Vakantiepark Herperduin in Herpen | Review, tips en video

Vakantiepark Herperduin in Herpen | Review, tips en video

Wil je een huisje huren op vakantiepark Herperduin? Leuk idee zeg! Vakantiepark Herperduin is een gezellig familiepark in Herpen, aan de rand van natuurgebied de Maashorst. Het park heeft alle ingrediënten in huis voor een heerlijke vakantie midden in de natuur. In deze blog deel schrijf ik een eerlijke review over vakantiepark Herperduin en deel ik mijn persoonlijke ervaringen. 

Review Vakantiepark Herperduin

Zelf bezocht ik vakantiepark Herperduin in januari 2020. Ik was al vaker in het natuurgebied geweest, maar had nog niet eerder een vakantiehuisje geboekt. Helaas heerst er corona, waardoor ik niet van alle faciliteiten gebruik kan maken. Maar goed, voor mij geen probleem want dit betekent ook dat het lekker rustig is op het park. Daar houd ik wel van!

Hieronder tref je een (drone) video van mijn vakantie op vakantiepark Herperduin. Deze video geeft je een indruk wat je zoal kunt zien in dit prachtige natuurgebied. Veel kijkplezier gewenst en laten we de review over vakantiepark Herperduin daarna verder vervolgen.

Vakantiepark Herperduin – Mooi bungalowpark in Herpen

Zodra ik het terrein van Herperduin op rij begint het vakantiegevoel al te kriebelen. Het zonnetje schijnt, de lucht is strak blauw en het heeft gister licht gesneeuwd. Dat zal waarschijnlijk prachtige plaatjes opleveren. Eenmaal bij de receptie word ik hartelijk ontvangen en krijg ik mijn sleutels toegewezen. Ook krijg ik een plattegrond mee en informatie over het vakantiepark.

Als ik de plattegrond bekijk valt me direct op dat het park over een groot gebied is uitgestrekt. Vakantiepark Herperduin is opgedeeld in 2 bungalowparken en een camping. Mijn huisje staat op Park de Bosrand. Ik rij er naar toe, laad mijn spullen in en parkeer de auto op de centrale parkeerplaats. 

Knusse vakantiehuisjes in een groene omgeving

Tijdens mijn vakantie verblijf ik in bungalow de Brabantse Hoeve. Het is een 4 persoons huisje aan de buitenrand van het natuurgebied. Het huisje heeft een woonkamer met zithoek, een keuken met eettafel en een badkamer met douche. Ook zijn er 2 slaapkamers en een klein terras met tuinmeubilair aanwezig. Ik heb overigens bewust voor dit 4 persoons huisje gekozen, omdat het relatief goedkoop is en slechts een paar euro duurder is dan het 2 persoons huisje Beukenhoeve.

Wat betreft het interieur van mijn vakantiehuisje moet je ik eerlijk toegeven dat het simpel en gedateerd is. Dit huisje heeft geen luxe meubels, maar desondanks is het een knus vakantiehuisje waar je samen met je partner of je gezin kunt genieten van een vakantie in de natuur. Gelukkig lag mijn bed wel gewoon lekker en heb ik prima geslapen. Echter hangen er geen verduisterde gordijnen op de kamer, dus zodra de zon begint te schijnen word je wakker. Ik vond dat persoonlijk wel lekker, maar mocht je toch liever iets meer luxe willen ervaren, dan kun je beter een ander vakantiehuisje kiezen, zoals het huisje Bosrand D de Luxe

Faciliteiten op Vakantiepark Herperduin

Aangezien ik vakantiepark Herperduin tijdens corona bezoek, kan ik dus niet van alle faciliteiten gebruik maken. Gelukkig kan ik wel gebruik maken van de parkwinkel en bestel ik iedere ochtend verse broodjes als ontbijt. Dat is toch wel lekker wakker worden hoor! Ook kan ik nog gewoon een fiets huren zodat ik op mijn gemak de omgeving kan verkennen. 

Helaas zijn zwembad en restaurant de Kriekeput gesloten vanwege corona. Jammer, want ik heb hier in het verleden ruim een half jaar gewerkt. Uit eigen ervaring weet ik dus dat je hier prima kunt lunchen en dineren. Schijnt de zon? Dan kun je hier ook heerlijk vertoeven op het grote terras, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Daarnaast heeft de Kriekeput een overdekt zwembad, waarvan het dak in de zomer kan worden open geschoven. Daar omheen tref je een grote ligweide, waar je lekker van de zon kunt genieten. 

Een ander leuk alternatief om lekker te eten is pannenkoekenrestaurant Pan&Zo. Helaas was deze ook gesloten, maar ik heb hier wel eens eerder een super lekkere appelpannenkoek gegeten. En oohwja.. Mocht je met de kinderen op vakantie gaan, dan heeft vakantiepark Herperduin ook een grote buitenspeeltuin met klimtoestel en glijbanen. Kinderen hebben hier de tijd van hun leven en zullen al snel nieuwe vriendjes maken.

Wandelen in Herperduin

Zwembad de Kriekeput

Wat te doen op Vakantiepark Herperduin en omgeving? 

Natuurgebied Herperduin

Vakantiepark Herperduin ligt op een mooie locatie midden in de natuur. Het park wordt omringd door bossen en met een beetje geluk kun je hier ook Schotse Hooglanders, Taurossen en eekhoorntjes tegenkomen. Bovendien is het slechts een klein stukje lopen naar de zandverstuiving en het water. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden om lekker te wandelen of te fietsen. En wil je iets meer actie, dan kun je hier ook prima mountainbiken. 

Daarnaast staat er in natuurgebied Herperduin een enorme uitkijktoren die hoog boven het gebied uitreikt. Vanaf hier heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de omgeving. Mensen met hoogtevrees worden hier trouwens wel op de proef gesteld, want het is een flinke klim naar boven. Durf jij het aan?

Een andere leuke activiteit in natuurgebied Herperduin is het ‘Blote Voeten Pad‘. Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is dit een wandelparcours dat je met blote voeten af kunt leggen. Daarnaast staan er ook een groot aantal speeltoestellen door het natuurgebied verspreid. Als je het park gaat ontdekken, kun je tussendoor de spelletjes spelen en opdrachten uitvoeren. Ideaal voor een gezellig dagje in het park!

Taurossen

Eekhoorntje

Veel leuke opties voor een dagje uit

Vakantiepark Herperduin heeft een centrale ligging, waardoor je gemakkelijk een leuk dagje uit kunt plannen. Hieronder tref je een aantal mogelijkheden;

  • Sprookjes herleven bij de Efteling
  • Boerensolex langs de Maas
  • Kasteeltuinen bezoeken in Arcen
  • Dieren spotten bij Safaripark Beekse Bergen
  • Wandelen bij het Bomenpark in Heesch
  • Bootje varen in Appeltern
  • Dagje naar attractiepark Toverland 
  • Terrassen in Ravenstein 
  • Shoppen in Den Bosch of Nijmegen
  • Indoor skiën in Uden

De Efteling

Review Vakantiepark Herperuin – de conslusie

Vakantiepark Herperduin is een gezellig familiepark in een bosrijke omgeving. Als je van rust, ruimte en natuur houdt, dan ben je hier volledig op je plek. De huisjes zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. En zelfs wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuis in Brabant voor 8 personen, kun je hier een fijn accommodatie boeken. Daarnaast zijn er in de omgeving veel leuke dingen om te doen en er zijn genoeg leuke faciliteiten zoals een zwembad, diverse restaurants en animatie voor de kinderen. Wat mij betreft is vakantiepark Herperduin dan ook een leuke optie voor een (min) vakantie in eigen land. Tot slot vind ik de prijs – kwaliteit verhouding uitstekend. De vakantiehuisjes zijn betaalbaar, de faciliteiten zijn goed en het personeel is super vriendelijk.

Mocht je nog twijfelen om een huisje te boeken, dan hoop ik dat deze review over vakantiepark Herperduin je in ieder geval een duidelijk beeld heeft gegeven wat je zoal kunt verwachten. Vond je deze blog nuttig of heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen. Wil jij geen enkele tip meer missen? Dan kun je jezelf aanmelden voor de Facebookpagina.  


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen