Vakantiepark Eiland van Maurik | Review, strandhuis en video

Vakantiepark Eiland van Maurik | Review, strandhuis en video

Denk je er over na om een vakantie te boeken op het Eiland van Maurik? Lekker hoor. Dat klinkt als een goed vooruitzicht! Vakantiepark Eiland van Maurik is een mooi park op een gezellig ‘vakantie-eiland'. Maar is dit vakantiepark iets voor jou en wat is er allemaal te beleven? In deze blog deel schrijf ik een review over vakantiepark Eiland van Maurik. Ik deel mijn eigen ervaringen en vertel meer over de faciliteiten en de accommodaties. 

Review Vakantiepark Eiland van Maurik

Om de review over vakantiepark Eiland van Maurik zo compleet mogelijk te maken, heb ik er een (drone) video gemaakt. In deze video kun je goed zien hoe de omgeving en het vakantiepark eruit zien. Veel kijkplezier!

Vond je deze video leuk? Abonneer je gratis op mijn Youtube kanaal

Gezellig vakantiepark op vakantie eiland in Maurik

Zelf bezocht ik vakantiepark Eiland van Maurik in maart 2021. De zon schijnt en het is perfect weer voor een weekendje weg aan het water. Het eerste wat opvalt als ik aan kom rijden, is het grote meer en de jachthaven. Wat dat betreft snap ik heel goed dat je hier lekker met een bootje kunt varen. Ik meld me bij de receptie en merk dat het lekker rustig is op het vakantiepark. Waarschijnlijk komt dit omdat ze volop bezig zijn met verbouwen. Zo komt er een fietscrossbaan en wordt er hard gewerkt aan een nieuwe supermarkt. Ook komen er nieuwe strandhuisjes en Tiny Beach Houses op vakantiepark Eiland van Maurik. Super gaaf! 

Strandhuisjes Vakantiepark Eiland van Maurik

Als ik vraag welke accommodaties het populairst zijn, hoeft de receptioniste niet lang na te denken. Enthousiast geeft ze aan dat de strandhuisjes op vakantiepark Eiland van Maurik het meest geliefd zijn en ze snapt wel waarom. Ze zegt; wie wil er nou niet genieten van aan vakantie aan het strand, terwijl er op het park en in de omgeving van alles te doen is? Ik begrijp haar wel en vraag waar de strandhuisjes staan, zodat ik er een kijkje kan nemen. Helaas staan ze er op dit moment niet, omdat het geen hoogseizoen is en ze volop in verbouwing zijn. Jammer, maar hiervoor kom ik zeker nog een keer terug!

Mijn verblijf; Rivierlodge voor 6 personen

Zelf verblijf ik in het zogeheten Rivierlodge. Deze is geschikt voor 6 personen en staat op een fijne locatie. Zowel het zwembad, de supermarkt en de recreatieplas liggen allemaal vlakbij. Vanaf hier ben ik met een minuutje lopen op het strand. Ideaal! Als ik naar binnen stap is het eerste dat opvalt dat er een aangename geur in het huisje hangt. Een goed teken, want dat betekent dat er goed is schoongemaakt. Verder tref ik een gezellig ruime woonkamer, een moderne keuken met vaatwasser en 3 slaapkamers. De badkamer ziet er netjes uit en is voorzien van een douche. En ook niet onbelangrijk; in de keuken heb ik genoeg spullen om een lekkere maaltijd te koken.

Faciliteiten Vakantiepark Eiland van Maurik

Wat betreft de faciliteiten is er echt van alles te doen op het Eiland van Maurik. Naast de faciliteiten op het vakantiepark heb je hier namelijk ook nog mogelijkheden voor groepsactiviteiten. Indien gewenst kun je zelfs een privé eiland als evenementen locatie boeken. Hier heb ik ooit eens een bedrijfsuitje gehad en dat was echt super! Maar goed, hieronder tref je de faciliteiten op vakantiepark Eiland van Maurik. 

  • Overdekt zwemparadijs
  • Indoor speelhal
  • Beachclub, pannenkoekenhuis en cafetaria
  • Buitenspeeltuinen & Animatieteam
  • Voetgolf
  • Supermarkt
  • Fietsverhuur + Chopper verhuur (elektrische scooters)
  • Jachthaven
  • Sloep varen, zeilen, waterfietsen, kanoën en suppen
  • Hondenstrand
eiland van maurik haven

Wat te doen in de omgeving van het Eiland van Maurik?

Het Eiland van Maurik is een echt ‘vakantie eiland'. Met lekker weer is het hier uitstekend vertoeven! Breng een dagje door op het strand, huur een sloep of speel een potje voetgolf. De keuze is reuze! Ook kun je een fiets of chopper huren, waarmee je een mooie route over de dijk kunt maken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het overdekte zwembad, de indoor speelhal en de nieuwe fietscrossbaan. 

Gezellige stadjes en grote steden in de buurt

Daarnaast zijn er ook in de omgeving van het Eiland van Maurik ontzettend veel leuke dingen om te doen. Door de centrale ligging kun je werkelijk alle kanten uit. Heb je zin om een nieuwe plekken te ontdekken? Ga dan eens naar Buren of Wijk bij Duurstede. Beide liggen op ongeveer 15 minuten rijden en zijn zeker een bezoekje waard. Ga je liever shoppen? Dan sta je met een uurtje rijden in het centrum van Amsterdam of Den Haag. 

Dagje naar het pretpark of de dierentuin

Ben je met het gezin om vakantie en wil je met de kinderen een dagje uit plannen naar het pretpark of de dierentuin? Ook dan is er voldoende keuze. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk naar de Efteling, Walibi Holland, Ouwehands Dierenpark of Burgers Zoo. Kom je meer voor de rust? Ga dan eens wandelen bij de Utrechtse Heuvelrug of maak een fietstocht door de Betuwe. Er is hier echt van alles te beleven. Voor zowel jong als oud. 

Review Vakantiepark Eiland van Maurik – de conclusie

Na mijn verblijf kan ik wel concluderen dat Vakantiepark Eiland van Maurik misschien wel één van de leukste vakantieparken van Nederland is. Het park ligt in een prachtige omgeving, er zijn veel faciliteiten, het personeel is vriendelijk en er is een groot aanbod aan accommodaties. Naast de mooie strandhuisjes kun je op vakantiepark Eiland van Maurik namelijk ook gewoon kamperen.

Persoonlijk vond ik het heerlijk dat het lekker rustig was tijdens mijn verblijf, maar eigenlijk is het wel jammer dat ik het park niet in ‘normale' condities heb bezocht. Ik ben nieuwsgierig hoe het park dan helemaal opleeft en kan me indenken dat dit een geweldige plek is voor een vakantie in eigen land. Wat mij betreft is dit park zeker een aanrader!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze review over Vakantiepark Eiland van Maurik. Heb je nog vragen? Stel ze gerust en ik zal je zo goed mogelijk op weg helpen. Heb je zelf nog tips of wil je jouw ervaringen delen? Twijfel dan niet om een reactie achter te laten. Ik wens je alvast een super fijne vakantie toe!


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen