Review Europarcs de Zanding Otterlo | Tiny House en Video!

Review Europarcs de Zanding Otterlo | Tiny House en Video!

Wil je een vakantie of weekendje weg te boeken op Europarcs de Zanding in Otterlo? Wat een leuk idee zeg! Ik kan dit vakantiepark je zeker aanraden. Wil je weten waarom? In deze review over Europarcs de Zanding (voorheen Droompark de Zanding) deel ik mijn tips en persoonlijke ervaringen. Ik leid je rond over het park, laat je een leuke (drone) video zien en vertel je meer over de mogelijkheden qua vakantiehuizen. Wist je bijvoorbeeld al dat je op Europarcs de Zanding kunt overnachten in een tiny house? Dit is één van de populairste accommodaties op het vakantiepark en ik begrijp wel waarom!

Video Europarcs de Zanding

Hieronder tref je de video van mijn weekendje weg op Europarcs de Zanding. Helaas zijn vanwege corona niet alle faciliteiten open, maar desondanks krijg je goede indruk van dit vakantiepark op de Veluwe. Veel kijkplezier en laten we de review over Europarcs de Zanding daarna verder oppakken. 

Review Europarcs de Zanding

Europarcs de Zanding is voor mij sowieso een bijzonder vakantiepark. Zo'n 10 jaar geleden heb ik hier in de horeca gewerkt en dit was een super gezellige tijd. In de periode dat ik er werkte was het vakantiepark volop in ontwikkeling. Er werden nieuwe vakantiehuizen gebouwd en het park heeft sindsdien een enorme progressie doorgemaakt. Ik was er al een tijdje niet meer geweest, maar het park is echt schitterend geworden! Ik durf dan ook te zeggen dat Europarcs de Zanding wat mij betreft tot de meeste luxe vakantieparken in Nederland behoort. 

Luxe vakantiepark in Otterlo, op de Veluwe

Zodra ik via de Veluwe richting Europarcs de Zanding rijd, merk ik dat dat het vakantiegevoel begint te kriebelen. Onderweg zie ik de Veluwse heide, waar paarden en koeien staan te grazen. De natuur is hier prachtig! Ik kom aan bij de receptie en word met een vriendelijke lach ontvangen. De receptioniste geeft me meer informatie over de faciliteiten op het park en overhandigt de sleutels en een welkomtmap. Vervolgens rijd ik naar mijn vakantiehuisje toe. Ik heb super veel zin om het weekend door te brengen in een 2 persoons tiny house op Europarcs de Zanding! 

Tiny House Europarcs de Zanding | Review + ervaring

Als ik het park op rij is het eerste dat mij opvalt dat er ontzettend veel luxe accommodaties staan. De één is nog mooier dan de ander en ik vind het gaaf om te zien dat sommige vakantiehuizen direct aan het water staan. Dit belooft veel goeds natuurlijk! Zodra ik verder rij zie ik in de verte een bordje Tiny Houses staan. Ik parkeer de auto en ga eerst kijken hoe mijn Tiny House op Europarcs de Zanding eruit ziet.

Leestip: vakantiehuisje Veluwe 2 personen

2 persoons Tiny House met gedeelde hottub

Wat ik in eerste instantie vooral leuk vind, is dat er een klein ‘wijkje' is gecreëerd met meerdere Tiny Houses. Zo is er een gedeelde binnenplaats met loungegedeelte waar je gezellig met z'n allen een vuurtje kunt stoken. En ook niet onbelangrijk; er staat een (gedeelde) hottub! Deze kan ik zelf vullen met water en vervolgens opstoken. Het enige nadeel is dat ik de hottub niet kan reserveren. Het is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Gelukkig is er maar één ander stel, waardoor ik wel in de hot tub heb kunnen chillen. Super!

Minder huis, meer leven!

Wat betreft de inrichting van het Tiny House begrijp ik de quote van Europarcs de Zanding wel. Deze luidt; Minder huis, meer leven! Het huisje is klein, maar desondanks van alle gemakken voorzien. De knusse woonkamer is modern ingericht en heeft een fijne bank, een kachel en een televisie. In de keuken tref ik voldoende spullen om een lekkere maaltijd te koken. Zo is er een 2-pits kookplaat, een combi-oven, een koelkast en een aantal pannen aanwezig. Ook heb ik hier een klein zitje waar ik gezellig samen kan eten of spelletjes kan doen.

