Tips Nieuw Zeeland

Ben je op zoek naar tips voor Nieuw Zeeland? Begrijpelijk, je gaat niet zomaar even naar Nieuw Zeeland en het is slim om je reis goed voor te bereiden. Voor mij persoonlijk is Nieuw Zeeland het mooiste land dat ik ooit heb bezocht en Nieuw Zeeland staat dan ook op nummer 1 in mijn top 10 vakantiebestemmingen. Er heerst een ongekende rust en de natuur is er werkelijk fantastisch. Van vulkanen, eilanden en gletsjers tot bergen, fjorden en parelwitte stranden. Je kunt het zo gek niet bedenken of Nieuw Zeeland heeft het. Het land heeft inmiddels 13 nationale parken en er leven ontzettend veel (wilde) diersoorten. Zo kun je er met gemak zeehonden, dolfijnen, walvissen, kiwi’s en ontelbaar veel schapen spotten. 

Maar niet alleen de natuur is indrukwekkend. Nieuw Zeeland heeft namelijk vele prachtige bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Bay of Islands, Mount Cook, Tongariro Nationaal Park, de Waitomo Glowworm Caves, White Island, Hobbiton en Milford en Doubtful Sound. Voor degene die van gezellige steden houden is er ook genoeg te zien. Auckland, Wellington en Christchurch tellen de meeste inwoners, maar in de kleine stadjes van Queenstown, Kaikoura en Wanaka hangt naar mijn mening de leukste sfeer. Daarnaast zijn er ontzettend veel kleine dorpjes waar de sfeer zeer gemoedelijk is. Kortom, Nieuw Zeeland is een fantastisch land met vriendelijke mensen, indrukwekkende natuur en prachtige bezienswaardigheden. 

Hieronder tref je mijn tips voor Nieuw Zeeland, de beste reisaanbieders, de populairste excursies en al mijn artikelen over Nieuw Zeeland. 

nieuw zeeland tips

Nieuw Zeeland aanbieders

Tips en reis informatie Nieuw Zeeland

Leuke weetjes over Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland artikelen