VAKANTIE LIMBURG

Vakantie Zuid Limburg

De regio Zuid Limburg wordt gekenmerkt door een prachtig heuvellandschap. Panoramische uitzichten wisselen zich af met karakteristieke dorpjes en bourgondische gezelligheid. Zodra de zon begint te schijnen stromen de terrassen vol en genieten we met volle teugen van een smaakvol Limburg biertje of een heerlijke Limburgse vlaai. Daarnaast is er ook van alles te doen en te zien in Zuid Limburg. Rijd bijvoorbeeld de Mergellandroute, die je dwars door het Limburgse Heuvellandschap stuurt. Of bezoek de kasteeltuinen in Arcen, het drielandenpunt op de Vaalserberg of de grotten in Valkenswaard.

Andere leuke plekken zijn de dorpjes Epen, Noorbeek, Mechelen en Gulpen. Deze liggen vlakbij de Belgische grens en bezorgen je het ultieme vakantiegevoel in eigen land. Het lijkt simpelweg net alsof je in het buitenland bent. Overal staan schitterende landhuizen, abdijen en oude kastelen. Daarnaast is het landschap in Zuid Limburg niet te vergelijken met de rest van Nederland. Het is natuurlijk niet voor niets dat deze regio ook wel eens het Toscane van Limburg wordt genoemd. Met een beetje fantasie waan je jezelf in Italië. Daarnaast is Maastricht, de sfeervolle hoofdstad van Limburg, zeker een bezoekje waard! Een vakantie in Zuid Limburg is dan ook een goede optie voor een vakantie in eigen land

In onderstaande blogs deel ik al mijn tips voor een vakantie in Limburg. Laat je inspireren en geniet van een heerlijke vakantie!