Parkeren bij Belgische Luchthavens | Alle Info & Tips

Parkeren bij Belgische Luchthavens | Alle Info & Tips

Heb jij een vliegreis geboekt vanaf een Belgische luchthaven? Vergeet dan niet te denken aan het regelen van een airport parking. Hoewel je de reis ook met bijvoorbeeld het openbaar vervoer kan doen, is een reis met de auto toch het meest comfortabel en biedt de meeste vrijheid.

Parkeren bij Belgische luchthavens

België telt een aantal internationale luchthavens waar vanuit veel interessante vakantiebestemmingen te bereiken zijn. De grootste en meest gebruikte luchthavens zijn Brussel en Charleroi Airport. Toch zijn ook Oostende en Luik Airport noemenswaardig. In deze korte blog geef ik je meer informatie over de parkeermogelijkheden bij Brussel, Charleroi, Oostende en Luik Airport.

Brussel Airport

Brussel Airport is met ruim 20 miljoen jaarlijkse passagiers de grootste luchthaven van België. Brussel Airport biedt als enige Belgische luchthavens ook verre vluchten aan naar bestemmingen zoals Indonesië. Hierdoor is er dan ook een ruim parkeeraanbod beschikbaar rondom de luchthaven. Dit parkeeraanbod is te splitsen in officiële parkings en alternatieve parkeermogelijkheden, dit geldt voor nagenoeg iedere luchthaven.

De officiële parkings zijn in beheer van Brussel-Zaventem Airport zelf en zijn dan ook direct via de betreffende website te reserveren. Via vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het overige aanbod voor een parking Zaventem vergelijken. Hier kan je en reservering plaatsen bij shuttle- of valet parkings, beiden zeer eenvoudige en voordelige parkeermethoden. Zo kan je bijvoorbeeld je auto kwijt bij Aeropark1000, Park and Go, Express Parking en meer!

vliegen via belgie

Charleroi Airport

Charleroi Airport is de op een na grootste luchthaven van België. Jaarlijks gebruiken ongeveer 8 miljoen reizigers de luchthaven naar bestemmingen zoals Spanje of Italië. Ook Charleroi Airport biedt meer dan voldoende parkeermogelijkheden, die in de meeste gevallen zowel exclusief en inclusief reservering te gebruiken zijn.

Het is echter altijd aan te raden om een reservering te plaatsen. Niet alleen ben je hiermee zeker van een parkeerplaats, ook weet je alvast wat je kwijt bent en in de meeste gevallen is een reservering voordeliger! Vergelijk simpelweg het parkeeraanbod bij Charleroi Airport online en kom er zelf achter. Via Vliegen en Parkeren kan je onder andere terecht bij Eco Park, A1 Parking, Ace Parking en Park & Fly. Let op dat een shuttleservice gebruikelijk is bij de luchthaven en je hierdoor weinig tot geen valet parkings zal vinden.

Oostende Airport

Oostende Airport is in vergelijking met Brussel en Charleroi Airport een relatief kleine luchthaven. Jaarlijks gebruiken ongeveer 500.000 reizigers de luchthaven naar voornamelijk Europese vakantiebestemmingen. Rondom Oostende Airport kan je vanwege het kleine formaat enkel terecht bij officiële parkings, die allen op loopafstand van de luchthaven liggen. De parkings P1, P2 en P3 bieden plaats met prijzen die variëren van ongeveer € 70,- tot € 150,- voor een week parkeren.

luchthaven belgie parkeren

Luik Airport

Ook Luik Airport is een kleine luchthaven met jaarlijks ongeveer 300.000 tot 400.000 reizigers. Hierdoor zijn de bestemmingen en ook parkeermogelijkheden beperkt wanneer ze vergeleken worden met de grotere Belgische luchthavens.

Luik Airport (ook wel Liège Airport of Luik-Bierset genoemd) biedt twee officiële parkings aan in de vorm van P1 en P2. Beide parkings bevinden zich op loopafstand van de luchthaven en kosten ongeveer € 90,-voor een week parkeren. De prijzen gaan omlaag naarmate je langer parkeert. Beide parkeerplaatsen worden ook als kiss & ride parking gebruikt, de eerste 10 minuten zijn namelijk gratis.


Tags: ,

Gerelateerde artikelen