Wereldreis

Droom je ervan om een wereldreis te maken? Ik zou zeggen; ga ervoor! Het is een super toffe manier om alle mooie plekken op deze aardbol te ontdekken en het echte gevoel van vrijheid te ervaren. Bovendien je leer je veel verschillende culturen kennen, kom je op prachtige reisbestemmingen en ontmoet je veel nieuwe mensen. Maar voordat je een wereldreis gaat maken is het van groot belang om de reis goed voor te bereiden. Hierdoor kun je met een gerust gevoel op pad en dit zal de reis een stuk aangenamer maken. 

Wereldreis voorbereiden

Maar goed, hoe bereid je een wereldreis voor? Je moet veel dingen uitzoeken en er zijn tal van vragen waar je over na moet denken. Hoe lang wil je rondreizen? Wat is je budget en hoeveel gaat je wereldreis kosten? Hoe zijn de bankzaken geregeld? Welke bestemmingen wil je bezoeken? Hoe komt de route eruit te zien? Welke visums heb je nodig? Moet je worden ingeënt? Welke spullen neem je mee? Hoe ben je verzekerd? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Op deze pagina deel ik mijn tips om een wereldreis te maken. Van de voorbereidingen tot handige spullen voor op reis en van de mooiste reisbestemmingen tot complete rondreizen. Ik help je graag op weg. 

Rondreis op maat laten maken

Mocht je het toch teveel goede vinden om zelf je wereldreis te plannen, kijk dan eens op de websites van Fox Verre Reizen en  Riksja Travel. Hier tref je een ruim aanbod van georganiseerde wereldreizen naar Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om naar een reisorganisatie toe te gaan. Je kunt dan in een persoonlijk gesprek je wensen aangeven en zij maken vervolgens een rondreis op maat.

Wereldreis bestemmingen