wensen voldoet

Met hoeveel personen ga je op campervakantie? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Ga je op vakantie met je partner? Dan is een 2-persoonscamper waarschijnlijk voldoende. Ga je met het hele gezin een wereldreis maken? Dan kom je al snel uit op een 4- of 6 persoons camper. Mijn tip; zorg er sowieso voor dat het aantal slaapplekken in verhouding staat tot het aantal vakantiegangers. En mocht je op zoek zijn naar een beetje extra luxe, dan kun je er ook voor kiezen om een grotere camper te huren. Al betaal je hier waarschijnlijk wel extra huur- en benzinekosten voor.

4. Vergelijk prijzen, voorwaarden, borgsommen en huisregels

Ik heb het al even eerder benoemd, maar het is zeer zinvol om de huurvoorwaarden en prijzen van verschillende camperverhuurders met elkaar te vergelijken. Vraag offertes op en leg de mogelijkheden naast elkaar. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en kun je een goed besluit nemen waar je een luxe camper gaat huren. Daarnaast is het ook slim om de borgsommen en huisregels met elkaar te vergelijken. Met sommige campers mag je bijvoorbeeld niet naar het buitenland en er zijn ook campers waar huisdieren en roken niet zijn toegestaan.

5. Denk aan de camperverzekering

Over het algemeen is bij de meeste camperverhuurbedrijven de verzekering inclusief. Check dit wel goed van tevoren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je zelf een camperverzekering willen afsluiten, dan kun je een kijkje nemen op NKC.

6. Maak een proefritje indien mogelijk

Als je nog nooit in een camper hebt gereden, is het een goed idee om voordat je daadwerkelijk een camper gaat huren, eerst een proefritje te maken. Rijden met een camper kan namelijk best even wennen zijn. Dus een proefritje kan zeker geen kwaad. Op deze manier weet je wat je kan verwachten en kun je alvast wennen aan het rijden met een camper.

camper huren Nederland

7. Noteer bestaande schade

Voordat je campervakantie daadwerkelijk gaat beginnen, is het belangrijk om vast te leggen welke schade de camper heeft. Loop een rondje rond de camper en maak een video of foto’s van de betreffende schade. Hiermee voorkom je dat reeds bestaande schade op jou kan worden verhaald.

8. Check of je rijbewijs volstaat

Het is goed om van tevoren te kijken of je met jouw rijbewijs een camper mag rijden. Campers zijn namelijk een stuk groter en zwaarder dan een personenauto. Hierdoor kan het zijn dat je een ander rijbewijs nodig hebt dan alleen je B-rijbewijs. Over het algemeen geldt dat je met een B-rijbewijs campers tot 3.500 kg mag rijden, waarmee je tot maximaal 8 personen kunt vervoeren. Toch kan het zeker geen kwaad om van tevoren even te checken of je met jouw rijbewijs de door jouw gewenste camper mag besturen.

9. Luxe camper huren buiten Europa? Breng de eerste nacht door in een hotel in de buurt

Het is goed om te weten dat camperverhuurbedrijven buiten Europa eisen dat je een nacht na aankomst eerst in een hotel doorbrengt, alvorens je met de camper op pad gaat. Zij willen namelijk zeker weten dat je eerst een nacht goed uitrust en bijkomt van een eventuele jetlag. Als je een camper buiten Europa gaat huren, is het dus een slim idee om een hotel te boeken in de buurt van het camperverhuurbedrijf. Plan de huur van de camper dus ook een dag later dan de aankomstdatum op de luchthaven.

Tip: Download gratis de ‘paklijst kamperen‘. Super handig!

tips luxe camper huren

Websites voor luxe camper huren en verhuren


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen