Review Droompark Maasduinen | Slapen in een Tiny House + Video

Review Droompark Maasduinen | Slapen in een Tiny House + Video

Zoek je een eerlijke review over Droompark Maasduinen in Belfeld? Daar ga ik je bij helpen. Pasgeleden heb ik namelijk een weekendje overnacht in een Tiny House op Droompark Maasduinen en in deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen. Ik vertel je meer over de faciliteiten van het vakantiepark, welke vakantiehuizen er beschikbaar zijn en wat er te doen is in de omgeving. Ook vertel ik je hoe het is om te overnachten in een Tiny House. Hopelijk kun je door deze review over Droompark Maasduinen beter beslissen of je hier wel of niet een vakantie wilt boeken. 

Review Droompark Maasduinen

Ik bezocht Droompark Maasduinen in maart 2021. Het is nog steeds corona, dus kan ik geen gebruik maken van faciliteiten zoals het zwembad, de wellnness en het restaurant. Ik vond dit geen probleem, want ik wilde vooral weer eens genieten van een overnachting in een Tiny House en een mini vakantie in Limburg. En ik moet eerlijk toegeven dat het me uitstekend is bevallen!

Uiteraard had ik mijn drone meegenomen en kon ik het niet laten om een video te maken van het vakantiepark. Ik zou zeggen; bekijk de video en laat je verrassen. Op deze manier krijg je een beter beeld van mijn review over Droompark Maasduinen en zie je ook gelijk hoe de Tiny Houses eruit zien. 

* Vond je deze video leuk? Vergeet niet te liken en te abonneren op mijn Youtube kanaal.  

Mooi vakantiepark in Belfeld, Limburg

Bij aankomst op Droompark Maasduinen viel me direct op dat dit vakantiepark op een heuvel ligt. Grappig, want daar hebben we er niet zoveel van in Nederland. Als ik bij de receptie aankom staat een vriendelijke receptioniste me op te wachten. Ze vertelt me dat vanwege corona de meeste faciliteiten gesloten zijn, maar dat ik wel gebruik kan maken van de broodjesservice en de fietsverhuur. Daarna ontvang ik een map met een plattegrond van Droompark Maasduinen en rijd ik naar het Tiny House toe. 

Luxe chalets, vakantiehuisjes, villa's en Tiny Houses

Wat me direct opvalt is dat de accommodaties op Droompark Maasduinen er goed uit zien. Er zijn verschillende type vakantiewoningen te huur en deze zijn onderverdeeld in aparte wijkjes. Je kunt hier werkelijk van alles boeken. Van Tiny Houses tot chalets en van villa's tot cube woningen. Ook is het park bezig met de aanleg van een meer en daar omheen zijn ze een eco zone aan het bouwen. Hier komen gasvrije vakantiehuizen met zonnepanelen. Lekker duurzaam dus! Wat mij betreft hoort het park tot de meest luxe vakantieparken in Nederland

Tiny House Droompark Maasduinen | Review + ervaring

Zodra ik de Tiny Houses in de verte zie staan, krijg ik direct het vakantiegevoel te pakken. De Tiny Houses op Droompark Maasduinen zien er echt super leuk uit. Bovendien is er een gezamenlijke buitenruimte gecreëerd, die je samen met de andere Tiny Houses deelt. Hier staat een loungeset en een hottub waar ik gebruik van kan maken. Top! Dat wordt vuurtje stoken straks!

Als ik het Tiny House binnen loop zie ik dat de indeling vrijwel identiek is aan het Tiny House op Droompark de Zanding. Nice! Want hier heb ik goede ervaringen mee. De woonkamer is super knus ingericht, er is een kleine keuken aanwezig en het bed op de slaapvide is netjes opgemaakt. Achter in het tiny house tref ik in een afgesloten ruimte de badkamer met douche en toilet. Ook staat er een kachel, dus ik zal het vanavond niet koud krijgen. Ik heb trouwens een 2 persoons Tiny house geboekt, maar er zijn ook Tiny Houses voor 4 personen

Slapen in een Tiny House op Droompark Maasduinen

Je zult je vast afvragen hoe het is om te overnachten in een Tiny House op Droompark Maasduinen? Zelf vond ik het echt super leuk. Het is vooral de ervaring die het speciaal maakt. Je woont in een klein huisje midden in de natuur en beseft dat je eigenlijk helemaal niet zoveel ruimte en spullen nodig hebt. In de ochtend werd ik van het zonlicht en de fluitende vogeltjes. Wat wil een mens nog meer? Het motto van Droomparken is dan ook; Minder huis is meer leven! Hier kan ik me volledig in vinden. Wil je bijzonder overnachten in Limburg? Dan zijn deze tiny houses zeker een aanrader!

Tiny House met hottub bij Droompark Maasduinen

Een leuk extraatje is dat de Tiny Houses op Droompark Maasduinen beschikken over een gezamenlijke hottub. Deze deel je met de 4 andere Tiny Houses in jouw community. Je dient de hottub zelf op te warmen met brandhout. Het brandhout kun je in de parkshop kopen. Enige nadeel is dat je de hottub niet vooraf kunt reserveren, dus het is wel een beetje geluk hebben of netjes overleggen met de buren. Daarnaast is er ook een gezamenlijke ruimte aanwezig waar je gezellig vuurtje kunt stoken en barbecueën. Ook kun je hier gezellig samen marshmallows eten. 

droompark maasduinen tiny house review

Faciliteiten op Droompark Maasduinen

Naast de gezellige Tiny Houses met hottub en buitenplaats heeft Droompark Maasduinen een uitgebreid aanbod faciliteiten. Zelf kon ik hier geen gebruik van maken vanwege corona, maar hieronder heb ik alle faciliteiten voor je op een rijtje gezet;

  • Overdekt zwembad 
  • Wellness met sauna en zonnebank en
  • Fitnessruimte
  • Restaurant en cafetaria
  • Strand en natuurmeer
  • Speeltuin met trampoline
  • Multifunctioneel sportveld
  • Ontbijtservice
  • Goede WiFi
  • Fietsverhuur en skelterverhuur 
droompark maasduinen zwembad

Wat te doen op Droompark Maasduinen en omgeving?

Droompark Maasduinen ligt in een natuurrijke omgeving vlakbij Nationaal Park Maasduinen. Op het park kun je een verfrissende duik nemen in het natuurmeer en in de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin aanwezig en in de omgeving zijn genoeg leuke opties voor een dagje uit. Ga bijvoorbeeld eens langs de kasteeltuinen van Arcen, zo'n 5 minuten verderop. Of plan een dagje naar de dierentuin bij GaiaZOO of ZooParc Overloon. 

Wil je de kinderen verrassen met een dagje naar een attractiepark? Dan kun je een bezoek brengen aan Toverland in Sevenum. Dit attractiepark ligt op 30 minuten rijden. Ben je toe aan wat ontspanning? Dan kun je de thermaal baden in Arcen bezoeken. En voor de echte bierliefhebbers is een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij een aanrader!

Review Droompark Maasduinen – de conslusie

Droompark Maasduinen is een leuk vakantiepark met uitstekende faciliteiten. Het park heeft mooie vakantiehuizen, de service is goed en in de omgeving zijn genoeg leuke dingen om te doen. Mocht je op zoek zijn naar een unieke belevenis, dan raad ik je aan om een Tiny House. Bovendien zijn er tegenwoordig ook 4 persoons tiny houses beschikbaar. Kortom, ik heb mijn verblijf op Droompark Maasduinen als zeer prettig ervaren. Het is een fijne plek voor een vakantie in eigen land

Hopelijk heb je iets gehad aan deze review over Droompark de Zanding. Heb je nog vragen? Stel ze gerust en ik help je met veel plezier verder op weg. 


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen