Telefoon mee op vakantie? 10 handige smartphone tips

Telefoon mee op vakantie? 10 handige smartphone tips

Je telefoon behoort misschien wel tot één van de belangrijkste spullen om mee te nemen tijdens de vakantie. Naast het feit dat je overal te bereiken bent, is je smartphone ook handig om foto's mee te maken, muziek te luisteren, series te kijken en dingen uit te zoeken. Kortom, een smartphone is super handig om bij je te hebben. Neem jij jouw telefoon mee op vakantie? Dan heb ik in dit artikel een aantal handige tips voor je hoe je jouw smartphone vakantieproof kunt maken en waar je op moet letten. 

Telefoon mee op vakantie? Met deze tips maak je jouw smartphone vakantieproof

1. Check je internet abonnement

Internetten in het buitenland kan soms flinke kosten met zich meebrengen. Daarom is het slim om voor vertrek nog eens goed naar je huidige internet abonnement te kijken. Hoeveel gigabyte kun je verbruiken en ga je het hier mee redden tijdens de vakantie? Denk je dat je gigabytes te kort komt, dan kun je twee dingen doen. Je kunt je huidige abonnement verhogen (is meestal wel een stuk duurder) of je maakt slim gebruik van je MB's en koopt een lokale simkaart wanneer al je data verbruikt is. Ga je op vakantie in Nederland? Ook dan kan het zinvol zijn om naar je abonnement te kijken, zeker als jouw vakantie-adresje geen gratis WiFi heeft. 

2. Download voor vertrek alle bruikbare apps

Als je zuinig wilt doen met je internet is het een slim idee om voor vertrek alle apps te downloaden waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Hiermee bespaar je een groot aantal MB's. Enkele apps die ik zelf heel fijn vind tijdens een vakantie of wereldreis zijn Maps.me, Google Translate, Easypark, Reisapp van Buitenlandse Zaken, Shazam, Get Your Guide, Booking.com, Ziggo Go, de app van je zorgverzekering, Lightroom en Netflix. Ben je voordat je op vakantie gaat iets vergeten te downloaden? Probeer de apps dan pas te downloaden als je gebruik maakt van gratis WiFi. Zo bespaar je kostbare MB's. Zeker als je een all inclusive cruise hebt geboekt naar ‘Verweggistan'!

telefoon mee op vakantie smartphone tips

3. Bescherm je telefoon met een hoesje

Als je een smartphone meeneemt op vakantie, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk risico lopen dat deze kapot gaat. Daarom is het verstandig om een telefoonhoesje te kopen (kijk zeker even op Caalman.com). Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Bovendien kunnen reparatiekosten bij de nieuwe Iphone modellen aardig in de kosten oplopen. Beschik jij bijvoorbeeld over de nieuwste Iphone 13? Dan is het zeker aan te raden om een Iphone 13 Mini hoesje te kopen. 

4. Maak een leuke afspeellijst en download een paar series 

Bij een fijne vakantie hoort natuurlijk ook een lekker muziekje. Daarom is het een leuke tip om van tevoren meerdere afspeellijsten te maken (bijvoorbeeld op Spotify) en deze alvast te downloaden. Wat betreft de afspeellijsten kun je denken aan meerdere thema's. Maak bijvoorbeeld een muzieklijst voor tijdens het sporten, in de auto, voor een avondje stappen en ga zo maar door. Vind je het fijn om op jouw vakantiebestemming naar je favoriete serie te kijken? Download deze dan van tevoren. 

5. Zorg voor voldoende geheugen om je foto's op te slaan

Als je je telefoon meeneemt op vakantie, dan is één ding zeker; je gaat ongetwijfeld veel vakantiefoto's maken. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte beschikbaar hebt om je vakantiefoto's op te slaan. Door je ‘oude' foto's op te slaan op een externe harde schijf kun je ze niet kwijtraken en maak je ook nog eens voldoende geheugen vrij. Zo voorkom je straks dat je geen foto's kunt maken van je prachtige verblijf in een Malediven huisje op het water. En dat zo toch zonde zijn!

telefoon mee op vakantie tips

6. Koop een lokale simkaart of maak gebruik van gratis WiFi

Heb je een beperkt aantal gigabytes en wil je zuinig doen met je MB's? Maak dan gebruik van gratis WiFi. Hiervoor kun je het beste een plekje uitzoeken bij een gezellig restaurant. Wees overigens wel voorzichtig met het gebruik van gratis WiFi, voornamelijk als je geen wachtwoord nodig hebt om in te loggen. 

In deze openbare netwerken kunnen cybercriminelen gemakkelijk over je schouder meekijken en je gegevens stelen. Gebruik je toch een gratis WiFi netwerk zonder wachtwoord? Open dan vooral niet je bankgegevens en gebruik de verbinding alleen voor de ‘onbelangrijke' dingen. 

7. Batterij snel leeg? Neem een powerbank mee

Neem je een telefoon me op vakantie waarvan de batterij snel leeg is? Dan biedt een powerbank de ideale oplossing. Met een powerbank kun je jouw telefoon namelijk altijd en overal opladen, wanneer je maar wilt. En het leuke is; je kunt de powerbank ook gebruiken voor andere apparaten zoals je tablet of zelfs een laptop. Heb je wel een goede batterij, maar ben je lang onderweg? Ook dan is een powerbank super handige reisgadget

8. Overweeg een VPN verbinding

Wil je er zeker van zijn dat je altijd veilig gebruik kunt maken van het internet? Denk er dan eens over na om een VPN-abonnent aan te schaffen. Een VPN verbinding zorgt er namelijk voor dat jouw persoonlijke gegevens ten alle tijdens veilig zijn. Ook kun je eens kijken of jouw huidige Virus-software een VPN-service aanbiedt. Zelf heb ik bijvoorbeeld een Norton-abonnent, waarmee ik op 3 apparaten een VPN verbinding kan maken. Zeker voor zakelijk gebruik geeft een veilige verbinding een geruststellend gevoel. 

telefoon meenemen op vakantie tips

9. Wees alert op diefstal

Dit is misschien een inkoppertje, maar ik wil het toch graag benoemen. Wees alert op diefstal en laat je telefoon niet zomaar rondslingeren tijdens de vakantie. Ben je bijvoorbeeld een echte strandliefhebber en verblijf je bij een camping Italië aan zee? Denk er dan eens over na om een waterproef telefoonhoesje te kopen, zodat je jouw telefoon met je mee kunt nemen. Daarnaast is het ook slim om je smartphone op gekke plekken te verstoppen als je besluit om deze 'thuis' te laten tijdens een dagje uit. Een oude sok of je toilettas biedt dan uitkomst. 

10. Geniet ook zonder je telefoon van de vakantie

De laatste tip die ik je mee wil geven is om je telefoon ook regelmatig weg te leggen tijdens de vakantie. Op deze manier ben je meer in het moment! Er is simpelweg meer in het leven dan de hele dag op je telefoon kijken. Vergeet ondertussen dan ook zeker niet te genieten van je welverdiende vakantie!

* Wil je vaker praktische vakantietips ontvangen? Volg ons dan op Facebook en Instagram.


Tags: 

Gerelateerde artikelen