Tiny house huren in Nederland

Wil je graag en tiny house huren in Nederland? Wat een leuk idee! Overnachten in een tiny house is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een bijzondere belevenis, waarbij je je één voelt met de natuur en realiseert dat je eigenlijk helemaal niet zoveel ruimte nodig hebt. Om je te helpen om een leuk tiny house te vinden, deel ik op deze pagina al mijn tips voor de leukste tiny houses in Nederland. 

Tiny house vakantie aanbieders

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een klein huisje, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het doel van een tiny house is namelijk om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van duurzame materialen en het besparen op gas, water en elektra. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de uitstoot van koolstofdioxide en overige broeikasgassen. Kortom, alles voor een betere wereld!

Waarom een tiny house huren in Nederland?

Een vakantie in een tiny house is een bijzondere ervaring. Niet alleen vanwege de kleine leefruimte, maar zeker ook door de verbinding met de natuur. Zo kun je op plekken slapen waar je normaal niet zo snel komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting midden in het bos, direct aan zee of tussen de grazende koeien in het weiland? Dat is nog eens bijzonder wakker worden! Een ander leuk aspect is dat sommige tiny houses een gemeenschappelijke buitenplaats hebben. Hierdoor kom je sneller met elkaar in contact en kijk je meer naar elkaar om. Bovendien is het super gezellig om lekker met z'n allen een kampvuurtje te bouwen!

Waarom kiezen voor klein, als het ook groot kan?

Heb je nog niet eerder in een tiny house geslapen? Dan kan ik me goed voorstellen dat je misschien denkt; waarom zou ik een tiny house huren, als ik (soms voor hetzelfde geld) ook een luxe vakantiehuis in Nederland kan boeken. Ik begrijp die gedachte, maar tijdens een vakantie in een tiny house geniet je vooral van de knus- en gezelligheid. Daarnaast verblijf je in een natuurrijke omgeving en ben je dus vooral veel buiten. Tot slot zijn de tiny houses super sfeervol ingericht, waardoor  je een intiem vakantiegevoel ervaart. 

Leuke plekken voor een weekendje weg in een tiny house

Wil je graag een romantisch weekendje weg boeken en zoek je een leuke plek om te overnachten? Dan is de Veluwe echt een aanrader. Hier tref je een mooie mix van pittoreske dorpjes, gezellige steden en groene natuur. Maak bijvoorbeeld een romantische fietstocht door het nationaal park, ontdek het gezellige centrum van Otterlo of beleef een gezellig dagje uit bij de Apenheul of dierentuin Burgers Zoo. Ben je een echte strandliefhebber? Dan kun je er ook voor kiezen om een tiny house aan zee te boeken. Bijvoorbeeld in Julianadorp, Bloemendaal of bij het Grevelingenstrand. De laatste tip voor een weekendje weg in een tiny house is een bezoek aan de Marker Wadden in Flevoland. Hier kun je schitterende huisjes huren bij Landal GreenParks

Wonen in een tiny house in Nederland

Ben je helemaal enthousiast geworden na jouw weekendje weg in een tiny house? Dan zou je zelfs kunnen beslissen om er één te kopen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mensen die hun huis verkopen en ervoor kiezen om in een tiny house te wonen. Op deze manier besparen ze op de kosten en kiezen ze voor een duurzaam leven. Wil je dit serieus aanpakken? Doe dan eerst goed onderzoek! Momenteel is het namelijk erg moeilijk om een aan een stuk grond te komen en tiny houses moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen.