Vakantie in Nederland

Kies jij dit jaar voor een vakantie in eigen land? Dat begrijp ik maar al te goed, want ook in Nederland kun je prima vakantie vieren! Er zijn genoeg leuke plekken om te ontdekken er zijn ontelbaar veel opties voor een gezellig dagje uit. Het aanbod van hotels, appartementen, vakantiehuizen, bungalows en b&b’s groeit jaarlijks en er komen steeds meer leuke plekken om te overnachten. Om je meer inspiratie te geven voor een vakantie in eigen land, tref je op deze pagina veel leuke tips. Kies een regio of thema en ontdek al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Regio's

Thema's

Meest gelezen

Waarom op vakantie in eigen land?

Waarom zou je op vakantie gaan in Nederland, terwijl je voor hetzelfde geld (en soms zelfs goedkoper) naar het buitenland kan? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Toch brengt een vakantie in eigen land enkele voordelen met zich mee. Zo hoef je bijvoorbeeld niet met het vliegtuig, is thuis altijd dichtbij en spreek je de eigen taal. Met name voor de kinderen is dit fijn, omdat zij op deze manier makkelijker nieuwe vriendjes maken. Daarnaast heeft Nederland een gigantisch aanbod van gezellige campings en luxe vakantieparken. Hier ervaar je een heerlijk vakantiegevoel, waardoor het simpelweg niet nodig is om per se naar het buitenland te verkassen. 

Wat zijn populaire plekken voor een vakantie in Nederland?

Denk je aan populaire plekken voor een vakantie in eigen land, dan zijn er een paar regio's die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo verblijven de meeste mensen aan de kust of in de natuur. Voor een vakantie aan de kust is Zeeland veruit de populairste provincie, maar ook de Waddeneilanden worden graag bezocht. Met name Texel een razend populaire vakantiebestemming onder heel van Nederlanders. Zeker tijdens het hoogseizoen kan het hier dan ook behoorlijk druk worden. Andere populaire plekken voor een vakantie in Nederland zijn de Veluwe, Zuid-Limburg en Drenthe. Hier tref je een prettige mix van gezellige dorpjes en mooie natuur. 

Kan ik ook een all inclusive vakantie Nederland boeken?

Heb je op het laatste moment tóch nog een weekje vrij gekregen en wil je een last minute vakantie in eigen land boeken? Dan zijn er ontzettend veel websites waar je terecht kunt. Zoek je een gezellig vakantiehuisje? Dan kun je een kijkje nemen bij Roompot en Landal. Andere opties voor een last minute vakantie in Nederland zijn een bezoek aan Topparken, Centerparcs of een gezellige camping!

Waar op vakantie in Nederland?

Wil je op vakantie in Nederland, maar heb je echt geen idee waar naartoe? Dan zijn er een aantal vragen die je daarbij kunnen helpen. Stel jezelf bijvoorbeeld eens de volgende vragen: Wat wil ik graag doen tijdens mijn vakantie? Houd ik van rust of zoek ik liever de drukte op? Zijn er dingen die ik graag wil zien? Wil ik naar een vakantiepark of verblijf ik liever in een hotel, bed and breakfast of particulier vakantiehuisje? Of misschien nog specifieker: Over welke faciliteiten moet mijn vakantie-adresje beschikken? Heb je deze antwoorden helemaal duidelijk, dan ben je al een heel eind en kies je een regio waar je denkt deze behoeftes te kunnen invullen. Blijkt dit het geval? Dan hoef je enkel nog op zoek naar een vakantieadres dat aan al jouw wensen voldoet en binnen jouw budget past. Kom je er zelf toch niet uit en wil je graag dat er iemand met je meekijkt? Dan mag je me altijd vrijblijvend een mail sturen.