Goed voorbereid op vakantie? Zo doe je dat!

Goed voorbereid op vakantie? Zo doe je dat!

Yes, de tickets voor het vliegtuig zijn geboekt!  Wat een heerlijk gevoel is dat hé? Nu wordt het tijd voor de volgende fase; de vakantie voorbereiden. Maar hoe ga je goed voorbereid op vakantie? In mijn directe omgeving hoor ik regelmatig voorbij komen dat mensen vakantie stress ervaren. Jammer, want dit is juist niet waarvoor vakantie bedoeld is. Een goede reden dus om hier iets dieper op in te gaan. In deze blog deel ik dan ook 5 handige tips om goed voorbereid op vakantie te gaan. Zonder zorgen en zonder stress, precies waarvoor een vakantie bedoeld is! 

Goed voorbereid op vakantie

Wanneer je goed voorbereid op vakantie gaat, zal je merken dat dit een aantal voordelen met zich mee brengt. Zo wordt je er rustiger van en maak je jezelf minder zorgen om wat er eventueel mis kan gaan. Ook maak je jezelf minder druk dat je bepaalde dingen vergeet. 

Persoonlijk vind ik een vakantie voorbereiden altijd super leuk. Het is het teken dat ik eindelijk weer nieuwe plekken kan ontdekken! Misschien herken je het wel; dat gevoel wanneer je eindelijk weer eens je koffer in mag pakken. Bijvoorbeeld voor een verblijf bij een agriturismo in Toscane of een geweldig Malediven huisje. Dat is toch heerlijk? Maar goed, voordat het zover is deel ik hieronder mijn tips om goed voorbereid op vakantie te gaan. 

Regel op tijd een PCR test en/of laat jezelf vaccineren

We kunnen er echt niet meer omheen; de hele wereld is in de ban van het coronavirus. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om de grenzen over te steken en zomaar in het vliegtuig te stappen. Maar… het kan gelukkig nog wel! Voor de meeste landen geldt namelijk dat je met een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 tot 48 uur voor vertrek) of een vaccinatiebewijs de grens over mag. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren hebt geregeld en laat jezelf testen of vaccineren

vakantie voorbereiden tips goed voorbereid op vakantie

Controleer je paspoort en ID bewijs

Nog een belangrijk punt om goed voorbereid op vakantie te gaan is je legitimatiebewijs te controleren. Per vakantiebestemming gelden er verschillende regels om het land in te mogen, dus check dit altijd even van tevoren. Misschien heb je wel een visum nodig of is de geldigheid van je huidige paspoort niet lang genoeg om het land in te mogen. Daar wil je natuurlijk niet achter komen op het vliegveld, want dan ben je vaak al te laat. Check dus zo spoedig mogelijk welke regels er gelden en maak indien nodig een afspraak bij het gemeentehuis om je legitimatiebewijs aan te vragen of te verlengen. Je rijbewijs geldt in het buitenland trouwens niet als identiteitsbewijs. 

Neem een reisverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik raad je dan ook aan om ten alle tijden een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je voor de meeste ongevallen gedekt en dat geeft een gerust gevoel. Ga je 2 of 3 keer per jaar op vakantie? Dan is het voordeliger om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten. Zelf heb ik er eentje bij Univé en daar betaal ik slechts € 2,39 per maand. Stel dat je onverhoopt een ongeluk krijgt tijdens je vakantie, dan kunnen de gemaakte kosten daar echt niet tegen op. Zeker niet wanneer je bijvoorbeeld op een cruise all inclusive met vlucht hebt geboekt!

hoe vakantie voorbereiden

Parkeer je auto bij de luchthaven

Nog een fijne tip om goed voorbereid op vakantie te gaan is om je auto te parkeren bij de luchthaven. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of mensen die je willen brengen en ophalen. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd fijn om via Eindhoven te vliegen. Daar is het vaak een stuk rustiger dan bijvoorbeeld op Schiphol. Om kosten te besparen is het aan te raden om de parkeerplaats zo vroeg mogelijk te reserveren, want hoe later je dit doet, hoe duurder het wordt. Voor parkeren op luchthaven Eindhoven kijk je op parking eindhoven airport.

Begin op tijd met je koffer inpakken

Hoe fijn is het als je 1 of 2 dagen van tevoren al bijna klaar bent met je koffer inpakken? Dat is toch top! Tuurlijk, er zijn altijd spullen die je pas op het laatste moment pas kunt toevoegen, maar het overgrote deel kun je best alvast inpakken. Begin bijvoorbeeld met het selecteren van je kleding en draag de laatste dagen voor je vakantie alleen nog kleren die je niet meeneemt. Zo voorkom je dat je een dag voor vertrek nog kleren moet wassen dat bespaart weer een hoop stress. Bovendien kun je, als je op tijd begint met je koffer in te pakken, snel schakelen indien je nog spullen mist.  

Tip: Ga je kamperen? Bekijk dan deze handige paklijst kamperen!

Hoe ga jij goed voorbereid op vakantie?

Zoals je ziet is het niet heel moeilijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Het is eigenlijk vooral een kwestie van op tijd beginnen en zoveel mogelijk risico’s beperken. Ik hoop dat deze tips je verder op weg hebben geholpen, zodat je kunt genieten van een onbezorgde vakantie. Heb je nog vragen of suggesties? Laat het dan vooral even weten via een reactie onder deze blog.  Tot slot wens ik je een heerlijke vakantie toe. Geniet er van!