Vakantie Overijssel

Overijssel is één van de meest onderschatte vakantiegebieden in Nederland. Waar velen denken dat er niets te beleven valt, zijn hier juist alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige vakantie in eigen land. Van pittoreske dorpjes zoals Giethoorn en Kalenberg tot gezellige steden zoals Deventer en Zwolle. En van de mooie natuur in Nationaal Park Weerribben Wieden tot leuke attractieparken zoals Slagharen en Hellendoorn: Overijssel heeft het allemaal. En dan hebben we het nog niet eens over het grote aanbod qua vakantieparken, campings en luxe vakantiehuisjes! Om jou te inspireren voor een gezellig vakantie in Overijssel, delen we op deze pagina alle tips over deze bijzondere provincie.

Vakantiehuizen in Overijssel

Groepsaccommodaties in Overijssel

Kamperen in Overijssel

Waarom op vakantie naar Overijssel?

Tijdens een vakantie in Overijssel kun je werkelijk alle kanten op. Zo kun je heerlijk tot rust komen in de natuur, terwijl er ook veel mogelijkheden zijn om gezellige dorpjes en steden te bezoeken. Of je nou voor de rust komt of liever actief bezig bent: hier kan het allebei! Het grootste voordeel ten opzichte van andere gebieden, is dat Overijssel over het algemeen een stuk minder toeristisch is (op Giethoorn na). Hierdoor is deze regio met name geliefd bij rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen. Bovendien tref je in Overijssel een groot aantal 5 sterren campings, dus ook kampeerders kunnen hier uitstekend terecht.

Wat zijn leuke plekken voor een vakantie in Overijssel?

Denk je aan leuke plekken voor een vakantie in Overijssel, dan zal Giethoorn waarschijnlijk als eerste in je gedacht voorbij komen. Niet gek natuurlijk, want dit bijzondere dorp wordt jaarlijks door zo'n 350.000 toeristen (waaronder heel veel Chinezen) bezocht. Maar naast Giethoorn zijn er nog veel meer leuke plekken te ontdekken in Overijssel. Zo kun je heerlijk een dagje shoppen in Zwolle, Deventer of Enschede, maar ook verdwalen in kneuterige dorpjes zoals Markelo en De Lutte. Daarnaast beschikt Overijssel over prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen of andere activiteiten kunt beleven. Enkele aanraders zijn een bezoek aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, het Vechtdal en Nationaal Park Weerribben-Wieden.  

Wat zijn leuke uitjes tijdens een vakantie in Overijssel?

Wil je graag leuke uitjes plannen tijdens de vakantie? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ben je bijvoorbeeld met kinderen op vakantie, dan kun je ze trakteren op een bezoek aan Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn. Hier vind je talloze attracties zoals achtbanen, zweefmolens en waterbanen. Trek je liever de natuur in? Dan is een bezoek aan het klimbos in Paasloo en gezellig dagje uit voor het hele gezin. Andere leuke uitjes tijdens een vakantie in Overijssel zijn een bezoek aan de Grolsch Brouwerij, Kasteel het Nijenhuis, Dino Land of diverse museums.