Montenegro | Vakantie tips + Mooie campings en hotels

Twijfel je om een vakantie naar Montenegro te boeken? Dan zeg ik: niet twijfelen, maar doen! Montenegro is een schitterende namelijk een schitterende vakantiebestemming die je positief zal verassen. Alle ingrediënten om er een geweldige vakantie van te maken. Van indrukwekkende natuurgebieden tot een kleurrijke riviera en van authentieke bergdorpjes tot gezellige kustplaatsen. In Montenegro vind je het allemaal! Enkele bezienswaardigheden die je zeker de moeite waard zijn tijdens een vakantie in Montenegro zijn Nationaal Park Durmitor, de baai van Kotor, De Tarabrug en Lake Skadar Nationaal Park. Een ander voordeel van een vakantie in Montenegro is dat je super veel kunt zien in relatief weinig tijd. Montenegro is namelijk 3x zo klein als Nederland, waardoor de reistijd tussen de bezienswaardigheden enorm meevalt. 

Montenegro vakantie aanbieders

Vakantietips en reis informatie Montenegro

Vliegtickets, hotels en autohuur in Montenegro

Goedkope vliegtickets Montenegro

Vliegtickets Podgorica v.a. € 279,-

Vliegtickets Tivat v.a. € 279,-

Hotels in Montenegro

Booking.com – Bekijk hotels

Auto huren in Montenegro

Sunny Cars – Auto huren Montenegro

Mini taalgids voor een vakantie in Montenegro

Wat zijn mooie plekken voor een vakantie in Montenegro?

Voor een klein landje als Montengro, zijn er ontzettend veel mooie plekken waar je kunt genieten van een welverdiende vakantie. De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is: Wat wil ik doen tijdens mijn vakantie? Wil je bijvoorbeeld s’ middags languit op het strand liggen en s’ avonds lekker uit eten? Dan kun je uitstekend terecht aan de Budva Riviera. Leuke plekken aan deze kust zijn Bar, Sveti Stefan en natuurlijk Budva. Wil je juist het liefst mooie wandelingen maken door de bergen? Dan kun je beter richting het noorden van het land, naar Nationaal Park Durmitor. Een fijne plek om dit prachtige gebied te ontdekken is Zabljak. Daarnaast is ook de Baai van Kotor een populaire plek voor een vakantie in Montenegro. Hier geniet je van schitterende uitzicht en zijn veel historische dorpjes en steden te vinden. 

Hoelang heb je nodig om Montenegro te ontdekken?

Zoals gezegd is Montenegro een relatief klein land, waardoor je in korte tijd veel kunt zien. Persoonlijk zou ik je aanraden om minimaal 3 tot 4 weken uit te trekken om op je gemak door het land heen te reizen. Op deze manier kun je de plekken goed in je opnemen en ben je niet alleen aan het haasten. Wil je graag een uitgestippelde rondreis boeken? Dan kun je eens kijken naar het aanbod van de verschillende vakantie aanbieders. Een goed alternatief is een fly drive vakantie Montenegro. Heb je een camper? Dan is dat natuurlijk helemaal geweldig! Montenegro is een fijn land om met de camper te reizen en er zijn campings en staanplaatsen beschikbaar. 

Waar kun je een all inclusive vakantie Montenegro boeken?

Wil je onbeperkt genieten van jouw welverdiende vakantie? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een all inclusive vakantie te boeken. Hiervoor kun je terecht bij diverse reisbureaus zoals Sunweb, TUI en Vakantiediscounter. Andere goede opties zijn Prijsvrij, Suntip en Expedia. De meeste all inclusive hotels bevinden zich overigens langs de kust. Zeker tijdens de zomerdagen geniet je hier van tropische temperaturen!

Is Montenegro wel een fijn vakantieland?

Montenegro is een vakantieland in opkomst. Het is nog relatief onontdekt en nog lang niet zo populair als Spanje, Italië of Frankrijk. Echter heeft Montenegro wel ontzettend veel potentie! Zo is het land lekker divers en kun je er voor verschillende doeleinden terecht. Denk bijvoorbeeld aan een zonvakantie, een cruise vakantie of juist een sportieve vakantie. Een ander groot pluspunt is dat Montenegro een goedkoop vakantieland is. De prijzen zijn hier lager dan in Nederland, terwijl de kwaliteit van de hotels en restaurants gewoon aanwezig is. Ideaal dus!