Vakantie zelf boeken of via een reisbureau? 7 fijne tips!

Vakantie zelf boeken of via een reisbureau? 7 fijne tips!

Je hecht veel waarde aan je vakantie. Je kijkt er het hele jaar naar uit en je wilt dat alles goed geregeld is als je met je koffers klaarstaat om te vertrekken. Voordat je kunt vertrekken moet je natuurlijk eerst een reis of vakantie boeken. Hoe doe jij dat? Kies jij ervoor om je vakantie zelf te boeken of via een reisbureau? Hierbij geef ik je 7 goede redenen waarom je beter naar een reisbureau kunt gaan voor het regelen van een droomvakantie!

Waarom vakantie boeken via een reisbureau?

1. Advies uit eigen ervaring

Reisadviseurs zijn ervaren reizigers. Doordat ze zelf al eens een bestemming met eigen ogen hebben gezien, kunnen ze jou precies vertellen wat de mooiste plekjes van het land zijn. Maar denk ook aan bijzondere plekken om te overnachten, gave excursies, mooie rondreizen en allerlei andere ‘insider tips’ waar jij van kunt profiteren. Hierdoor maak je voorafgaand aan je reis de juiste keuzes waardoor je eenmaal op je vakantiebestemming optimaal kunt genieten. Maak dus zeker gebruik van de expertise van een reisadviseur voor jouw vakantie! 

2. De optimale ervaring uit je reis halen

Tijdens je reis wil je maximaal genieten van je vakantiebestemming. Een reisadviseur kent unieke logeeradressen die jij zelf niet zo snel zult vinden. Wil je bijvoorbeeld een Malediven huisje op het water huren? Dan weet een reisadviseur precies waar je het beste naar toe kunt. Of ga je voor een rondreis naar Amerika? Een Amerika specialist weet een hotel waarbij je wakker kunt worden met uitzicht op de iconische rotsformaties van Monument Valley! Ga je toch liever op vakantie naar Toscane? Dan tipt een reisbureau gespecialiseerd in Italië jou over de mooiste agriturismo in Toscane waar je uitkijkt over de schitterende wijngaarden. Een magische ervaring!

Naast bijzondere plekken om te overnachten zal een reisadviseur je wijzen op onvergetelijke excursies die jouw vakantie of rondreis extra speciaal maken. Denk bijvoorbeeld aan een helikoptervlucht over New York of een bootexcursie in Wanaka in Nieuw Zeeland waarbij je walvissen kunt spotten. Tot slot is een goede route belangrijk als je een rondreis wilt maken. Een reisadviseur helpt je met het bepalen van een reisschema, kijkt wat haalbaar is en baseert hier de mooiste rondreisroute op.  

vakantie boeken via reisbureau

3. Zekerheid door diverse brancheorganisaties 

Een goed reisbureau is aangesloten bij diverse brancheorganisaties die jou veel voordelen bieden. De twee belangrijkste brancheorganisaties: 

  • ANVR: zorgt ervoor dat jouw vakantie onder eerlijke en duidelijke voorwaarden wordt geboekt. De voorwaarden zijn bepaald in samenspraak met de Consumentenbond.

  • SGR: zorgt ervoor dat jouw vooruitbetaalde reissom in veilige handen is. Mocht de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt failliet gaan, dan staat het SGR garant dat jouw reis alsnog door kan gaan of dat je je betaalde reissom terug krijgt.

Check dus altijd, voordat je boekt, of een reisorganisatie is aangesloten bij het ANVR en SGR!

4. Hulp bij keuzestress

Je wilt groots uitpakken met een verre reis, maar waar naartoe? Er zijn zó veel mooie plekken op de wereld! Als je bijvoorbeeld een huwelijksreis wilt maken of een rondreis met het hele gezin dan wil je wel op een bestemming terecht komen waarvan je zeker weet dat je hier een geweldige tijd gaat beleven.

Mocht je twijfelen tussen een aantal vakantiebestemmingen, dan legt een reisadviseur je graag de verschillen uit. Bijvoorbeeld: twijfel je tussen een safarireis naar Zuid-Afrika of Namibië? Dan zal een reisadviseur benadrukken dat de reisafstanden tussen de bezienswaardigheden in Namibië erg groot zijn waardoor je veel in de auto zit. Dit kan een reden zijn om voor een andere safaribestemming te kiezen. Een reisadviseur luistert goed naar jouw wensen en speelt hier op in door een reis samen te stellen die hier perfect op aansluit. En wie weet tovert hij of zij na het horen van jouw wensen ineens een cruise all inclusive met vlucht uit de hoge hoed!

vakantie zelf boeken

5. Recht op repatriëring

Begin 2020 brak de coronapandemie uit terwijl duizenden Nederlanders in het buitenland op reis waren. In deze onveilige situatie wilden deze reizigers zo snel mogelijk naar huis. Reizigers die hun vakantie hadden geboekt bij een reisorganisatie middels een pakketreis konden snel terug naar huis worden gebracht met een repatriëringsvlucht. En de ‘zelf-boekers’? Die stonden met hun handen in het haar omdat zij met het boeken van een aparte vlucht en een apart hotel hier geen recht op hadden. Veel later werden zij in deze uitzonderlijke situatie door de Nederlandse overheid terug naar Nederland gebracht. Goed om te weten mocht er ooit nog eens een pandemie of natuurramp uitbreken. Een reisadviseur zorgt ervoor dat je dan snel naar huis kunt!

repatriering

6. Geen gedoe met reserveringen

Zie jij door de bomen het bos niet meer op internet? Heel begrijpelijk! Het internet staat overvol met reizen, hotels en vluchten. Hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt? Een reisadviseur maakt dag in, dag uit reserveringen voor vluchten, vervoersmiddelen, overnachtingsplekken en excursies over de hele wereld. Jouw reservering is dus zeker in goede handen bij een reisadviseur én je bespaart jezelf uren- of dagenlange zoektochten op het internet! 

Wil je een individuele rondreis maken? Dan kun je een auto of luxe camper huren. Een reisadviseur maakt je wegwijs in het grote aanbod van auto’s en campers die past bij jouw reisgezelschap. Bovendien zorgt een reisadviseur ervoor dat je met een vertrouwd gevoel de weg op kunt doordat er een goede verzekering is afgesloten, mocht je pech ondervinden.

7. Ontvang advies op de manier zoals jij het wilt

Waar je vroeger alleen naar een reisbureau kon om een reis te boeken, kun je tegenwoordig op veel meer manieren advies inwinnen. Een manier waar veel mensen gebruik van maken zijn mobiele reisadviseurs. Dit zijn reisadviseurs die graag bij jou thuis komen om je uitgebreid te adviseren over je vakantie of rondreis. Thuis aan jouw eigen keukentafel kun je jouw wensen bespreken en laat een reisadviseur alle mogelijkheden zien. 

Ook advies via een videogesprek met een reisadviseur is in opkomst. Middels videobellen kun je thuis op de bank blijven zitten terwijl je jouw plannen voor een vakantie concreet maakt. Een fysiek bezoek aan een reisbureau werkt voor de meeste vakantieliefhebbers het prettigst. Het persoonlijke contact met een reisadviseur is daarvan de belangrijkste reden. Je zit recht tegenover een reisadviseur die jou perfect kan helpen en je kunt gelijk alle vragen stellen die bij je opkomen. Bovendien is het boeken van een reis veel leuker door alle bijzondere reisverhalen die een reisadviseur jou weet te vertellen. Laat die voorpret maar beginnen!

onbezorgd op reis

Dus… vakantie zelf boeken of via een reisbureau?

Door de snelle, digitale wereld waar we tegenwoordig in leven is het eenvoudig en makkelijk om via het internet je vakantie te regelen. Máár gebeurt er echt iets op vakantie, denk aan een ongeval, pandemie of natuurramp. Of iets anders zoals vluchtvertraging, vlucht gemist of je koffer kwijt? Dan ontdek je pas écht de toegevoegde waarde van boeken via een reisbureau. Een reisadviseur springt voor jou in de bres bij problemen. Dat is toch een fijn gevoel? Dus, wat ga jij doen? Ga je zelf een vakantie boeken of via een reisbureau? 

Vakantie is enorm belangrijk voor je. Laat een expert meekijken om er zeker van te zijn dat je een geslaagde vakantie zult ervaren! Op De Reisspecialist vind je reisadviseurs uit héél Nederland. Vul de bestemming in waar jij graag naartoe wilt en krijg een overzicht van reisadviseurs die hierin gespecialiseerd zijn. Kies een specialist uit en ontvang advies van een reisadviseur die alles weet van jouw gewenste vakantiebestemming. Zo ontvang je het beste advies dat je kunt krijgen én boek je een vakantie zonder zorgen!