Thuis vakantie vieren? Tips voor een vakantie in eigen huis!

Thuis vakantie vieren? Tips voor een vakantie in eigen huis!

Hoe kun je thuis vakantie vieren? Daar ga ik je een aantal praktische tips voor geven. Het is namelijk helemaal niet nodig om altijd een vakantie naar het buitenland te boeken. Vakantie vieren kan ook thuis! En zeker met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus, kan het vaker voorkomen dat we onze vakantie thuis moeten vieren. Ben je benieuwd hoe ik dat doe? In dit artikel geef ik je 10 tips om thuis vakantie te vieren!

Thuis vakantie

Oké, eerlijk is eerlijk. Ik ben ook liever op reis of in het buitenland, maar thuis vakantie vieren is echt zo slecht nog niet. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Ga je zitten balen dat je niet weg kunt of maak je er het beste van? Met een beetje fantasie kom je een heel eind. Bovendien zijn er zowel thuis als in Nederland genoeg leuke dingen om te doen

Hoe kun je thuis vakantie vieren?

Mensen vragen mij wel eens; Hoe creëer je een vakantiegevoel tijdens een thuis vakantie? Ik antwoord dan meestal; ‘Door het te vieren, maak er een feestje van! Doe dingen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt en neem lekker de tijd voor jezelf, je partner of je gezin.’

Toch neemt men daar vaak geen genoegen mee. Ik merk dat vooral de vakantieliefhebbers die normaal gesproken naar het buitenland gaan, moeite hebben om thuis vakantie te vieren. Om die reden heb ik een concrete lijst samengesteld van leuke dingen die je thuis kunt doen, maar eerst vraag ik je na te denken over de vragen ‘Wat is voor mij vakantie?’ en ‘Wat is voor mij absoluut geen vakantie?’

thuisvakantie tips

Gitaar spelen en dansen op bed klinkt niet verkeerd toch..

Wat is voor jou vakantie?

Waarom ik deze vragen aan je stel, is omdat je vaak zelf de antwoorden hebt. Voor mij is vakantie bijvoorbeeld wél: uitslapen, lekker eten en leuke dingen doen. En wat voor mij absoluut niet als vakantie voelt is: de hele dag lui op de bank liggen of het huishouden doen. Voor jou is het misschien compleet anders, maar wat ik bedoel te zeggen is; vakantie kun je vieren, ook thuis. Maak er dus je eigen feestje van! Verwen jezelf een beetje extra, doe dingen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt en ga leuke dingen doen met de mensen waar je om geeft.

Leuke dingen om thuis te doen in de vakantie

Iedereen heeft natuurlijk verschillende interesses, waardoor het voor iedereen anders kan zijn wat je verstaat onder leuke dingen om thuis te doen tijdens de vakantie. Toch zal ik je een aantal ideeën geven. Laten we beginnen met een heerlijk vakantie vakantiegevoel creëren. 

Hoe creëer je een vakantiegevoel in je eigen huis?

Een thuis vakantie vraagt natuurlijk om een plek waar je het echte vakantiegevoel kunt ervaren. Waar denk jij dan aan? Wat is het eerste dat in je op komt? Voor mij persoonlijk was de keuze snel gemaakt. Chillen in een hangmat geeft mij namelijk hét ultieme vakantiegevoel. Dus waarom zou ik dat vakantiegevoel dan niet gewoon in huis halen? Simpel toch, misschien is het ook wel iets voor jou? Met een beetje fantasie lig je lekker te weg te dromen aan het strand. 

Deze zijn trouwens ook te koop op www.hangmatgigant.nl en dehangmat.nl.

hoe thuis vakantie vieren

Heerlijk toch, zo'n hangmat in huis?

Hobby's oppakken

Heb je een hobby waar je normaal gesproken weinig tijd voor hebt? Pak deze dan weer op. Het kan werkelijk van alles zijn. Van een heerlijk potje tennissen tot een spannend boek lezen of van het koken van je lievelingsgerecht tot het fotograferen van de zonsondergang. Misschien heb je wel een hond en vind je het heerlijk om lekker met de hond te wandelen? Neem er lekker de tijd voor. Je hebt immers vakantie!

Heb je geen hobby’s (wat ik me overigens bijna niet kan voorstellen)? Ga er dan naar op zoek. Ter inspiratie tref je hieronder een aantal leuke dingen die je kunt doen:  

  • Klussen in huis: Meubels renoveren, het huis een make-over geven, interieur veranderen
  • Creatief bezig zijn: Schilderen, tekenen, aquarellen, muziek spelen of foto’s en video’s maken
  • Sporten: Dansen, tafeltennissen, voetballen, fitnessen, hardlopen, fietsen of volleyballen

Spelletjes doen

Wat kun je doen als het slecht weer is? Juist ja, spelletjes spelen! Vroeger deed ik niet anders. De hele kast lag vol met spellen en we zaten regelmatig met het gezin aan de keukentafel om de hele middag spelletjes te spelen. Gezellig toch? Vooral als er ook nog heerlijke hapjes op tafel komen te staan. Hmm, jammie! 

Heb je nog inspiratie nodig voor een aantal leuke spellen? De leukste familiespellen van dit moment zijn; 30 Seconds, Kolonisten van Catan, Qwixx en Azul.

Lekker eten en drinken

Voor veel mensen bestaat een fijne vakantie ook uit lekker eten en drinken. Herkenbaar? Lekker eten en drinken kan natuurlijk ook gewoon als je thuis vakantie wilt vieren. Geniet van een uitgebreid ontbijt, ga uit eten bij je favoriete restaurant of bestel je eten online, zodat je zelf niet hoeft te koken. 

Misschien verlang je wel naar die lekkere cocktail of dat heerlijke drankje dat je tijdens je vakantie veel hebt gedronken? Dan kun je dat drankje natuurlijk ook gewoon zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een ijskoud glas Italiaaanse Limoncello of een tropische Sangria. Op Pinterest kun je veel van deze recepten vinden. Super leuk!

vakantie in eigen huis

Lekker schilderen tijdens je thuis vakantie

dingen om te doen in de vakantie thuis

Hmm, jammie!

Wat zijn leuke dingen om te doen in eigen land?

Ga de natuur in

Oké, Nederland heeft geen parelwitte stranden of besneeuwde bergen. Maar we hebben in ons kleine kikkerlandje wel veel mooie bosgebieden, meren en uitgestrekte heiden. En laten we vooral de Waddeneilanden niet vergeten! Deze gebieden zijn uitermate geschikt om lekker te wandelen of een mooie fietstocht te maken. Probeer bijvoorbeeld eens een fietsvakantie op de Veluwe of een fietsvakantie in Zuid Limburg. Dit zijn schitterende fietsregio's.

Zonsopkomst of zonsondergang bekijken

Nog een vakantietip voor thuis is om een keer bewust op zoek te gaan naar een mooie plek om de zonsopkomst of de zonsondergang te bekijken. Voor mij persoonlijk blijft dit altijd een speciaal moment van de dag. Het levert bovendien super mooie foto’s op en het is niet voor niets dat we dit het ‘gouden uurtje’ noemen.  

Shoppen

Waar je tijdens een vakantie in het buitenland op zoek gaat naar leuke vakantie souvenirs, is het ook tijdens een thuis vakantie mogelijk om leuke dingen te scoren. Ga een lekker dagje shoppen in één van de grote steden, bezoek pittoreske dorpjes of surf eens rond op bol.com

Gezellig dagje uit

Ga een gezellig dagje uit! Er zijn ontzettend veel dag uitjes die je kunt maken. Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin, leef je uit in een attractiepark of bezoek een museum. Er is van alles te doen. Mijn tip; kijk voor een gezellig dagje uit even op Voordeeluitjes.nl.

Vakantie vieren in eigen land

Denk je toch dat een thuis vakantie niet voor jou is weg gelegd, dan kun je er ook voor kiezen om een vakantie in eigen land te boeken. Tegenwoordig zijn er veel leuke vakantieparken waar je een vakantiehuisje kunt huren. Denk bijvoorbeeld aan Landal, Roompot en Droomparken. Ga je liever kamperen? Kijk dan eens rond bij Ardoer of lees mijn blog over de leukste 5 sterren campings in Nederland

thuis vakantie vieren ideeen

Edelherten spotten op de Veluwe

thuis vakantiegevoel tips

Lekker toch? Zo'n huisje in de natuur..

Hoe ga jij thuis vakantie vieren?

Zo, dit waren ze dan. Mijn tips om thuis én in eigen land vakantie te vieren. Ik hoop dat ik je door middel van dit artikel wat inspiratie heb kunnen geven, zodat je voortaan ook in Nederland een lekker vakantiegevoel kunt creëren. Heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons weten via een reactie op dit artikel. Wil je meer inspiratie opdoen? Dan tref je hieronder mijn andere artikelen voor een vakantie in eigen land

Aankondiging Winactie

Omdat ik het super leuk vind om jou ook een speciaal vakantiegevoel te geven, heb ik in samenwerking met Tropilex een leuke winactie opgezet. Door mee te doen kun jij gratis kans maken op een luxe Bonaire hangmat inclusief ophangsysteem ter waarde van € 97,-. Zie jij jezelf al liggen in zo'n heerlijke hangmat? Hou dan de Facebook pagina van Galekkkeropvakantie.nl in de gaten en doe mee! 

thuis vakantie vieren ideeen

Tags: 

Gerelateerde artikelen