Als ik de keuken voorbij loopt, kom ik in de badkamer met douche. Deze is niet heel groot, maar je kunt hier wel uitstekend douchen. Daarnaast vond ik het water verrassend snel warm worden! Via een trap in de woonkamer klim ik naar de slaapvide. Hier staat een fijn tweepersoonsbed waar ik goed heb kunnen slapen. Het bed is wat mij betreft echt een groot pluspunt! 

Tot slot heeft het Tiny House ook nog een klein terras met 2 stoelen. Tijdens mijn weekendje weg scheen de zon regelmatig, dus heb ik hier veel kunnen zitten. Ook staan er op de binnenplaats een aantal buitenzitjes verspreid waar je gebruik van kunt maken. 

Tip: Op Europarcs de Zanding zijn ook tiny houses voor 4 personen. Deze accommodaties noemen ze de Tiny House Plus

droompark de zanding ervaringen
tiny house veluwe jacuzzi

Faciliteiten op Europarcs de Zanding

Naast het grote aanbod van luxe vakantiehuizen heeft Europarcs de Zanding veel mooie faciliteiten voor jong en oud. Het vakantiepark heeft alle ingrediënten in huis voor een fijne vakantie op de Veluwe. Onderstaand tref je een overzicht van de faciliteiten op Europarcs de Zanding. 

  • Overdekt zwembad met kinderbadje
  • Wellness centrum met Finse sauna, infraroodcabine, Turks stoombad en zonnebank
  • Natuurmeer met strand
  • Sfeervol restaurant met gezellig buitenterras
  • Snackbar, parkshop + mogelijkheid tot bezorgen
  • Fietsverhuur, Skelterverhuur en E-chopper verhuur
  • Multifunctioneel sportveld
  • Diverse speeltuinen & animatieteam
  • Goed werkende Wifi over het hele park
droompark de zanding recensie

Wat te doen in de omgeving van Europarcs de Zanding?

De Veluwe ontdekken

Europarcs de Zanding ligt in een bosrijke omgeving en staat in directe verbinding met Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wil je een mooie wandeling of fietstocht maken? Dan is Europarcs de Zanding the place to be! Vanuit hier heb je namelijk tal van leuke opties voor een mooie fiets- of wandeltocht. 

Dagje uit naar de dierentuin of het pretpark

Vanuit het vakantiapark heb je diverse mogelijkheden om een gezellig dagje uit te plannen. Wil je graag naar de dierentuin? Dan kun je naar Burgers Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen of de Apenheul in Apeldoorn. Daarnaast zijn er in de omgeving ook veel leuke kinderpretparken in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld naar het Land van Klaassen in Braamt, Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn of Gezinspark 't Smallert in Emst.  

Museums en kastelen

Houd je van historie en cultuur? Dan zijn er in de omgeving van Europarcs de Zanding ook veel leuke opties om museums en kastelen te bezoeken. Zelf ben ik een dagje naar het Nederlands Openluchtmuseum geweest. Wat mij betreft is dit museum zeker een aanrader, vooral als je met de kinderen op pad wilt. Andere leuke uitjes zijn het Kröller Müller museum, Paleis het Loo en Kasteel Doorwerth. 

luxe vakantieparken veluwe europarcs de zanding
wat te doen europarcs de zanding omgeving dierentuin burgers zoo

Review Europarcs de Zanding – de conslusie

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar ik vind Europarcs de Zanding in Otterlo echt een mooi vakantiepark. Het park ligt in een leuke omgeving, er zijn veel mooie faciliteiten en er is een groot aanbod van luxe vakantiehuizen en kampeerplaatsen. Daarnaast is een Tiny House op Europarcs de Zanding echt een unieke accommodatie voor een weekendje weg. Wil je bijzonder overnachten op de Veluwe en houd je van rust, ruimte en natuur? Dan kan ik Europarcs de Zanding zeker aanraden. Het is een fijne park voor een vakantie in eigen land!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze review over Europarcs de Zanding. Vond je deze blog nuttig of heb je nog vragen? Twijfel niet om een reactie achter te laten en ik zal je vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden. Daarnaast kun je me ook volgen op Facebook en Youtube, zodat je altijd op de hoogte bent van de leukste vakantietips.


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen