Stedentrip België | 4 leuke steden + citytrip aanbiedingen!

Stedentrip België | 4 leuke steden + citytrip aanbiedingen!

Op zoek naar een leuke stedentrip niet ver van huis? Dan ben je bij onze zuiderburen aan het juiste adres. België heeft diverse interessante steden voor een leuke stedentrip. En aan een stedentrip België zitten ook een aantal voordelen! Zo is het niet al te ver rijden, spreken Belgen dezelfde taal en heb je toch het gevoel dat je echt even van huis bent. Ontdek samen met ons de 4 leukste Belgische steden voor een citytrip!

Stedentrip Antwerpen

De stad Antwerpen is voor Nederlanders erg aantrekkelijk. Het ligt niet ver van de grens en heeft een super leuk centrum. Geniet van een heerlijke lunch op de Grote Markt en shop er op los in de vele winkels die Antwerpen rijk is. Want eerlijk is eerlijk; daar komen de meeste mensen voor. Tijdens een stedentrip in Antwerpen kan je naast het shoppen ook genieten van de diverse musea. Zo kan je naar het Rubenshuis of de MAS, waar je meer kan leren over de geschiedenis van de Vlaamse scheepvaart.

stedentrip belgie antwerpen

Stedentrip Brugge

Sinds 2000 staat het centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tijdens een stedentrip zie dat dit niet voor niks is! Het centrum heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Vroeger was dit namelijk een welvarende Hanzestad, waardoor je er kunt genieten van gotische woonhuizen en renaissance paleizen. Ook zijn er aan bezienswaardigheden in Brugge geen gebrek. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Markt, de Sint-Salvatorskathedraal of het oude Begijnhof. Wil je ook graag shoppen in Brugge? Dan kan je naar de Steenstraat gaan. Hier kom je diverse kledingwinkels en schoenenwinkels tegen. Ook vind je op elke hoek van de straat een overheerlijke chocolatier, waar je heerlijke Belgische bonbons kunt kopen.

citytrip belgie Brugge

Stedentrip Gent

In Gent kan je genieten van een karakteristiek stadscentrum vol bezienswaardigheden. Je kan op diverse manieren kennis maken met Gent. Laat je bijvoorbeeld rondleiden met een koets en koetsier die je alles verteld over deze prachtige stad. Ook kan je een rondvaart over de Leie maken, waardoor je op je gemak Gent kunt bekijken vanuit een ander perspectief. Houd je meer van musea? Ga dan eens naar het Museum voor Schone Kunsten of het Design Museum. Een mooi uitzicht over de stad Gent krijg je vanaf de Belforttoren. Deze is 95 meter hoog!

stedentrip belgie gent

Stedentrip Brussel

Als je op stedentrip naar Brussel gaat, dan weet je zeker dat je gaat genieten van een fijne tijd. Breng een bezoek aan het Europees Parlement of maak een selfie met de welbekende Manneken Pis. Doe een drankje op de Grote Markt, het grote plein dat wordt omgeven door middeleeuwse bouwwerken. Zo kan je de oude Zwarte Toren en de Sint-Michielskathedraal bezoeken. Wil je liever iets moderns zien, dan ken je vast wel het Atomium. Dit bouwwerk bestaat uit 9 bollen die met elkaar verbonden zijn. Helemaal bovenin bevindt zich een restaurant, leuk om een hapje te gaan eten!

citytrip belgie brussel

Stedentrip België met de trein

Een stedentrip België kan je makkelijk met de trein doen. Dat scheelt je parkeerkosten en benzine. Je stapt de trein in en komt gelijk in de Belgische stad terecht. Onderweg kan je alvast bekijken wat je allemaal wilt zien en doen. Ideaal! Als je naar Antwerpen wilt met de trein kan je opstappen in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Breda of Roosendaal. Voor een citytrip naar Brugge kan je opstappen in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. De trein naar Gent kan je pakken vanuit Amsterdam. Naar Brussel kan je opstappen in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Wil je met de trein naar een Belgische stad? Kijk dan op NS International voor treintickets tegen een voordelige prijs!

–> Bekijk voordelige treintickets voor een stedentrip België bij NS International

stedentrip belgie met trein

Stedentrip België aanbieders + Tips

TUI – Bekijk meer dan 40 stedentrip België aanbiedingen

ANWB – Compleet verzorgde stedentrips België

Voordeeluitjes – Acties voor goedkope stedentrips België

Booking.com – Groot aanbod hotels en appartementen in België

Get Your Guide – Leuke excursies, tours en activiteiten in België

Welke stad kies jij voor een stedentrip België?

En… Weet jij al welke stad je kiest voor een stedentrip België? Word het Antwerpen, Brugge, Gent of toch het sfeervolle Brussel? Laat het ons gerust even weten via een reactie onder dit artikel. We wensen je alvast een fijn weekendje weg. Geniet ervan, je hebt het verdiend!

–> Volg ons op Facebook, Instagram en Youtube voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen