Vakantie aan zee in Nederland

Op deze pagina vind je tal van leuke tips voor een vakantie aan zee in Nederland. Van leuke campings tot luxe hotels en vakantiehuisjes. Kijk op gemak door onderstaand overzicht en laat je inspireren voor een gezellige vakantie aan de Nederlandse kust. 

Leuke regio's voor een vakantie aan zee

Op vakantie naar de Nederlandse kust

Voor een vakantie aan zee zijn er in Nederland tal van leuke opties. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in Zeeland of een vakantie op de Waddeneilanden. De Nederlandse kustlijn is ruim 450 km lang en er zijn ontzettend veel mooie stranden te vinden. Het is dan ook niet gek dat wij Nederlands helemaal verzot zijn op de zee. Zodra de zon begint te schijnen trekken we massaal naar het strand toe. En de hond, die gaat gezellig mee. We kunnen urenlang schelpjes zoeken, zandkastelen bouwen, strandwandelingen maken of gewoon heerlijk bijkleuren. Daarnaast zijn we ook niet vies van een heerlijk potje terrassen. En waar kan dat nou beter, dan aan de Nederlandse kust? Er zijn beachclubs in overvloed en we voelen ons hier helemaal thuis. We bestellen graag een koud biertje of een tropische cocktail, om vervolgens te genieten van een heerlijke borrelplank. Zie je het al voor je? Een vakantie aan zee is een super goede optie voor een vakantie in eigen land!

Maar goed, waar je dan van vakantie vieren aan de kust? Er zijn ontzettend veel gezellige kustplaatsen die staan te popelen om door jou bezocht te worden. Ga bijvoorbeeld eens naar Scheveningen, Zandvoort, Egmond aan Zee, Domburg of Vlissingen. En dan hebben we het nog niets eens over de Nederlandse Waddeneilanden. Om je een handje op weg te helpen heb ik een aantal blogs geschreven over de leukste kustplaatsen, vakantiehuisjes en bijzondere plekken om te overnachten. Laat je inspireren en geniet van een heerlijke vakantie aan de Nederlandse kust.