Vakantie met hond in Nederland boeken? Bekijk deze tips!

Vakantie met hond in Nederland boeken? Bekijk deze tips!

Wil je graag je hond meenemen tijdens de vakantie? Dat begrijp ik maar al te goed! Een vakantie met hond is natuurlijk vele malen leuker dan dat je die trouwe viervoeter ergens bij een hondenpension achter moet laten. Bovendien is dat tegenwoordig helemaal niet meer nodig. In Nederland ontstaan er namelijk steeds meer mogelijkheden om je hond gezellig mee te nemen op vakantie. Om jou en je trouwe viervoeten een fijne vakantie te bezorgen deel ik in deze blog een aantal handige tips voor een vakantie met hond in Nederland

Op vakantie met de hond in Nederland

Als echte dierenvriend en hondenliefhebber kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om de hond thuis te laten tijdens de vakantie. Echter merk ik in mijn directe omgeving, dat er nog steeds mensen zijn die een vakantie met hond toch vaak een hoop gedoe vinden. Ze vinden het een hele uitdaging om met de hond op vakantie te gaan of vinden het gewoon super spannend. Toch is dit helemaal niet nodig, zeker in Nederland niet. Het is gewoon een kwestie van een hondvriendelijke accommodatie uitzoeken en gaan. Bijvoorbeeld naar een vakantiehuis met omheinde tuin of een hondvriendelijk vakantiepark. Hieronder bespreek ik de meest voorkomende belemmeringen en hoe je deze voor jezelf weg kunt nemen.

Hondvriendelijke hotels en vakantiehuizen

Ga je een vakantie met hond boeken, dan begint het natuurlijk allemaal met het uitzoeken van een accommodatie waar honden welkom zijn. Gelukkig is dit tegenwoordig super makkelijk! In Nederland zijn er steeds meer hotels, appartementen en vakantiehuizen waar honden gewoon zijn toegestaan. Van luxe honden hotels op de Waddeneilanden tot hondenbungalows in Zeeland. Overal is wel een accommodatie te vinden waar honden zijn toegestaan. Er zijn zelfs reisbureaus die gespecialiseerd zijn in het reizen met een hond. Laat je dus vooral niet beperken door de gedachte dat honden nergens welkom zijn. 

Leestip: bekijk de pagina met hotels aan zee waar honden zijn toegestaan.

hondvriendelijke hotels nederland

Op vakantie met de hond in de auto

Elke hond heeft een ander karakter. Sommige honden staan direct te kwispelen zodra je de autodeur open trekt. Ze vinden het heerlijk om lekker met de snuit uit het raam te hangen en genieten van een ritje in de auto. Andere honden zijn juist angstig en moet je met de staart tussen de benen in de auto tillen. Ze zijn te bang om zelf in het voertuig te stappen en worden er vooral gestrests van. Ga je voor een langere tijd op vakantie met je hond, dan is het dus aan te raden om van tevoren een aantal testritjes te maken. Op deze manier kan je hond wennen aan het reizen in de auto. 

Leestip: bekijk de pagina met vakantiehuizen in de Ardennen waar honden zijn toegestaan

Veilig reizen met de hond in de auto

Neem je de hond mee in de auto, dan is veiligheid super belangrijk. Zowel voor de hond als voor jezelf! Het kan nog zo gezellig zijn om die trouwe viervoeter op de passagiersstoel te laten, maar echt veilig kun je dat natuurlijk niet noemen. Als je hond gaat staan en jij een bocht door moet, zal de hond waarschijnlijk gaan wankelen. En als je hond ineens enthousiast wordt en aandacht nodig heeft, kan de hond je afleiden tijdens het rijden. Het is dan ook een stuk veiliger om een bench aan te schaffen. Op deze manier hou je de hond ten alle tijde onder controle en kun rondreizen.

op vakantie met hond in de auto

Jouw hond en een nieuwe omgeving

Vind je het spannend om met je hond op vakantie te gaan? Dan komt dat meestal doordat je niet weet met welke situaties je te maken krijgt tijdens de vakantie. Toch is dit niet geheel onvoorspelbaar. Jij kent jouw hond het beste en kunt goed inschatten hoe de hond op bepaalde situaties reageert. Is jouw hond sociaal? Blaft hij veel? Wat doet jouw hond als hij andere honden ziet? En kan hij loslopen op het strand?

Als jij weet hoe jouw hond in bepaalde situaties reageert, kun je hier rekening mee houden tijdens je vakantie. Wat je kunt doen is een lijstje maken met situaties die voor problemen kunnen zorgen. Vervolgens ga je op zoek naar een accommodatie waar je deze situaties zo goed als zeker kunt vermijden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je hond te trainen op dergelijke situaties. Straal rust uit, heb de leiding en oefen de situatie een aantal keer zodat je hond er alvast aan kan wennen. Zo bouw je samen meer vertrouwen op en ga je met een gerust gevoel met je hond op vakantie.

Leestip: vakantiehuis Duitsland met hond

Heb jij tips voor een vakantie met hond in Nederland? 

Hopelijk hebben bovenstaande tips je een steuntje in de rug gegeven om gewoon met je hond op vakantie te gaan. Heb je vragen of heb je zelf nog tips voor een vakantie met hond in Nederland? Laat gerust een reactie achter zodat we elkaar verder op weg kunnen helpen.


Tags: 

Gerelateerde artikelen