Stedentrip

Heb je een lang weekend vrij, houd je van steden en wil je er echt even tussenuit? Dan zijn last minute citytrip de ideale oplossing! Zowel binnen als buiten Europa zijn er veel mooie steden die uitermate geschikt zijn voor een leuke stedentrip. Sommige zijn ideaal voor een weekendje weg, terwijl er ook steden zijn waar je jezelf prima een week kunt vermaken. Hoe dan ook, het is altijd fijn om er een paar dagen tussenuit te zijn. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos. Van de flamenco dansen in Sevilla tot bungeejumpen in Nieuw Zeeland. Of van tempels bezoeken in Ubud tot aapjes spotten op de rots van Gibraltar. Op deze pagina deel ik mijn tips voor de stedentrips die ik zelf heb gemaakt. Hiermee hoop ik je wat inspiratie te geven voor jouw volgende citytrip.

Goedkope stedentrips binnen Europa

Europa heeft zoveel leuke steden dat je elk weekend wel een stedentrip kunt boeken. En het leuke is; ook voor goedkope citytrips zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn namelijk veel Europese steden waar de prijzen lager liggen dan in Nederland. Bovendien zijn de vliegticketprijzen momenteel bijzonder laag, waardoor je makkelijk goedkope vliegtickets kunt boeken. Hierdoor hoeft een citytrip dus helemaal niet duur te zijn. Ideaal toch? Je kunt zelfs last minute citytrips boeken, die tegen aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. Over het algemeen zijn Belgrado, Boedapest, Praag en Sofia uitermate geschikt voor goedkope stedentrips binnen Europa. Helaas ben ik zelf nog niet in deze steden geweest, maar ik wil je de tip wel alvast meegeven.

Ook leuk: campings in de buurt van Parijs!

Wil je graag een citytrip maken, maar heb je geen zin om zelf alles uit te zoeken? Kijk dan eens op de website van TUI. Zij organiseren populaire stedentrips naar 750 verschillende bestemmingen.