Review Landal Esonstad in Anjum | Mijn ervaring + video’s

Review Landal Esonstad in Anjum | Mijn ervaring + video’s

Twijfel je om een vakantie of weekendje weg naar Landal Esonstad te boeken? Ik zeg; doen! Landal Esonstad is een mooi vakantiepark in het noorden van Friesland met veel leuke faciliteiten en luxe, ruime huisjes. Wil je meer weten over dit vakantiepark? In deze blog deel ik mijn ervaringen en schrijf ik een uitgebreide review over Landal Esonstad.

Review Landal Esonstad

Zelf bezocht ik Landal Esonstad samen met mijn vrouw in januari 2020. Er heerst corona, dus helaas zijn veel faciliteiten gesloten. We kunnen bijvoorbeeld geen gebruik maken van het overdekte zwembad en ook het indoor speelparadijs, de sportvelden en Brasserie de Waegh zijn gesloten. Voor ons geen enkel probleem, want we wisten dit van tevoren. We hadden vooral zin om er even lekker tussenuit te gaan en wat dat betreft is ons verblijf op dit vakantiepark in Friesland uitstekend bevallen. 

Hieronder tref je een (drone) video van ons weekendje weg, waarin je kunt zien wat je allemaal kunt doen in de omgeving. Daarna vertel ik meer over het park in deze review over Landal Esonstad.

Luxe vakantiepark in Friesland

Zodra ik bij Landal Esonstad aankom krijg ik direct een heerlijk vakantiegevoel. Na een flinke autorit van 2 uur worden we vriendelijk ontvangen in de receptie. We checken in, ontvangen de sleutels en krijgen een mapje mee met daarin meer informatie over het vakantiepark. Vervolgens rijden we door naar het huisje om onze bagage in te laden. Wat direct opvalt is dat Landal Esonstad daadwerkelijk een klein stadje is. Je treft hier geen chalets of bungalows, maar sfeervolle woningen in Oudfriese stijl die samen een klein stadje vormen. Als we de bagage hebben ingeladen zetten we de auto weer terug op de parkeerplaats. Landal Esonstad is namelijk een autovrij park. 

Vakantiehuisjes aan het water

Wat betreft het huren van een mooi vakantiehuisje heb je op Landal Esonstad meerdere opties. Zelf hadden wij een huisje aan de achterkant van het park, vlakbij Brasserie de Waegh. Voor ons was dit meer dan prima, maar er zijn ook vakantiehuisjes aan het water te huur. Dat is natuurlijk extra bijzonder overnachten. Deze terpwoningen hebben een luxe veranda met terras, vanwaar je uitkijkt op het meer. Een leuke optie dus als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Friesland aan het water

Ons vakantiehuisje; de 4 persoonswoning 4B2

Hieronder tref je een video van ons vakantiehuisje op Landal Esonstad. Wij hadden de 4 persoonswoning 4B2. Dit huisje was super ruim ingedeeld en van alle gemakken voorzien. En ook niet onbelangrijk; dit huisje is betaalbaar, zeker buiten het hoogseizoen.

Welke faciliteiten heeft Landal Esonstad?

Zoals gezegd konden wij dus niet van alle faciliteiten gebruik maken vanwege corona. Echter beschikt Landal Esonstad wat mij betreft over alle faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie in Friesland. Hieronder tref je een overzicht met enkele faciliteiten op het park.

  • Overdekt zwembad
  • Indoor speelparadijs
  • Brasserie, stadscafé, snackbar en vis-cafeetje
  • Supermarkt
  • Boodschappen- en broodjes service
  • Fietsverhuur, kanoverhuur en bootverhuur
  • Pitch & Putt golfbaan
  • Sportvelden

Landal Esonstad naar Schiermonnikoog

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je een verblijf op Landal Esonstad gemakkelijk kunt combineren met een vakantie op de Waddeneilanden. Vanaf het park heb je namelijk een directe vaarverbinding naar Schiermonnikoog. Landal Esonstad heeft haar eigen boot en vaardiensten. Ideaal! Zelf hebben wij hier geen gebruik van kunnen maken omdat er te weinig animo was. Begrijpelijk ook wel, want wij bezochten Landal Esonstad tijdens de winterdagen. Toch hebben wij Schiermonnikoog bezocht door de boot te pakken vanuit de haven in Lauwersoog.

landal lauwersoog

Wat te doen op Landal Esonstad en omgeving?  

Tot slot ligt Landal Esonstad in een prachtige omgeving. Zo ligt het park bijvoorbeeld vrijwel direct aan Nationaal Park Lauwersoog. Je steekt simpelweg de dijk over en je bent er. Zeker bij mooi weer is het een leuk idee om een lekker over de dijk te wandelen. Ben je liever lui dan moe? Dan kun je er ook voor kiezen om een elektrische scooter te huren en daarmee over de dijk te touren.

Daarnaast liggen in de buurt van Landal Esonstad een aantal sfeervolle dorpjes. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Dokkum. Dit is gezellig, pittoresk dorpje aan het water waar je prima kunt shoppen en lekker kunt lunchen. Een ander leuk uitje is Moddergat. Hier heb je een grote inham langs de dijk, waar je een flink stuk het water op kan lopen. Ga je met de kinderen op vakantie? Breng dan eens een bezoekje aan Zeehondencentrum Pieterburen. Dat zullen de kids vast geweldig vinden!

Review Landal Esonstad – de conslusie

Landal Esonstad is wat mij betreft een vakantiepark voor vakantie in eigen land. Het vakantiepark heeft veel mooie faciliteiten voor zowel jong als oud. Daarnaast zijn de huisjes super schoon, ruim en netjes ingericht. Ook zijn er in de omgeving veel leuke dingen om te zien en te doen. Hopelijk heb je iets gehad aan deze review over Landal Esonstad. En mocht je nog twijfelen, dan raad ik je aan om hier gewoon naartoe te gaan. Uiteindelijk moet je zelf gaan ervaren hoe leuk het park en de omgeving is!


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen