3 tips voor een veilige en comfortabele autoreis

3 tips voor een veilige en comfortabele autoreis

Heerlijk, vakantie! Wij Nederlanders houden van reizen en van vakantie in verre oorden. De lange autorit naar die oorden wordt alleen vaak als minder prettig ervaren. Zeker met kleine kinderen op de achterbank kan zo’n autoreis een ware uitputtingsslag zijn. Gelukkig kun je op eenvoudige wijze je autoreis comfortabeler én veiliger maken.

1. Blindeer de autoruiten

Het is misschien niet direct het eerste waar je aan denkt, maar het blinderen van de ramen vergroot wel degelijk het comfort tijdens de reis. Autoruitfolie weert namelijk niet alleen blikken van buitenaf af, maar weerkaatst ook zonlicht. Hierdoor warmt de auto minder snel op en is het makkelijker om het binnen op de juiste temperatuur te houden. Er is ook folie verkrijgbaar dat inbraak werend werkt, doordat het de ruiten sterker maakt. Zo wordt het inslaan van een ruit een stuk lastiger, waardoor de auto minder interessant is voor dieven. De kosten voor ramen blinderen zijn relatief laag, maar het resultaat is dus groot!

veilig op vakantie met de auto

2. Zorg voor een goede auto organizer

De kans dat de kinderen elkaar tijdens een lange autorit in de haren vliegen is groot en vast niet helemaal te voorkomen. Wel kan het helpen om hen zo lang mogelijk bezig te houden met spelletjes zoals autobingo en ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Een stevige auto organizer kan ook een bron van plezier blijken. Deze organizer hang je op aan de voorstoel en vul je met allerlei leuke spulletjes, zoals stiften, papier en leesboekjes.

 Sommige organizers hebben zelfs een laptopstandaard, zodat je kids achterin rustig een filmpje kunnen kijken. Zo kun je als ouder je aandacht zo veel mogelijk op de weg houden! En dat is wel zo handig als je onderweg bent naar een camping in Noord-Italië of een kinderhotel in Oostenrijk.

3. Koop een dashcam

Helaas; een ongeluk zit in een klein hoekje. Natuurlijk ga je ervan uit dat er niks gebeurt, maar als er toch wat aan de hand is, is het fijn om dit op beeld te hebben. Een dashcam kopen kan hiervoor nuttig zijn. De beelden hiervan kunnen helpen bij het verhalen van schade na een aanrijding of aanwijzingen geven in geval van diefstal. En in het beste geval levert de camera je slechts een mooie herinnering op: het uitzicht tijdens de vakantiereis op beeld. Om later nog eens terug te kijken en van na te genieten!


Tags: 

Gerelateerde artikelen